מתכוני קינוחי פירות

קינוחים טעימים ומתוקים יכולים להיות גם בריאים. קבלו 3 מתכונים שהמתיקות בהם מגיעה מפירות העונה

סלט פירות

כתיבה: אביגיל פולק כהן

ישנם שפע מתכונים טעימים אבל עתירי סוכר. היום, כשיש מודעות לתזונה נכונה ולחשיבות אורח חיים נכון, אפשר וגם רצוי לאכול בריא וכמובן שיהיה טעים. במיוחד כשמכינים לילדים אוכל, כי הרי מה שהם לומדים בבית הם יקחו איתם עוד שנים הלאה. השמנת ילדים (ובהמשך גם מבוגרים) תלויה בגורמים רבים אבל בעיקר אפשר למנוע אותה בזכות אורח חיים בריא, הכולל תזונה נכונה ומופחתת סוכר.

הנה 3 מתכונים לקינוחי פירות:

1. תפוח אפוי במיקרוגל וממולא בדברים טעימים

תפוח אדמה אפוי

נחצה תפוחים מסוג גרנד סמית לשניים ובעזרת סכין חדה נוציא את הליבה עם הגרעינים.

בקערה נפרדת נשים צימוקים, חמוציות, אגוזים, רבע כפית קינמון ונערבב עם חצי כפית דבש או סירופ מייפל.

נניח על כל חצי תפוח מהתערובת.

נכניס את התפוחים לכלי מיוחד למיקרוגל ונאפה אותם 8 דקות בחום גבוה.

נוציא, נקרר ונגיש.

2. קרפ במילוי פירות העונה

קרפ במילוי פירות

לקרפ:

1 כוס קמח

1 כוס חלב

1 ביצה

בקערה נערבב היטב את המצרכים עד קבלת בלילה חלקה.

נחמם מחבת טפלון עם כפית שמן. כשהשמן חם נמרח אותו על כל המחבת בעזרת מגבת נייר.

בעזרת מצקת ניצוק מעט מהבלילה לתוך המחבת ועם גב המצקת 'נפתח' את הבלילה בעיגולים עד קבלת קרפ דק.

נטגן 2 דקות, נהפוך לעוד דקת טיגון ונוציא מהמחבת לצינון.

כך נעשה עם כל הבלילה.

נחתוך לקוביות קטנטנות מבחר פירות – תפוחים, בננות, שזיפים, משמשים ודובדבנים. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים.

בכל קרפ, בקצה הקרוב אלינו נניח מעט מהפירות ונגלגל.

נגיש פושר או קר לצד פירות חתוכים.

3. סלט פירות – הקלסיקה של קינוחי הפירות

סלט פירות

בקערה גדולה נחתוך את כל סוגי הפירות האהובים עלינו שיש בעונה.

אפשר להוסיף חמוציות, אגוזים קצוצים וצימוקים.

נגרד על פומפייה קליפה מחצי תפוז וחצי לימון ונוסיף לפירות.

נסחוט מיץ משני תפוזים ומלימון אחד וניצוק על הפירות.

נגיש בקעריות יפות ישר מהמקרר.

לילדים, נחלק את הסלט לקעריות קטנות.

נכין לפי ההוראות ג'לי בטעם האהוב וניצוק אותו על הפירות.

נקרר, נוציא בזהירות מהקערה לצלחת או מגש יפה וניתן לילדים (וגם למבוגרים…).

***

לקבלת תפריט אישי מאוזן המשלב את האוכל שהילד שלכם אוהב – לחצו כאן.