יש נשים סטארטאפיסטיות, אך לא מספיק.
סטארטאפים, מרחב דינמי ותוסס המחייב יצירתיות ויכולות גבוהות, שימוש בכלים מתקדמים וטכנולוגיות עדכניות. למרות הדרך הארוכה שהנשים עשו בענפי התעסוקה השונים, לרבות בתפקידי הניהול [בולט בתחום הפיננסי], נראה כי דווקא סטארטאפים הם עולם גברי, לעיתים כמעט מוחלט, וככל שמתקדמים לתפקידי הניהול בסטארטאפים כך אחוז הנשים קטן עוד יותר.
כדי שנוכל להבין את המצב טוב יותר, נצלול אל הנתונים, בעולם ניתן למצוא כ- 17% נשים בסטארטאפ. בישראל המצב מעט יותר טוב, ובשנים האחרונות כמעט 20% הן נשים יזמיות-שותפות בסטארטאפים.
נשים בכל העולם הן יזמיות טובות ומביאות איתן ראייה ייחודית, תפיסת עולם שונה מגברים, יכולות ניהול מגוונות ויצירתיות, כל אלו ועוד קריטיים לסטארטאפים. נשים רבות בישראל יכולות להוביל סטארטאפים בהצלחה ולהוות מודל לחיקוי עבור נשים אחרות.
האם נשים יכולות להצליח בסטארטאפ? ד"ר חן שפירא בטוחה בכך!
ד"ר חן שפירא שותפה – מייסדת של הסטארט אפ Quai.MD , משתמשת בכל הכלים והניסיון שצברה, החל מעבודה בתור מומחית לקרדיולוגיה ועד לניהול בית חולים כרמל ותפקידי ניהולי בכירים נוספים, שהצריכו ממנה להתמודד עם לחצים, שינויים בלתי צפויים, דינמיות, הצורך לחשוב מחוץ לקופסה, הובלה וניהול והתמודדות עם משברים.
"ייסוד ושותפות בסטארטאפ הם בעלי קווי דמיון רבים לעבודת הניהול של בית חולים ומערכת בריאות. אתגרים רבים צצים לאורך הדרך, התמודדות עם לחץ ואתגרים לא צפויים. הרצון לשנות, להשפיע ולעשות טוב הובילו אותנו לפיתוח Quai.MD. היכולת להתמודד ולצלוח משברים ואתגרים לאורך הדרך, ללא ספק מתאפשרים גם על סמך הניסיון שצברנו לאורך השנים, אני ושותפי לדרך, כמנהלים בעולמות התוכן הקודמים שלנו,".
ד"ר חן שפירא מאמינה בחשיבות של שילוב נשים ממגזרים שונים בסטארטאפים: "ישנן נשים רבות מוכשרות בעולמות ההי-טק, לשמחתי אנחנו כבר נושקים ל- 20% נשים שהן יזמיות – שותפות בסטארטאפים בישראל. זו התקדמות שאין לזלזל בה, אך אני מאמינה שנוכל להגיע לאחוז גדול יותר משמעותית ". עוד מוסיפה ד"ר חן שפירא: "במחקר של Google for Startups ניתן לראות ששרידות ותוצאות של סטארטאפים בהם יש גוון מגדרי ותרבותי, ומשולבות בהן נשים – הם טובים יותר. עם הנתונים קשה להתווכח. אין בי כל ספק שהמספרים ילכו ויגדלו עם השנים, באופן דומה לתהליך שקרה בבתי הספר לרפואה ובעולמות הבריאות."