עוגיות טחינה ומייפל

מייפל וטחינה, כמה רע זה כבר יכול להיות? מתברר שזה שילוב די נהדר. על לחם לעצלנים, ובתור עוגיות למי שרוצה טיפה (ממש טיפה) להשקיע

27/09/2012
שרה הורניק קבלו עדכונים משרה
  • RSS

מתוך הבלוג של שרה הורניק, משחקת באוכל

אז בסוף הייתי חולה כל החג. עם הצטננות קלה ורחמים עצמיים כבדים, ישבתי לי לבד בחושך ו… טוב, נו, לא. אבל מה שכן, לא היה לי חשק להכין אוכל, וגם לא נשאר שום דבר מעניין במקרר, ובאיזשהו שלב נורא התחשק לי משהו מתוק – מתוק הולך מצוין עם רחמים עצמיים. אתם מכירים את זה שבא לכם לאכול ואין לכם כוח לבשל, אז אתם כל חמש דקות הולכים לפתוח את המקרר כדי לבדוק אם במקרה עברו שם איזה גמדי אוכל טבעונים חביבים והשאירו איזה משהו?

אז אחרי איזה שעתיים-שלוש שאוכל לא הופיע פתאום במקרר שלי, החלטתי לעבוד עם מה שיש. יש לחם? יש. התחלה טובה. יש טחינה? תמיד יש טחינה. יש כוח לקצוץ פטרוזיליה ולסחוט לימון וכל זה? מה זה לא. אבל יש סירופ מייפל. מייפל וטחינה, כמה רע זה כבר יכול להיות? מתברר שזה שילוב די נהדר. אז גמרתי את הסנדוויץ' המתוק והמשונה שלי והחלטתי שברגע שארגיש יותר טוב, זה ממש חייב להיות עוגיות.

העוגיות האלה טעימות ונימוחות וממלאות את הבית בריח נפלא. הן מתוקות, אבל לא מאוד – מי שאוהב מאוד מתוק יכול להוסיף עוד ¼ כוס מייפל או סוכר חום. אפשר בהחלט לגוון את סוגי האגוזים.

רכיבים (לכ-16 עוגיות):

⅓ כוס פקאנים (או אגוזי מלך)

⅓ כוס פיסטוקים, קלופים ולא-קלויים

⅓1 כוסות קמח כוסמין

1 כפית אבקת סודה לשתייה

½ כוס סירופ מייפל (אפשר להשתמש ב-1/4 כוס מייפל ו-1/4 כוס סילאן)

½ כוס טחינה גולמית

⅓ כוס רסק תפוחים (ללא תוספת סוכר או ממתיקים אחרים)

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

קוצצים דק את האגוזים והפיסטוקים במעבד מזון. המטרה היא לקצוץ ולא לטחון ל"קמח". אם אין מעבד מזון אפשר גם בסכין חדה.

מעבירים את האגוזים והפיסטוקים הקצוצים לקערה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה ומערבבים היטב.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

בעזרת שתי כפיות, מניחים גושים מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותם מעט.

אופים כ-12 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.

עוד מתכונים מהבלוג משחקת באוכל:

ארוחת חג טבעונית

סלט קינואה ואננס

ממרח עדשים, ארטישוק ואגוזי מלך

צילום: שרה הורניק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה