3 עוגות לימון

הן רכות, עסיסיות וממלאות את הבית בריח לימוני נפלא. קבלו 3 מתכונים לעוגות לימון בחושות. קלות להכנה וטעימות להפליא. ויש גם בונוס: קישורים לעוד 4 מתכוני בלוגרים לעוגות לימוניות

17/11/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

באדיבות תומר כבירי, מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה

עוגת פולונז לימון

הגרסה המזרח אירופית לעוגת הלימון, עם ניחוח וניל משגע.

החומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

135 גר' חמאה

חצי כוס + 4 כפות סוכר (135 גר')

2.5 ביצים (160 גר'. אפשר גם 2 ביצים אקסטרה לארג')

1 כוס + 2 כפות קמח (180 גר')

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית תמצית וניל

1 כף חלב

½ כוס אבקת סוכר (75 גר')

גרידה מ-3 לימונים

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר בעזרת וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר.

מוסיפים את הביצים והווניל בהדרגה.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת.

מוסיפים את החלב ואת גרידת הלימון.

אופים ב-170 מעלות כ-45 דקות.

דבר הנסיינית: "עוגה פשוטה ומצוינת. אין כאן מיץ לימון, זאת לא טעות. החיסרון: צריך למצוא אחר כך מה לעשות עם שלושת הלימונים שגירדתם. ההמלצה שלי: טחינה".

.

עוגת ג'ינג'ר לימון

עוגה לימונית ונימוחה עם ג'ינג'ר מסוכר, שנותן לעוגה טוויסט מפתיע

החומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

60 גרם חמאה

2.5 ביצים (160 גר')

1 חלמון

1 כוס + כף סוכר (160 גר')

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמנת חמוצה

2 כפות גבינת שמנת

1 כוס + 1 כף קמח (160 גר')

1 כפית אבקת אפייה

⅓ כוס מיץ לימון

גרידה מלימון אחד

4 כפות ג'ינג'ר מסוכר, מקומח

אופן ההכנה:

מקציפים ביצים, חלמון סוכר ווניל.

מוסיפים שמנת חמוצה וגבינת שמנת ומקציפים עד למסה חלקה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

מוסיפים מיץ וגרידת לימון.

מוסיפים ג'ינג'ר מסוכר וחמאה מומסת קרה.

אופים 10 דקות ב-165מעלות + 40 דקות ב-150 מעלות.

דבר הנסיינית: "עוגה מעולה, אבל חייבים לאהוב ג'ינג'ר. כמו כן הוספתי לעוגה גם קצת מרציפן גולמי (ראו במתכון הבא) וגם פרוסות קוקוס קלוי".

.

עוגת תה ארל גריי ולימון

עוגת לימון אוורירית עם ארל גריי. מתאימה מאוד לתה של הבוקר. או של אחר הצהריים. או של הערב.

החומרים (לתבנית אינגליש קייק):

65 גרם מרציפן 50%

½ כוס סוכר

1 כף דבש

1 כף סוכר אינברטי (ניתן להמיר בדבש)

3 ביצים

1 כף עלי תה ארל גריי

⅓ כוס מים פושרים

1 כוס קמח

155 גרם חמאה פושרת

גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה:

מערבבים את עלי התה והמים הפושרים מניחים למספר דקות.

במיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים את הסוכר ואת המרציפן. מוסיפים בהדרגה את הדבש, סוכר האינברטי והביצים.

מוסיפים את הקמח ואת החמאה הפושרת.

מוסיפים את גרידת הלימון.

מסיימים על ידי הוספת התה.

אופים ב-160 מעלות כ-60 דקות.

דבר הנסיינית: "אחת העוגות הכי טעימות שאי פעם אפיתי, אבל זאת תהיה הגזמה לקרוא לה עוגת לימון. השתמשתי בקמח תופח, למרות שבמתכון מצוין קמח רגיל, ואני לא יודעת אם הכוונה פה היתה להכניס את עלי התה לתוך העוגה, אבל אני עשיתי תה מתיון והשתמשתי בו. ללא העלים".

.

ועוד 4 מתכוני בלוגרים לעוגות לימון

אביגיל פולק כהן: מאפינס לימון וחמוציות

תמר געש: עוגת גבינה לימונית

עפר צרפתי: עוגת לימון מ-4 לימונים

אורלי כהן: טארט לימון חגיגי

צילום: שירן כרמל




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה