מיקסר
כיום קיימים מיקסרים רבים המציעים פונקציות שונות. יותר כוח כדי ללוש בצקים מורכבים, תוכניות עבודה ייחודיות כמו האפשרות לטרוף ביצה אחת בלבד, קיבולת גדולה או קטנה של המכל לפי הצרכים שלכם, מכסה ייעודי שימנע מהחומרים להתפזר בעת הערבול ועוד. למרות שהמיקסרים השונים מציעים אלטרנטיבות שונות, לכל מיקסר ללא יוצא מן הכלל, יש שלושה ווים אשר כל אחד מהם אחראי על דבר אחר:
- וו לישה –
לוו הלישה יש צורה המזכירה מעט קרס, תפקידו המרכזי הוא ללוש סוגים שונים של בצקי שמרים ופסטה כמו גם מגוון רחב של תערובות שונות ובצקים נוספים.
- וו גיטרה –
לוו הגיטרה יש שם נוסף, הוא נקרא גם וו K כיוון שצורתו נראית כמו האות K מוקפת בעיגול וצורתו מזכירה מעט עלה או מעוין שטוח. תפקידו המרכזי הוא לעבד חומרים הוא מצוין עבור ערבוב של בצקים פריכים, בצקים להכנת עוגות בחושות ובצקים לעוגיות, רביכות, תערובות חלקות המשלבות חמאה רכה וגם קרמים. כמו כן מומלץ במיוחד להשתמש בו כאשר רוצים להכין בצקים בזמן קצר שאינם זקוקים להרבה אוויר.
- וו הקצפה
לוו הקצפה יש מראה המזכיר מטרפה מעט נפוחה דמוית בלון, תפקידו המרכזי הוא להחדיר אוויר אל התערובת בעת הערבול שלו. הוא מתאים להקצפה של חלבונים לקבלת קצף יציב שממנו אפשר להכין מרנגים ומגוון עוגות וקינוחים, כמו גם קצפת אוורירית ועוד מגוון רחב של ציפויים שונים.
תנור
התנור הוא לא פחות מאשר מוצר בסיס שהוא חובה בכל מטבח. המוצר החשמלי הנהדר הזה מסייע לנו לאפות ולצלות מגוון רחב מאוד של מאכלים וקינוחים, ואף להשתמש בו גם רק כחימום של מזון שכבר הוכן. התנור מאפשר להכין בו מאכלים המצריכים אפייה בחום נמוך כמו קרם ברולה, קציפות מרנג, ואפילו עוגת גבינה, שדווקא היא תמיד מתחילה את אפייתה במכת חום חזקה שאחר כך מורידים לטמפרטורה נמוכה יותר.
אך לא רק בקינוחים מסייע התנור, אלא גם באפיית לחמים, מאפים כמו פיצה ולזניה, בישול של עופות, בשר ודגים, צריבה בגריל של ירקות שונים ועוד, ואין ספק שבלעדיו מאכלים רבים לא היו קיימים.
מיקרוגל
המיקרוגל הוא ידידכם הטוב כיוון שהוא מקצר בעשרות מונים את זמן הבישול. דוגמה מצוינת לכל היא אם אתם זקוקים להמיס שוקולד, במקום להמתין עד שהמים יתחממו בבן מארי או עד שהשמנת תתחמם כדי להכניס לתוכה חבילת שוקולד, תוכלו לעשות זאת במספר שניות במיקרוגל. כמו כן, אם אתם זקוקים להמיס חמאה או ג'לטין, תוכלו לעשות זאת במהירות ולחסוך לעצמכם זמן יקר.
מוט בלנדר
אנשים רבים אוהבים להכין רטבים ייחודים או מרקים במרקם קטיפתי שמעניקים ביס מושלם. כדי להגיע אל המרקם הנחשק יש צורך לא פעם לטחון את כל המרכיבים שנמצאים בסיר. כדי לעשות זאת אתם זקוקים למוט בלנדר שתוכלו להכניס אל תוך הרוטב או המרק שלכם ולהפעיל. המוט, אשר בקצהו יש סכינים מחוברות, טוחן למעשה את כל הנקרה בדרכו והופך את הכול למרקם חלק כמשי.