מאכלים על טהרת הגוון הכתום

יש שלל מאכלים מזינים המורכבים מירקות שאנו צורכים. כידוע, לכל ירק יש את הערכים התזונתיים שלו ואת תרומתו הרבה למערכות הגוף השונות שלנו. כיוון שגוף האדם אינו מייצר בעצמו את הערכים הללו, הוא יכול לספוג אותם באמצעות הירקות והפירות השונים שאנו צורכים. במאמר זה נביא לפניכם מגוון של מאכלים כתומים שיעשו לגוף שלכם רק טוב!

 

מרק כתום טעים במיוחד

מרק כתום הוא מרק עשיר בירקות כתומים המשתלבים יחד לכדי מרק טעים במיוחד. מרקים כתומים אפשר להכין בגרסה חלבית אם מוסיפים להם חלב ושמנת, או להשאירם בגרסת הפרווה אם משלבים עימם מים או ציר ירקות להעשיר את הטעמים הקיימים. מרק כתום אפשר להכין ממגוון של ירקות כתומים ביניהם תמצאו בטטה, גזר, דלעת, דלורית, עדשים כתומות ועוד. תוכלו להעניק למרק שלכם טעמים עשירים עם תוספות של תבלינים שונים. למשל אם אתם מכינים מרק חלבי כתום תוכלו לשלב בו אגוז מוסקט, שמנת ויין לבן, ולהעניק לירקות טעם עמוק ומתוק ולהכין מרק בעל מרקם קטיפתי במיוחד. לעומת זאת אם אתם בוחרים דווקא במרק פרווה תוכלו לשלב בו מרק עוף, עלי תימין, מלח ופלפל ולקבל מרק טעים במיוחד אך קליל יותר.

בטטה בתנור עם רוטב צ'ילי מתוק

אם אתם מחפשים ארוחת צוהריים זריזה או סלט מבושל מגניב בטטה עם צ'ילי מתוק היא המאכל עבורכם. כצוהריים תוכלו להשאיר את הבטטות בקליפתן – (שבה נמצאים ויטמינים רבים), לחצות אותן במרכז ולתבל אותן עם צ'ילי מתוק, מעט שמן זית, קצת מלח ואפשר גם להוסיף מעט עלי תימין. כל הטוב ייכנס לתנור לחום גובה לחצי שעה ובסופו תתקבל ארוחת צוהריים נהדרת. תוכלו לשלב את המנה הזו לצד נתח של חזה עוף צלוי קלות במחבת, להוסיף סלט ירוק ויש לכם ארוחה מזינה במיוחד, משולבת בגוונים כתומים בוהקים.

אם אתם רוצים להכין את הבטטה כסלט מבושל, חתכו אותה לקוביות קטנות, וטגנו אותה עם מעט שמן זית, הוסיפו פנימה רוטב צ'ילי מתוק, מעט פטרוזיליה קצוצה, מלח ושומשום קלוי. בשלו הכול והגישו את הסלט. אפשר לאכול אותו גם חם וגם קר והוא יהיה פשוט נהדר.

צ'יפס בטטה

את הצ'יפס אנחנו מכירים דווקא מתפוח האדמה עתיר העמילנים, אך אם אתם מחפשים אלטרנטיבה בריאה יותר ופחות מסוכרת, הבטטה היא חברתכם הטובה ביותר. קלפו את קליפת הבטטה (אם אתם לא מכינים את הצ'יפס בסגנון פוטטו), וחתכו אותו בדיוק כפי שהייתם חותכים צ'יפס מתפוח אדמה, הכניסו לשמן בטיגון עמוק, או לחילופין עם מעט שמן זית לתנור ובסוף תיהנו מצ'יפס בטטה מעולה!

ריבת תפוז סיני

ריבה שעשויה מתפוזים סיניים היא ריבה בעלת טעם מאוד ייחודי. טעמו של התפוז הסיני הוא מעט מר, וכשמכינים ממנו ריבה הטעמים המרירים שלו משתלבים לצד המתיקות של הסוכר. מי שרוצה יכול להעניק לריבה גוון טעם עמוק יותר על ידי הוספת מקל קינמון בעת הבישול של הריבה ואף להוסיף מעט לימון. בסוף הבישול תתקבל ריבה סמיכה ועשירה בטעמים שאי אפשר לסרב להם בתוך לחמניית בריוש מתקתקה.

עוגת גזר מזינה

עוגת גזר נחשבת כעוגה בריאה. לרוב יש בה טעמי חורף מובהקים בשל התבלינים שיש בה כמו אגוז מוסקט, ציפורן ויש מי שמוסיף גם קצת הל. מדובר בטעמים דומיננטיים במיוחד המשתלבים בהרמוניה מוחלטת עם טעמיו העדינים של הגזר. מי שרוצה לשדרג את העוגה הזו יכול להוסיף לתוכה אגוזי מלך קצוצים ולהעניק לה רובד נוסף של טעם אדמתי, חורפי וטעים במיוחד.