מהלב אל הגוף, מהשדה לצלחת

בשני סופי השבוע הקרובים יתקיים בצפון הנגב פסטיבל קולינרי-חקלאי, שבו תוכלו להשתתף בסיורים ובסדנאות אוכל עם שפים, לטעום מהתוצרת של חקלאי האזור ולהכיר אותם. ויש גם מתכון לקיש עגבניות מיובשות

28/05/2013
דורה אריאל קבלו עדכונים מדורה
  • RSS

שלל החקלאים, בשלנים, אופים, קונדיטורים, שפים, חלבנים שהתקבצו יחד החליטו להזמין אתכם לביתם ולמשק שלהם במסגרת פסטיבל "מהשדה לצלחת", שיתקיים בשני סופי השבוע הקרובים. אותם חקלאים הם גם אותם האנשים שבוחרים אחרת. הם בוחרים לגור הרחק מהכרך, לקום עם הזריחה, לפתוח את לבם וללוש אותו עם תבואת האדמה עד שהפירות שמעלים ריחם בתנורים, בצנצנות, בתבשילים הם גם הפירות והירקות שאותם תזכו לטעום היישר מהשדה שלהם. לעתים זוהי ריבה מפירות בוסתן שבחוות "אל היען", ולעיתים מאפים מתוקים או מלוחים מקונדיטוריית "העוגיות שלי בבית של סבתא טינה" (ראו מתכון בהמשך).


אז מה מחכה לכם בפסטיבל?

בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול אינטימיות, ארוחות בראנץ' עשירות, שוק איכרים, קולקציות מפתיעות של מאפים ולצידם המון חוויות חקלאיות-קולינריות לכל המשפחה, שבהן יוכלו המשתתפים לחוות את התהליך שעוברים גידולי האזור מהשדה לצלחת, ולהכיר את האנשים שעומדים מאחוריהם.

בנוסף, יערכו סיורי אוכל ייחודים להכרות עם הנופים והטעמים של צפון הנגב. במסגרת הפסטיבל ניתן לפנות ישירות לכל אחד מהמקומות וליהנות ממסע מרתק של טעמים, או להצטרף לסיורים מודרכים "מהשדה לצלחת", שיובילו את המטיילים במסע של טבע וטעימות, וייצאו מדי שישי מצומת בית קמה וצומת יד מרדכי.

למי שרוצה לטעום טעימה קטנה מהכל יכול להצטרף לשוק האיכרים של צפון הנגב שיתקיים ביום שבת 8.6 במוזיאון המים בקיבוץ ניר עם (משעה 10:00 ועד 16:00). שוק איכרים מתוצרת תנובת האזור: ירקות, ריבות, גבינות, שמן זית ועוד. במקום תתקיים הצגת ילדים אליעזר והגזר.

הפסטיבל מציע סיורים חווייתיים

סיור במחלבת בארי שבקיבוץ בארי הוא חוויה לכל המשפחה. מחלבת בארי מייצרת גבינות בוטיק בעבודת יד ובעלת ותק של 15 שנים בייצור גבינות. המחלבה זכתה בשלוש מדליות הצטיינות בתחרות "גבינה 2009" של ישראל. במושב פדויים תמצאו את "חוויות יונה" - תיירות חקלאית לפי עונות השנה בחצר ביתה של יונה. פעילות חקלאית חווייתית וארוחה המבוססת על תנובת השדה, הבוסתן וגן הירק המשפחתי. בחצר ביתה של יונה תתקיים גם סדנה של קציר שיבולים באמצעות מגל, טחינה באבני ריחיים וגיבון גבינות ובסופה-ארוחה מעשה ידיה.

לחובבי הז'אנר האתני הפסטיבל מציע את "מטעמי קוצ'ין", כפר תיירותי לתרבות הקוצ'ינית ובו סיור בבית הכנסת היפהפה, מוזיאון מורשת יהדות קוצ'ין, מופעי פולקלור ומוזיקה, ביקור בגלריית שילובים (קרמיקה ומתכת) וסיור בחממת ורדים "ורדים ברמה" עם טעימות מהליקרים והריבות של בעלת הבית. לרגל הפסטיבל יוצעו ארוחות קוצ'יניות מסורתיות עם מנות ייחודיות כמו מוט'ה קאלוס, קאראט צ'ייצ'ה, מסאלה דושה, שקשוקה קוצ'ינית, אופו מאו ועוד.
חובבי הבשר מוזמנים למסעדת מידס שבקיבוץ ברור חיל. השום, הבצל וגם שמן הזית מהשדות הסמוכים יהיו בסיס למנות מיוחדות שיוגשו במהלך הפסטיבל. לצד הספיישלים תוכלו לבחור בין לימונדה טריה מהפרדס הסמוך או יין בוטיק שמגיע מיקב מקומי.

הפסטיבל מתאים לכל חובבי הקולינריה, גדולים וקטנים כאחד, שרוצים לגעת במוצרים, לשמוע על האופן שבו הן צומחים וכיצד הבישול משפיע עליהם. מהן האפשרויות השונות שבהן אפשר לבשל או להכין ירקות ופירות שונים. לכל מי שלומד קולינריה או פשוט אוהב לבשל זו חוויה חד פעמית להיות סביב אנשים שחולקים אתכם את התשוקה הזאת.

עד שניפגש שם מביאה לכם הצצה קטנה לאחד המתכונים שמוצעים בפסטיבל:

קיש עגבניות מיובשות

של קונדיטוריה "העוגיות שלי בבית סבתא טינה"

חומרים לבצק:

280 גר' קמח

10 גר' אבקת אפיה

100 גר' חמאה

1 מיכל שמנת חמוצה

חומרים למלית:

300 גר' עגבניות מיובשות

מלח

פלפל

שמן זית

חומרים לרויאל:

250 מ"ל חלב

2 ביצים

כף קמח

150 גר' גבינה צהובה מגורדת

80 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:

ללוש את כל חומרי הבצק. לקרר כחצי שעה במקרר. לאחר חצי שעה לרדד ולהניח בתבנית.

לערבב את כל חומרי המלית. להניח בתבנית על הבצק.

לפזר את הפרמז'ן על העגבניות המיובשות, מעל לפזר גבינה צהובה. מעל לשפוך את הרויאל.

ניתן להניח עגבנית שרי לקישוט.

להכניס לתנור ל 30-40 דק' (עד השחמה) בחום של 180 מעלות.

פסטיבל קולינרי-חקלאי צפון הנגב, חמישי-שישי-שבת, 30 במאי עד 1 ביוני ו-6-8 ביוני. למידע נוסף על הפסטיבל: http://www.habsor.co.il/festivals/29
https://www.facebook.com/daromadom

* דורה אריאל היא ממארגני פסטיבל "מהשדה לצלחת"

צילום: שי שמואלי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה