אפוגטו פירות

זקוקים להפוגה קצרה באמצע יום לחוץ? המתכון של אורלי כהן לאפוגטו עם פירות הוא בדיוק מה שאתם מחפשים

29/07/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

כתיבה: אורלי כהן

אפוגטו היא מנה איטלקית המבוססת על גלידת וניל קפואה שעליה מוזגים ספל אספרסו חם ומריר.

השילוב של החום ממיס את הגלידה והטעם... עוזר לענות על השאלה: גן עדן קיים?

הפעם החלטתי לקחת את השחיתות הטעימה זו צעד קדימה ולהוסיף לה שכבת פירות מרוסקים בתחתית. שילוב של צבעים, טעמים ומרקמים מפתים שספק שותים ספק אוכלים בעזרת קש-כפית שסוף סוף מצאתי לו שימוש אמיתי.

המתכון כל כך פשוט שיותר ארוך לכתוב אותו מלהכין אותו:

המרכיבים ל-2 מנות:

פירות - הכמות היא כוס פירות חתוכים.

אני השתמשתי באפרסק טרי ענק ופירות יער קפואים. ניתן לגוון עם כל פרי שאתם אוהבים. מנגו, שזיף, נקטרינה וכו'.

גלידה - 4 כדורי גלידה וניל באיכות טובה. אני השתמשתי בזו של קרמיסימו.

2 מנות אספרסו קצר (או 1 ארוך, תלוי כמה חזק אתם אוהבים), או חצי ספל קפה נמס עלית חזק.

מרכיבים

אופן ההכנה:

  • מרסקים היטב את הפירות בבלנדר או בעזרת מזלג. אם הפירות חמוצים לכם מדי, ופירות יער הם די חמוצים, ניתן להוסיף כפית סוכר או ריבה.
  • מניחים את הפירות המרוסקים בתחתית של 2 כוסות גבוהות יפות.
  • מוסיפים מעל הפירות 2 כדורי גלידת וניל.
  • יוצקים את הקפה על הגלידה.
  • מגישים עם כפית בעלת זרוע ארוכה או קש-כפית.

הכי טעים לערבב הכל ולהתענג.

בתיאבון!

חיים וטעים!

לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה