הבלוג של זהר כוכבי והנחתום

לחם חי

הנחתום: המקבילה האנושית של לחם שאור; זהר נמצא כאן: http://yofizohar.wordpress.com

עדכונים:

פוסטים: 16

עוקבים: 49

החל ממרץ 2010

(לפי מתכון מספרו של אורי שפט – “המדריך המלא לאפייה ביתית”)

לקראת ארוחה שבת מורחבת אצל הנחתום ובן זוגו, החלטנו לעשות משהו פאנקי (כלומר… יותר מהרגיל), לדוגמה, מקלות זיתים וגבינה – צירוף מילים טעים. כל כך.

ראשית, כמעט לפני שמתחילים, יש לנקות את הזיתים היטב מחרצנים. רק אז לערבב אותם בקערה נפרדת עם השום, הגבינה וקמח הדורום. זה מריח נפלא (אנחנו מזהירים מראש, שלא תיפלו). יצקנו את המים לקערת הלישה ופוררנו לתוכם את השמרים הטריים. הוספנו את כל המרכיבים מלבד המלח ותערובת הזיתים והגבינה. בעזרת וו הלישה ערבבנו במהירות נמוכה עד איחוד החומרים, ואז הגברנו למהירות בינונית, והמשכנו ללוש במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש ומעט רך. בשלב זה חזרנו למהירות נמוכה, הוספנו את המלח ולשנו 3 דקות נוספות. הוספנו את תערובת הזיתים והגבינה ולשנו דקה נוספת, עד שהזיתים נבלעו בבצק (ולא יותר – חשוב לא לערבב יותר מדי. זה בסדר אם יהיו זיתים וקוביות גבינה שלא נבלעו לגמרי בבצק). הוצאנו את הבצק והנחנו על שולחן עבודה מקומח קלות, לשתי אותו 2 דקות בידיים, ואז גלגלתי אותו לכדור. הנחתי את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות והנחתום כיסה אותה במגבת. השארנו את הבצק לתפיחה של כ-30 דקות (או עד שכמעט יכפיל את נפחו).

במשך כל הזמן הזה החתולים הסתובבו בינינו שיכורים מריח. אבל בעצם אולי אנחנו הסתובבנו כך ביניהם.

לאחר התפיחה הנחנו את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, והנחתום השטיח אותו בעזרת כף היד למלבן ואחר כך חתך אותו בעזרת סכין (ואפשר גם בעזרת ‘קלף בצק’) ל-15 רצועות ארוכות ושוות בגודלן. גלגלנו כל רצועת בצק לגליל באורך של 25 ס”מ, והנחנו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שוב כיסינו והשארנו את הרצועות לתפוח – הפעם בערך 40 דקות.

בינתיים פתחנו יין לבן והכנו ארוחת צהרים. לאחר שסיימנו לאכול המשכנו לשתות.

לקראת 15 הדקות האחרונות של ההתפחה, הפעלנו את התנור על 220 מעלות, ומרחנו את גלילי הבצק בביצה טרופה. הכנסנו את התבנית עם גלילי הבצק לתנור ואפינו 15 דקות עד שהמקלות הזהיבו והגבינה הותכה. הוצאנו מהתנור וציננו על רשת.

מקלות זיתים וגבינה… תוך כדי כתיבת שלוש המילים האחרונות אני שוב מרגיש שמתעוררת בי התשוקה אליהם. רוצה עוד, עוד… והמקלות האלה – כך הסתבר – יכולים להחזיק ארוחה שלמה (מתאבנים ומנה עיקרית). אמנם לא מחזיקים קינוח, אבל בכל מקרה לא נשאר מקום.

מרכיבים ל-15 מקלות

400 גרם קמח חיטה לבן

100 גרם קמח חיטה מלא

100 גרם קמח שיפון

400 גרם מים קרים

30 גרם שמרים טריים

15 גרם מלח

250 גרם זיתים מובחרים, שחורים וירוקים, מגולענים ומסוננים

2 שיני שום כתושות

40 גרם קמח דורום

200 גרם גבינת גאודה חתוכה לקוביות של 1 ס”מ

ביצה טרופה לציפוי

עוד מהבלוג של זהר כוכבי והנחתום

תצוגה מקדימה

פוגאס זיתים

(לפי מתכון של אלי אברהם, אופה ארטיזן ומרצה ב"בישולים") הרבה זמן שהנחתום ואני רוצים לאפות פוגאס זיתים. בשיטוטינו במרחבי האינטרנט "התברר" שמדובר בתשובה של פרובאנס לבאגט הפריזאי, או בתשובה הצרפתית לפוקאצ'ה האיטלקית. ואנחנו...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

פיתות (50% קמח מלא)

כאשר מכינים פיתות יש חשש קל מהקטע של הכיס. ייפתח או לא ייפתח? הנחתום ואני כבר הכנו פיתות בעבר הרחוק, ולכן ידענו שהן קלות להכנה, ובכל זאת, עניין הכיס עמד שם ברקע, כמו כיס אוויר בראש, וידענו שהוא יעלם רק ברגע שהן יתחילו...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לחם שאור עם גרעיני דלעת

הכנת הסטרטר הוצאנו את המחמצת מהמקרר שעה לפני הכנת הסטרטר והעברנו לקערה. הוספנו קמח ומים – אבל שימו לב להוסיף מים רק עד שניתן ללוש לכדי כדור קטן. לאחר מכן שימנו קלות קערה (בשמן...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה