אירופה, בלב רמת גן

מסעדת בלקסטון היא המסעדה המושלמת למי שרוצה להרגיש אירופה בלי להתרחק מהבית. תפריט החורף החדש שלהם בהחלט מצדיק ביקור. חוויה חורפית בניחוח צרפתי

24/01/2015
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

הדבר הבולט ביותר במסעדת "בלקסטון", הנמצאת  בבית המלון השיקי "אינדיגו" הממוקם בלב הבורסה, הוא העיצוב המוקפד שהופך אותה לכל כך בולטת בנוף המקומי.

בנין בית המלון החדש מעוצב ממש כמו בניין אירופאי עתיק, כשחלונות המסעדה ואורה המחמם מפתים אותנו להיכנס במהרה ולחפש מסתור מהקור.

הסיבה למסיבה היא השקת תפריט החורף של המסעדה, לשם כך הוזמנתי לארוחת ערב חורפית ומפנקת.

המסעדה ממוקמת בלובי המלון, היא קטנה יחסית, ומשדרת חמימות נעימה, אווירה אירופאית ממש כמו בחו"ל. בליל שפות נשמע מכל השולחנות, המלצרים לבושים בחליפות מעונבות,  וברקע מתנגנת מוסיקת ג'אז נעימה.

"בלקסטון" היא מסעדה כשרה בניצוחו של השף קובי עבד. בישול עילי כשר הוא אתגר ששפים מוכשרים מצליחים להתגבר עליו ולשמור על ביצוע יצירתי ומוקפד. כדי לוודא האם גם "בלקסטון" נופלת לקטגוריה עלינו להתחיל לטעום.

למה הראשונה הזמנו מרק כתום (32 שקלים), קרפצ'יו שייטל עגל (53 שקלים) ולחם ארטיזן הנאפה במקום ומגיע עם שלושה מטבלים (23 שקלים). לשולחן הוגשה גם צלוחית זיתים חביבה.

המנות הגיעו לאחר המתנה קלה: המרק הכתום היה מעט סטנדרטי אבל לא במובן השלילי של המילה. הוא נוקד במעט שמנת צמחית ועשבי תיבול. בסך הכל מדובר במנה טעימה שתתקבל בברכה אצל מי שמעדיפים מנות מוכרות.

מרק כתום חורפי טעים (צילום: רעות חוצה)

 

קרפצ'יו עגל (צילום: רעות חוצה)

הקרפצ'יו היה עשוי היטב, הוא הגיע כמקובל עם שמן זית ומעליו, שלא כמקובל, מעט רכז רימונים במקום הבלסמי המוכר. טוויסט נחמד שהוסיף למנה מתיקות מעודנת.  מנה טעימה ועשויה היטב, לאוהבי הקרפצ'יו היא בהחלט תעשה את העבודה.

הלחם הנאפה במקום היה דחוס ובעל נוכחות. מידי פעם מתגנבת לפה חתיכת תאנה מיובשת או אגוז מעניין. אליו צורפו שלושה רטבים- טחינה, חצילים ועגבניות.

החצילים היו עשויים מצוין, טעימים ומעניינים. לעומת זאת מטבל העגבניות היה סתמי והטחינה גם היא, לא מעניינת במיוחד.

לאחר מנוחה קלה, הגענו לשלב המנות העיקריות: קדירת ציידים בבירה על ניוקי תפוחי אדמה וקרם ארטישוק ירושלמי (128 שקלים), וסטייק אנטריקוט עצם בלאק אנגוס בתערובת תבלין ארגנטינאי וצי'פס בריטי.

לצידם הזמנו קוקטייל, קלאסיק סיידר- מעט רום קפטן מורגן, תמצית ענבים, מיץ תפוחים וקינמון. הקוקטייל מוגש חם, כמו סיידר. הוא מתוק, אך בהחלט עושה את העבודה כמשקה אלכוהולי חורפי ומחמם. הקוקטייל לא השתלט על הארוחה אלא ליווה אותה בעדינות.

מנת קדירת הציידים היא למעשה תבשיל בשר ברוטב של בירה המוגש על מצע של פירה, ניוקי אפוי וקרם ארטישוק ירושלמי. המנה מנחמת ומחממת מאוד. הרוטב היה מעט מלוח אך בשילוב הפירה נוצר טעם מאוזן ועמוק, מעושן כזה. הבשר היה רך להפליא ועשוי נפלא.

מנת קדרת ציידים (צילום: רעות חוצה)

מנת הסטייק הייתה גדולה במיוחד. נתח הסטייק היה משובח ועשוי היטב. ולצידו מגוון ירקות מדורה צלויים ורוטב צ'מצ'ורי. מנה לא מאכזבת, מושלמת לאוהבי הבשר.

סטייק אנגוס (צילום: רעות חוצה)

את הארוחה סגרנו בקינוח. קינוחים במסעדה כשרה הם בדרך כלל מתכון לאכזבה. הזמנו פאי פקאן בליווי גלידה, ומנה של קרם וניל עם תותים ושוקולד.

פאי הפקאן עשוי היטב אבל היה מעט משעמם, קינוח בינוני בהשוואה למסעדת שף.

את מנת הקרם דווקא אהבנו יותר, למרות שהקרם אינו חלבי והדבר מורגש, המנה טעימה ומאוזנת, לא מתוקה מדי, והשילוב של קרם השוקולד היה מעולה.

הקינוחים של בלקסטון (צילום: רעות חוצה)

מסעדת "בלקסטון" רוצה להעביר חווית ארוחה באווירה אירופאית וחורפית, והיא אכן מצליחה. האוכל מוקפד, מוגש בצורה חיננית והוא עשוי טוב מאוד ברובו.

השירות היה אדיב ונעים, הרווחנו ערב אירופאי למהדרין, ובלי להתרחק מהבית.

מתכון השף: תבשיל שפונדרה

קובי עבד, שף המסעדה משתף את הגולשות במתכון לתבשיל בשר חורפי וטעים.

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר שפונדרה טרי חתוך ליח' של 100 גר'
  • 5 יח' בצלי שאלוט
  • 5 יח' שיני שום קלופות
  • 3 יח' גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 10 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • 1 כף גרגירי כוסברה
  • 1/2 כף תבלין ראס אל חנות
  • 1 ליטר ציר בקר
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים את הבשר. מוציאים את הבשר ומניחים בצד.באותו הסיר עם עודפי השומן מזהיבים את כל שאר הירקות.מוסיפים את היין ומצמצמים נוזלים, מוסיפים את הבשר התבלינים ואת ציר הבקר.מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשלוש שעות.

מומלץ להגיש את התבשיל על מצע קוסקוס ביתי.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה