תתחילו להגריל – טיפים בפוסט חם אש.

למה להזיע, להתעצבן, להשחיר ולהסריח ככורי פחם, אם יש אופציה לעשות זאת גם בנינוחות, בהנאה, בזמן קצר, בלי כל המהומה, עם מגוון אופציות לצלייה והעיקר עם טעמים מענגי חיך שישאירו לכם עוד טעם פעם אחר פעם.. טיפים לצלייה מוצלחת בעל האש פ(גז).

הצבא צועד על קיבתו ויחד עמו גם עם ישראל על בניו ובנותיו, אחרי שירת ההמנון, במצעד ההמון לפיקניק 'על האש' המסורתי של יום העצמאות.

מעמיסים את הרכב, באוכל, שתייה, מפות, שמיכות וביניהם דוחסים את הילדים, מזדחלים בפקקים ומחניקים עצבים.. העיקר להגיע לנחלה עם צפיפות סבירה ולא להישאר על אי התנועה, לפרוש ציוד ולהתחיל במשימה: מי על השחלת שיפודים, מי על קיצוץ ירקות לסלטים, ( ומי לעזאזל שוב העלים את הסכין?), מי על פתיחת קופסאות חמוצים, מי מנפנף על הבשרים מעל המנגל עם הפחמים, ( זה שקנינו על הדרך בתדלוק בדרכים), ומי מצפצף על כולם מהצד ורק מחכה לבלוס מכל הבא ליד?

מכירים את האפיזודה?

ומי לא? ולמרות ועל אף הכל, יש בה כל כך הרבה שמחה וצחוקים וחוויות שזוכרים לעד.. אבל רגע, למה להזיע, להתעצבן, להשחיר ולהסריח ככורי פחם, אם יש אופציה לעשות זאת גם בנינוחות, בהנאה, בזמן קצר, בלי כל המהומה, עם מגוון אופציות לצלייה והעיקר עם טעמים מענגי חיך שישאירו לכם עוד טעם פעם אחר פעם..

כמו בכל דבר בחיים, הכל מתחיל בבחירה נכונה.

אז אם החלטתם לוותר על 'צוואר הבקבוק' של הפקקים ולפתוח בקבוק למברוסקו, (למשל), אצלכם בגינה הפרטית, לצד נתח צלוי ועסיסי, ( אם אין לכם בית פרטי, בשביל מה יש חברים ומשפחה?), לכו על גריל גז איכותי , ( כגון, גראנד-הול), שיהפוך לכם את פעולת הצלייה לפשוטה ומהנה וישדרג לכם את חווית הבשר עם טעם של עוד טעמים רבים. אפשר כמובן גם בפיקניק מחוץ לבית ובכל מקרה מובטחת לכם חוויה פ(גז).

טיפים לעל האש משובח ( בגריל גז), של משה גלקופ הקצב ה'תותח'.

לפני למעלה מ-50 שנה, פתח זלמן, אביו של משה גלקופ את האיטליז המיתולוגי שלו ביפו. גלקופ הוא דור ׁ11 ׁ(!!!) של קצבים שהחלו את דרכם בלודז', פולין.  העסק המשפחתי שעליו נוסף סניף נוסף בצפון תל אביב, מנוהל כיום, על ידי משה וגיסו מוטי, (חתנו של זלמן).

  • הוציאו את הבשר כשעה לפני ההכנה. בשר קר על רשת חמה שווה לבשר פחות טעים. אם אתם אוהבים 'וואל דאן'- הוציאו את הבשר זמן רב יותר לפני הצלייה, שכן בשר קר שמעלים במהירות לדרגת 'צלייה כבדה', עלול להישרף בקלות.
  • ברגוע. חממו את הרשת כשעה לפני שהאורחים מגיעים וכך תוכלו להתחיל את הצלייה בנחת סמוך להגיעם, תימנעו מנישנושים מיותרים ותתרכזו בבשר.
  • אל תחסכו בחומרי גלם טובים. בשר טוב פירושו אוכל טעים.
  • לא רק בשר– כשמחממים את הרשת מנצלים את הזמן ומניחים עליה את הירקות- פלפלים, חצילים, קישואים וכל מיני דברים טובים.
  • בנו את הארוחה בהתאם לכמות האורחים שלכם ולטעמם– אם הם חובבי קבבים לכו על זה ואם הם אנשים של 'הארד קור' הכינו נתח קצבים, סטייקים עבים וכדומה.
  • סטייקים צולים על הרשת הנמוכה– הקרובה לאש. מכת חום, הופכים, מכת חום נוספת, החוצה ולאכול מיד.
  • הרשת הרחוקה מהאש, מאפשרת צליית גושים גדולים שצולים על להבה נמוכה יחסית, לאט ולאורך זמן. אסאדו הוא נתח קלאסי לרשת גבוהה, זמן ומכסה סגור שמעשן את הטעם ומותיר את הבשר עסיסי.
  • הניחו מתחת ולצד הבשר הנצלה, ענפי תימין ורוזמרין רטובים ליתר טעם וניחוח.
  • הקפידו על רשת נקייה וחום גבוה כדי שהפעולה הרצויה תהיה צלייה ולא בישול. אם הרשת לא חמה דיה, לא תהיה חריכה וכך הקרמל ייצא החוצה והבשר עלול להידבק ובכל מקרה יהיה פחות טעים ועסיסי.
  • אתם בבית או בפיקניק? בפיקניק, נתחי בשר הדורשים סכין ומזלג, מתאימים פחות והעדיפות היא לקבבונים ושיפודים. בבית, מתאימים יותר נתחי הבשר לסכין ומזלג, למשל, סטייקים או נתחים גדולים של פרגיות.
  • כמה? 300-350 גרם בשר לאדם לארוחה, אבל הנתון תלוי במשך האירוע. באירוע מתמשך אנשים אוכלים יותר מפעם אחת ואז מומלץ להיערך עם כמות בשר נוספת.
  • חיתוך– נגד הסיבים כדי שהסיב יהיה קטן וקצותיו אטומים- כך שהנתח יהיה פחות סיבי והנוזלים והסוכרים יאטמו בתוכו וישמרו על עסיסיותו.
  • סכינים–  יש לדאוג לסכינים איכותיות, רב תכליתיות ונעימות לעבודה ולמגע.
  • בשר איכותי. בשר ישראלי, טרי.

הטיפים באדיבות חברת כרמל דיירקט מהחוברת : World of Brands.

אין זה משנה מה תבחרו, העיקר שיהיה לכם על האש מעושן בכחול לבן.

חג עצמאות שמח!!!