הבלוג של זהר כוכבי והנחתום

לחם חי

הנחתום: המקבילה האנושית של לחם שאור; זהר נמצא כאן: http://yofizohar.wordpress.com

עדכונים:

פוסטים: 16

עוקבים: 49

החל ממרץ 2010

לפי מתכון, בשינויים קלים, של סמדר זורע-ברמק מהספר “על הלחם לבדו”

אני, חיית סבנטיז שכמוני, הגעתי לנחתום בהתקף אייטיז. על אף שהדבר לא נכפה עליו, לנחתום לא הייתה ברירה אלא להעביר סשן אפייה לרקע תומס דולבי, טירז פור פירז, ניו אורדר, סופט סל, אלביס קוסטלו ואחרים. חיפוש מהיר ביו-טיוב, ושוב אפשר לשמוע את  I Scare Myself, Torch, In a Lonely Place, Shipbuilding ועוד מהחבורה הזו, הלאו דווקא מגובשת, שכיום אני אוהב להאזין לה הרבה יותר מאשר באייטיז.

לצלילי All Cats Are Grey התחלנו לקלף את הדלעת. אבל לא הצלחנו לפחד ממנה (אולי אייל שני היה עוזר כאן ומסביר לנו מה ברגע של חיתוך הדלעת אמור להפחידנו, אבל אנחנו כותבים זאת מתוך הערכה, לא בלגלוג). חתכנו אותה לחתיכות גדולות, עטפנו ברדיד אלומיניום, הנחנו בתבנית ואפינו בתנור בחום בינוני במשך שעה – עד להתרככות. ציננו את הדלעת האפויה, מעכנו אותה במעבד מזון למחית חלקה והעברנו לקערה גדולה. במחבת יבשה קלינו את גרעיני הדלעת לדקות ספורות בלבד, עד שהחלו להתפצפץ (להיזהר לא לשרוף אותם) והשארנו אותם להתקרר. מלבד המלח וגרעיני הדלעת שמנו את כל המרכיבים בקערת המיקסר וערבבנו למשך 7 דקות. לאחר מכן הוספנו את המלח והגרעינים וערבבנו עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא דביק מדי. העברנו את הבצק לקערה משומנת קלות, כיסינו אותה בניילון נצמד והשארנו עד להכפלת הנפח.

לאחר התפיחה הנחתום הוציא את הבצק מהקערה, קיפל אותו כמה קיפולים וחילק אותו לשני חלקים שווים. עיצבנו מכל חלק ככר מוארכת והנחנו כל אחת בתבנית (משומנת) באורך 25 ס”מ, כשהתפר מלמטה, והידקנו לתחתית התבנית. כיסינו את התבניות בניילון נצמד ומגבת לקראת תפיחה נוספת של כ-45 דקות, עד שהבצק תפח ועלה מעבר לדפנות התבנית.

מדי פעם אני נתקף בצורך לשמוע מוזיקת אייטיז, אבל היא לא מחזירה אותי אחורה לחוויות התבגרות. על אף ששמעתי אותה אצל שוש עטרי וטוני פיין ב”חדש חדיש ומחודש”, היא לא הייתה הדבר העיקרי מבחינתי; להנאתי האינטלקטואלית הייתי עסוק במוזיקה אחרת.

חיממנו את התנור לחום של 200 מעלות והנחנו בתחתיתו תבנית מתכת ריקה (הפעם התנור יתחמם מהר יותר, כי האפייה מתבצעת ללא אבן שמוט). הברשנו את פני הכיכרות בביצה טרופה עם מים ופיזרנו גרעיני דלעת לא קלויים לקישוט. ואז התנגנן ברקע Sowing the Seeds of Love. אכן. הכנסנו את התבניות לאמצע התנור ושפכנו בזהירות כוס מים רותחים לתבנית המתכת ליצירת אדים. התזנו על דפנות התנור מים כל חצי דקה במשך שלוש פעמים. 7 דקות לאחר שהכנסנו את הכיכרות לתנור הוצאנו את התבנית עם המים. לאחר שהלחמים נאפו 15 דקות בחום הגבוה, הנמכנו את חום התנור ל-180 מעלות. המשכנו לאפות עוד כ-30-35 דקות, עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה. הוצאנו את התבניות מהתנור ולאחר מכן הוצאנו את הכיכרות מהתבניות והשארנו אותן לצינון על רשת.

יצא לחם מאיר וזורח. קצת כמו תספורת אייטיז.

המרכיבים ל-2 כיכרות

כ-800 גרם דלעת טרייה (1.5 כוסות מחית דלעת, לאחר אפייה)

¼ כפית כורכום

90 גרם גרעיני דלעת לא קלויים

1.5 כף דבש

80 גרם חמאה רכה

¾ כוס מים קרים

6.5 כוסות קמח לחם

4 כפיות שמרים יבשים

2 כפיות מלח

לקישוט:

1 ביצה, טרופה עם 1 כף מים

20 גרם גרעיני דלעת לא קלויים

עוד מהבלוג של זהר כוכבי והנחתום

תצוגה מקדימה

פוגאס זיתים

(לפי מתכון של אלי אברהם, אופה ארטיזן ומרצה ב"בישולים") הרבה זמן שהנחתום ואני רוצים לאפות פוגאס זיתים. בשיטוטינו במרחבי האינטרנט "התברר" שמדובר בתשובה של פרובאנס לבאגט הפריזאי, או בתשובה הצרפתית לפוקאצ'ה האיטלקית. ואנחנו...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

פיתות (50% קמח מלא)

כאשר מכינים פיתות יש חשש קל מהקטע של הכיס. ייפתח או לא ייפתח? הנחתום ואני כבר הכנו פיתות בעבר הרחוק, ולכן ידענו שהן קלות להכנה, ובכל זאת, עניין הכיס עמד שם ברקע, כמו כיס אוויר בראש, וידענו שהוא יעלם רק ברגע שהן יתחילו...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לחם שאור עם גרעיני דלעת

הכנת הסטרטר הוצאנו את המחמצת מהמקרר שעה לפני הכנת הסטרטר והעברנו לקערה. הוספנו קמח ומים – אבל שימו לב להוסיף מים רק עד שניתן ללוש לכדי כדור קטן. לאחר מכן שימנו קלות קערה (בשמן...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה