מתכון חגיגי לשבועות: קרפ דקיק במילוי גבינה מתוקה

הם ייראו נפלא על שולחן החג וישתלבו מצוין עם מעדני החלב והגבינות. קרפים עם גבינה מתוקה ואוכמניות, הגדולים והקטנים ילקקו את האצבעות

29/05/2014
  אביגייל פולק כהן קבלו עדכונים מ  אביגייל
  • RSS

טרה שבועות קרפ גבינה אביגייל פולק

 "וַיְבִאֵנוּ אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה וַיִּתֶּן-לָנוּ אֶת-הָאָרֶץ הַזֹּאת אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבָש".

חג השבועות הוא הדמנות נפלאה לראות ולחגוג את שפע החלב והדבש של ארצנו.

זה הזמן לפתוח שולחן חגיגי מלא בכל טוב הגבינות, הפירות והירקות.

יש לנו גבינות מתוקות לצד גבינות מלוחות, עוגות לצד מאפים ואת הכל עוטפת הילה חגיגית של הצבע הלבן שעליו זרועים צבעי הפרי והירק.

השנה החלטנו להוסיף לשולחן החגיגי גם קרפים דקים ממולאים בגבינה מתוקה ובאוכמניות.

ילדים אוהבים קרפים ויכולים לעזור במילוי לצד הוריהם ולהיות שותפים להכנת שולחן החג.

והנה לפניכם המתכון:

מרכיבים לקרפים

1 כוס קמח

1 ביצה

1 כוס חלב טרה 3%

2 כפיות סוכר וניל

הכנת הקרפים

1. טורפים במטרפה ידנית חלב, ביצה וסוכר וניל.

2. מוסיפים לאט את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

3. מחממים מחבת רחבה עם כף שמן.

4. בעזרת נייר סופג מפזרים את השמן על כל המחבת באופן אחיד.

5. ממלאים מצקת קטנה או 3/4 גובה מצקת גדולה בבלילה, יוצקים למרכז המחבת ובעזרת גב המצקת פותחים את הבלילה בסיבובים לכל גודל המחבת.

7. מטגנים כ-2 דקות, הופכים ומטגנים עוד דקה מהצד השני.

8. מניחים את הקרפים זה על זה עד שיתקררו לחלוטין.

מרכיבים למילוי

1 גבינת טוב טעם טרה 3%

3 כפות גבינה לבנה 5% טרה

2 כפות אבקת סוכר (אפשר יותר לפי הטעם)

גרידת לימון מחצי לימון

3 כפות מלית אוכמניות (נמכר בקופסאות בכל הרשתות)

הכנת המילוי

מערבבים יחד את כל החומרים לתערובת אחידה וחלקה.

שתי דרכים להגשה

מניחים קרפ על משטח עבודה, מקפלים אותו לחצי, מורחים מהמילוי ומקפלים שוב לחצי.

אפשרות אחרת להניח קרפ על משטח העבודה, למרוח עליו מהמילוי ולגלגל לצורת סיגר.

טרה שבועות קרפ גבינה אביגייל פולק

 

בתיאבון וחג שמח!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה