הבלוג של זהר כוכבי והנחתום

לחם חי

הנחתום: המקבילה האנושית של לחם שאור; זהר נמצא כאן: http://yofizohar.wordpress.com

עדכונים:

פוסטים: 16

עוקבים: 49

החל ממרץ 2010

סשן האפיה התקיים הפעם אצלי. מצד הנחתום הסשן נפתח בחישוב כמויות, ומהצד שלי בהכנת המרכיבים השונים (ויש הרבה הפעם) על השיש. בעוד אנחנו עסוקים בכמויות ומרכיבים, נפתחה הדלת ויופי נכנסה עמוסה בכל מיני דברים, ובעיקר בסלטים מפורדיס. אז אחרי החיבוקים והנישוקים, שלקחו קצת זמן, פיטפטנו וכאלה. ואחר כך ערכנו שולחן ואכלנו ואכלנו ואכלנו. אחר כך קפה. אחר כך יופי הלכה לישון והנחתום ואני התחלנו לעבוד.

שמנו את כל המרכיבים מלבד המלח בקערת המיקסר ולשנו כ-7 דקות (לאחר איחוד החומרים ניתן להעלות קצת את המהירות במיקסר). הוספנו את המלח ולשנו עוד 3 דקות. שימו לב, הבצק יהיה דביק מאוד למגע. העברנו את הבצק לקערה מקומחת, כיסינו אותה בניילון נצמד עד שהבצק הכפיל את נפחו.

זה לא שיופי נכנסה בדלת ככה סתם. היא השגיחה שבוע ימים על בית וחתולים בכרם מהר”ל. לכן הנישוקים וכו’ לקחו קצת זמן. במהלך הימים בהם יופי נעדרה החתולים ואני העברנו את הזמן בקרבת המזגן והמחשב – מעריצים את המקבוק פרו החדש שלי. פרנק הקטן ממש התעקש לשבת עליו. לרגל חזרתה של יופי, הצעתי לנחתום שנכין לה את הלחם האהוב עליה – לחם רוסי כהה בעל טעמים חזקים – והוא הסכים.

בזמן שקראתם את הפסקה האחרונה הבצק סיים להכפיל את נפחו. קימחנו את משטח העבודה, הוצאנו את הבצק מהקערה, קיפלנו אותו כמה קיפולים וחילקנו ל-2 חלקים שווים. בשלב הבא השטחנו את הבצק לכדי אליפסה, כשצדו התחתון חלק וללא תפרים. קיפלנו פנימה, כמו מעטפה, את שני הצדדים, סגרנו את הבצק כמו גליל והעברנו לתוך תבנית מקומחת היטב (תבנית בגודל 26 X  10 X 10). כיסינו בניילון צמוד, רפוי ומקומח (למנוע הדבקות של הניילון שתפגע בצורת הכיכר), וכיסינו במגבת. שוב נתנו לכיכרות לתפוח עד להכפלת הנפח. עם סיום ההכפלה יופי התעוררה ועקבה בסקרנות אחר התפתחותו של הבצק משלב זה ועד להפיכתו לכיכר לחם.

הכנסנו את התבניות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות על רשת שמיקמנו בשליש התחתון של התנור. שפכנו בזהירות כוס מים רותחים לתבנית מתכת חמה בתחתית התנור ליצירת אדים, והתזנו מים על דפנותיו כל חצי דקה, שלוש פעמים. 10 דקות לאחר שהכנסנו את הכיכרות לתנור הוצאנו את תבנית המים, הנמכנו את החום ל-180 מעלות והשארנו את הכיכרות לעוד 30 דקות. בתום הזמן הוצאנו את הכיכרות מהתבנית והמשכנו לאפות 10 דקות נוספות לייבוש הדפנות, עד שהטמפרטורה שלהם הגיעה ל-96 מעלות. בסיום האפיה קיררנו על רשת.

יופי מאוד אהבה את הלחם, אם כי נדמה לי שהאהבה שלה ללחם הזה מגיעה דווקא מהצד הסורי שלה, ולא מהפולני. אמנם לא פתחנו יין, אבל השקנו פרוסות לחם ואמרנו ‘נזדרוביה’.

מרכיבים (לשני כיכרות בתבניות של 10 על 10 על 26)

640 גרם מים

500 גרם קמח לחם

160 גרם קמח שיפון רגיל

90 גרם קמח שיפון מלא

80 גרם שמן קנולה

50 גרם מולסה

1.5 כפיות נס קפה

50 גרם קקאו

50 גרם אבקת חלב

34 גרם גלוטן

25 גרם מלח

34 גרם סובין חיטה

42 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר חום

15 גרם גרגירי כוסברה כתושים

15 גרם גרגירי קימל כתושים

עוד מהבלוג של זהר כוכבי והנחתום

תצוגה מקדימה

פוגאס זיתים

(לפי מתכון של אלי אברהם, אופה ארטיזן ומרצה ב"בישולים") הרבה זמן שהנחתום ואני רוצים לאפות פוגאס זיתים. בשיטוטינו במרחבי האינטרנט "התברר" שמדובר בתשובה של פרובאנס לבאגט הפריזאי, או בתשובה הצרפתית לפוקאצ'ה האיטלקית. ואנחנו...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

פיתות (50% קמח מלא)

כאשר מכינים פיתות יש חשש קל מהקטע של הכיס. ייפתח או לא ייפתח? הנחתום ואני כבר הכנו פיתות בעבר הרחוק, ולכן ידענו שהן קלות להכנה, ובכל זאת, עניין הכיס עמד שם ברקע, כמו כיס אוויר בראש, וידענו שהוא יעלם רק ברגע שהן יתחילו...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לחם שאור עם גרעיני דלעת

הכנת הסטרטר הוצאנו את המחמצת מהמקרר שעה לפני הכנת הסטרטר והעברנו לקערה. הוספנו קמח ומים – אבל שימו לב להוסיף מים רק עד שניתן ללוש לכדי כדור קטן. לאחר מכן שימנו קלות קערה (בשמן...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה