הלחם המחמצתי והחדשנות במאפים
אם פעם היינו קונים לחם בסופר או במאפייה הקרובה, היום לחם מחמצת הוא הטרנד הכי חם. כל אחד רוצה ללמוד לאפות בבית לחם עם קראסט מתפצפץ, טעם עמוק ומבנה אוורירי. המאפים האיכותיים האלה תופסים את מקומם על השולחן בבתים רבים בישראל, ובמקביל רואים גם גל של מאפיות בוטיק קטנות שצצות בכל פינה, מציעות לחם מחמצת מושקע, בריושים במילויים מפתיעים, וקינוחי מאפים עם טאץ' צרפתי.
אוכל טבעוני יצירתי – הרבה יותר מסלט
האוכל הטבעוני בישראל פרץ בשנים האחרונות את גבולות ה'רגיל'. זה כבר לא רק טופו וסלטים. היום תמצאו מנות טבעוניות בכלורגר טבעוני העשוי מחלבון אפונה, נקניקיות טבעוניות שמתחילות להראות כמו הדבר האמיתי, ואפילו מנות מסורתיות במתכונת טבעונית כמו פלאפל מתובלת בעשבי תיבול ייחודיים ושקשוקה על בסיס טופו. גם קינוחים טבעוניים זוכים לעניין רב, כמו עוגות גבינה טבעוניות המבוססות על קשיו, קינוחי שוקולד עם אגוזים ופירות יבשים, ועוגות שמרים במילויים יצירתיים. האוכל הטבעוני בישראל הוא חגיגה של צבעים, טעמים ויצירתיות שלא הכרתם.
דוכן הפסטה הטרייה – עשה זאת בעצמך
אין ספק שהפסטה חזרה לככב בשולחנות בארץ. דוכני פסטה טרייה שבהם אפשר לבחור את סוג הפסטה, הרוטב, והמרכיבים הנלווים – כל אחד בונה לעצמו את המנה המושלמת! מדובר בשילוב מנצח בין חוויה, נוחות, וטעמים מעולים. בנוסף, רבים מהדוכנים מציעים פסטות מיוחדות כגון פסטה על בסיס קמח כוסמין או פסטה ללא גלוטן עבור אלו המחפשים אפשרויות בריאות יותר. כמו כן, רבים גם מתנסים בהכנה ביתית של פסטה טרייה מאפס, כשחומרי הגלם נגישים ואיכותיים, והתהליך מתועד כמובן לצפייה ברשתות החברתיות. התהליך הביתי מאפשר יצירת פסטה בצורות ובמילויים שונים, כמו רביולי גבינות או טורטליני במילוי פטריות, וכל זה מלווה בהרבה יצירתיות ושמחה במטבח.
קינוחים עם טוויסט מזרח-תיכוני
הקינוחים הישראליים עוברים גם הם שינוי מסקרן, עם שילובים מקוריים ומפתיעים. זה מתחיל משדרוג של הקינוחים הקלאסיים: כנאפה עם קרם פיסטוק, מלאבי בטעמי ורדים וחלווה, עוגות סולת עם פירות יער ועוד. בנוסף, ישנם גם קינוחים חדשניים המשלבים טעמים מהמטבח הישראלי המסורתי עם מרקמים וטכניקות בישול עכשוויות, כמו בקלאווה עם גנאש שוקולד מריר או סברינה במילוי קרם מסקרפונה ופסיפלורה. המיזוג של מתכונים מהמזרח התיכון עם גישות עכשוויות ומערביות הופך את הקינוחים האלה לקסומים, מרשימים, ובעיקר – אינסטגרמיים ומוכנים לשיתוף.\
טרנד הבישול הביתי ברשתות החברתיות
מגפת הקורונה גרמה לכולנו להתחבר קצת יותר למטבח הביתי, אבל הטרנד הזה לא נעלם עם סיומה. היום אנחנו רואים גל חדש של בשלנים ביתיים שמתחלקים במתכונים שלהם דרך האינסטגרם והטיקטוק. מתכונים כמו פוקאצ'ה עגבניות שרי, מרק כתום עשיר או פסטה עם רוטב שמנת טבעוני – כל אלו הופכים לסרטוני הדרכה וידאו קצרצרים עם מיליון צפיות. החיפוש אחרי המתכון הביתי המושלם, זה שיעשה רושם על החברים, ממשיך להיות חלק מהיומיום שלנו.
כדי לאזן את כל הפחמימות והמתוקים, אי אפשר שלא להזכיר את טרנד הבריאות של השייקים הירוקים והאסאי בולס. מדובר בקערות שייקים עשירות בפרי, גרנולה, אגוזים וזרעים, שבאים גם כדי לספק אנרגיה וגם כדי להיראות מצוין בתמונות. בישראל אנחנו רואים תפריטים מלאים בשייקים בריאותיים, וכמובן גם קערות אסאי מעוטרות, שמגיעות עם שלל תוספות מעניינות ומעניקות רגע של רעננות ביום חם.
אוכל רחוב בעידן החדש
אוכל הרחוב בישראל עובר מתיחת פנים – מדוכנים של פלאפל ושווארמה ועד מנות גורמה קטנות בטאץ' אישי. היום ניתן למצוא דוכנים שמציעים מנות כמו טאקוס במילויים ים-תיכוניים, דים סאם בסגנון מקומי, ואפילו פלאפל בטעמים חדשים כמו פלאפל אדום עם סלק. בנוסף, ניתן למצוא גם דוכנים המציעים כריכים מושקעים עם חומרים טריים ואיכותיים, כמו כריך בשר מפורק עם ירקות מוחמצים או כריך חלומי עם עגבניות מיובשות ורוקט. אוכל הרחוב מקבל גוונים חדשים ומספק חוויה כיפית ולא מחייבת, עם הרבה יצירתיות ורעננות. גם דוכני אוכל בינלאומי כמו פאייה ספרדית, פיצה נאפוליטנית בהכנה אישית, וטורטיות ממולאות בגבינות ובשר הפכו לחלק בלתי נפרד מנוף אוכל הרחוב בישראל, מה שמאפשר חווית טעמים מגוונת לכל אחד.
בוטיקי גבינות ויינות
ישראל הפכה למעצמת גבינות ובוטיקי יין. יותר ויותר ישראלים מתעניינים בתהליך ייצור הגבינות המקומיות ומגלים את עולם היינות הישראליים. מגשי גבינות עם מבחר ריבות, פירות יבשים ואגוזים הופכים להיות חלק בלתי נפרד מהחגיגות הביתיות. גם ביקור ביקבים קטנים ובוטיקים של יין בארץ הופך להיות פעילות סופשבוע מועדפת להרבה משפחות וזוגות שמחפשים חוויה רגועה ואלגנטית.
בין אם אתם מחפשים לנסות את השווארמה הצמחונית החדשה, לאפות בבית לחם מחמצת או להתפנק בקערת אסאי צבעונית – אין ספק שהקולינריה הישראלית מלאה ברעיונות חדשים ומעוררי השראה. כל שנותר הוא לצאת ולחוות את הטעמים החדשים או לפנות למטבח ולהכין את הטרנד הבא בעצמכם. בתיאבון!