החיים שלך בצבע

הגיע הזמן לשינוי קיצוני!

זו לא אני שאמרה הפעם, זו לי אדל קורט שטענה, כי יש להיפרד מראיית העולם החומרית ולהחליפה בחפצים שנעשו בעבודת יד ובחומרים צנועים הקשורים לאדמה. חזרה למקורות, חזרה לבראשית.

פותחת וסוגרת עם מילה טובה

הגיע הזמן לשינוי קיצוני!

זו לא אני שאמרה הפעם, זו לי אדל קורט שטענה, כי יש להיפרד מראיית העולם החומרית ולהחליפה בחפצים שנעשו בעבודת יד ובחומרים צנועים הקשורים לאדמה. חזרה למקורות, חזרה לבראשית.

התפיסה הזו משקפת את המטאמורפוזה שעבר עולם הצבע. כשהמוטו הוא לזהות את המגמה ולהעניק לה פרשנות, היינו,לייצר מוצרים שמתיישבים עם הלך הרוח, בכלים ויזואליים, צורה, צבע וחומר.

בית טמבור הוא כמו קוביה הונגרית עם אין סוף אופציות ליצירות וקירות צבע, רק שבטמבור האחידות אינה הכרח, כי הכלל המוביל הוא שאין כללים. צבע של עץ יכול לשמש גם צבע של קיר ולהיפך- עם ההתאמות הנכונות. אינספור צבעים ומוצרים על בסיס מים לשימוש ידידותי ונוח ואינספור בחירות. כל המידע נתון והרשות בידכם לבחור את הצבעים והאפקטים, לעשות את החיבורים הנכונים עבורכם וליצור את המראה שמשקף אתכם. קצת כמו בחיים, אבל עם הרבה יותר צבע והרבה יותר פאן.

רוקמים אור וצבעים. רגע לפני. צילום : Tamar Gaash

הוזמנתי על ידי סלונה לסדנת היכרות עם עולם הצבעים של טמבור, שהתגלה כעולם שופע ומלא כל טוב. כל טוב, ממפגש נוסף עם הבנות הנפלאות מסלונה שנותנות לי בכל פעם עוד מנות של צחוק והנאה- צידה לדרך, כל טוב בקבלת הפנים היפה והנעימה, תרתי משמע, על ידי קרן רהב, מנהלת 'בית טמבור', שערכה לנו סיור מרתק בין כותלי הקוביה הצבעונית, כל טוב באנשי המקצוע של 'טמבור' שהכבירו ידיעותינו ואיפשרו לנו גם לחוש ולגעת מקרוב וכל טוב בשולחן הכיבוד המזמין והמשובח.

פלא שהרגשנו בבית?

במהלך הסיור, עצרנו סמוך למעין ספריית צבעים מקוטלגת, שבנויה כמו ספריית תקליטים/דיסקים בחנויות המוסיקה. אולי כי כשאתה בוחר צבע אתה בעצם בוחר גם את המנגינה שמלווה אותו.  כמו הצבע הכחול שהוא צבע מרגיע, שמעודד ריכוז ואם בחרת בו בחרת בבלוז. או כמו הצבע הכתום, שהוא צבע של אנרגיות, שמניע לפעולה, שמאיץ  את הקצב. אתה בוחר בו ומתחיל לעשות אירובי, או פעילות מעוררת אחרת…

אתם בונים בית חדש? משפצים ? רוצים לחדש את הצבע בבית? סתם מעוניינים להתעדכן בטכניקות צבע חדשות?

חשוב שתדעו, ש'בית טמבור' הוא בית עם מידע אונליין ללקוחות פרטיים ואנשי המקצוע כאחד ומציע חבילת שירותים הכוללת, בין היתר, סדנאות עם טיפים לצביעה דקורטיבית, ימי עיון וסיורי הדרכה. חבילת השירותים הזו נוצרה כמענה לצורך שמקורו בשינוי בתפיסה, בשינוי בטרמינולוגיה של עולם הצבע.

פעם היינו מסיידים. מסיוד עברנו לצביעה דקורטיבית וקישוטית שהפכה יותר ויותר אטרקטיבית עם ביקוש גואה.

מהסיור עלינו להרצאה מעניינת עם ניבה יחיאב, מנהלת תחום אדריכלים,  שהסבירה את הלוגיקה שבשינוי תפיסת הצבע , כתוצאה מחוסר הוודאות  של מציאות חדשה, המתחברת למגמה סביבתית. חוסר וודאות, מניע אותנו לחפש נקודת אחיזה איתנה, שורשית, אותה ניתן למצוא בארבעת יסודות הטבע: אדמה, מים, אוויר ואש.

ניבה יחיאב, מרצה במוד כחול.

ניבה הסבירה, כיצד יסודות הטבע באים לידי ביטוי בגוונים ומהווים בסיס למוצרי טמבור. זה מעניין כיצד יסודות הטבע באים לידי ביטוי בצבעים  וגם בנו בני האדם.

חידה : אתם מנחשים איזה יסוד משקף אותי? קראו את המשך, תחשבו ותגיבו  אם תרצו..

'לחזור הביתה' עם גווני האדמה– האדמה היא היא נקודת האחיזה והיציבות. היא השורשיות, המגע עם החומר והרגליים על הקרקע הבטוחה. כמו אמא. איך שר אריק איינשטיין : "..תחבק אותי אליה בנשימה חמה, אמא אדמה.." אם אתם רוצים לשדר מסר של התנהלות באופן בטוח במציאות של חוסר וודאות, איתנות ויציבות, הגוונים שלכם הם גווני הקרם והבז' ואפקטים של חולות, מכתשים וטרשים.

חזרה לבראשית, באה לידי ביטוי גם בצבע עם אפקט של מראה בטון. המוצר נקרא מוצר 'בראשית' בהשראת חגיגות 75 שנות צבע ואפשר לעשות איתו שילובים נפלאים עם צבעים, שיבליטו ויעניקו לו קונטרסט.

'בן אדם כמו עץ שתול על מים'

הגוונים של יסוד המים הם הכחולים. הצבע הכחול, המרגיע, המשרה אווירה נעימה ומעודד ריכוז. כמו פכפוך פלגי המים.. כחול הוא שפה של תקשורת, של אינטראקציה.

גם בטרמינולוגיה השיווקית, מקומם של הצבעים הוא בעל משמעות מכרעת. בבנייה ועיצוב של מותג, בחירת הצבע היא קוד של מסר שיווקי שהופך לתו הזיהוי של המותג. כך למשל, ניתן להסביר את הבחירה של פייסבוק וטוויטר בצבע הכחול.

דוגמא מובהקת נוספת היא 'קוקה קולה', שהצבע האדום הפך ברבות השנים לכל כך מזוהה עמה, שגם אם תראו פחית אדומה נטולת טקסט, מיד תחשבו 'קוקה קולה'.

זכרו רק את עיקרון האיזון, כי מים עלולים להיות גם סוערים או עכורים..

לעוף עם גווני ה'אוויר'

יסוד האוויר הוא המשך טבעי לאלמנט המים. יש בו מעט יותר אופטימיות ומעוף. הוא יותר רב מימדי כמו קשת בלתי מושגת. משב רוח צונן ביום קיץ לוהט.  מתאים לכם?

(חם, חם, מתקרב…).

בתוכי בוערת אש

זו לא פראפרזה לשיר של משה פרץ.. זה היסוד הרביעי הבוער מתשוקה ויצירתיות מתפרצת של אדרנלין שזורם בגוף ומחמם את הלב. יסוד האש בא לידי ביטוי בגוונים החמים. זהו יסוד פיסיולוגי לאלו שהפלפל הוא חלק בלתי נפרד ממנת יומם, שחיים את הרגע ומגיבים לעיתים בלהט הרגע, ששומרים על אופטימיות בכל מצב, למרות כל המכות.. גווני האש מייצגים גם סוג של ארעיות, של 'מראה לא גמור' ואולי דווקא בשל כך הוא שלם.

תחשבו למשל על מראה החלודה, ( אינני בטוחה שהוא חלק מגווני האש אך חשוב לציינו), שבתפיסה השמרנית, אנו תמיד חושבים כיצד להיפטר ממנו ולכסות אותו. אבל גם למראה הזה יש מקום ב'טמבור'. זה חלק מהכלל שאומר שאין כללים. זה המראה הלא מושלם שחוצה גבולות ושובר כללים.

אחרי ההרצאה שהייתה בילד אפ לדבר העיקרי, התחלנו לגעת ולבחוש ולהתנסות.. בצבעים ובחומרים בשולחן הפתעות עם צבעים ושבלונות יפות. הסדנא הועברה בהנחייתה של איילה סיוון, המעבירה עם בן זוגה את סדנאות הצבע של טמבור, למעלה מ-15 שנים ונראה כי עדיין באותה התלהבות.

איילה סיוון. עדיין עם אותה התלהבות.

אני, כותבת בלתי נלאית שכמותי, הייתי חייבת לשלב ביצירה שלי גם מסר כתוב. המסר שהוא המוטו שלי והוא גם העיסוק היומיומי שלי בקופירייטינג וקריאייטיב:

פותחת וסוגרת עם מילה טובה.

עם כל הטוב הצבעוני הזה, קיבלנו בסיום גם צבע אפקט לבחירה.

ומה  בחרתי?

אני עוד מחשבת כיצד אצליח לצאת למסע האתגרי של המאגמה צ'אלנג', אז בינתיים, לפחות, שתהיה לי תפאורת ספארי של 'נתיב הסוואנה'…

לעוד מידע ואפקטים שיצבעו לכם נכון את החיים, אתם מוזמנים להיכנס לאתר של 'טמבור'.