הבלוג של זהר כוכבי והנחתום

לחם חי

הנחתום: המקבילה האנושית של לחם שאור; זהר נמצא כאן: http://yofizohar.wordpress.com

עדכונים:

פוסטים: 16

החל ממרץ 2010

סשן האפייה התקיים הפעם בערב. הגעתי אל הנחתום במזג האוויר הנעים שנחת על העיר לאחר הסערה. החתולים פתחו את הדלת מופתעים, התחכחו בי קלות וחזרו לספה להשלים שעות נמנום.

הנחתום ואני החלטנו על סוג הלחם שנאפה ומייד התחלנו במלאכה. שמנו את כל המרכיבים מלבד המלח בקערת המיקסר ולשנו כ-7 דקות. כמו תמיד, לאחר איחוד החומרים ניתן להעלות קצת את המהירות הלישה. הוספנו את המלח ולשנו עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות קצת דביק למגע. העברנו את הבצק לקערה מקומחת קלות וכיסינו אותה בניילון נצמד והשארנו את הבצק לעבוד, כלומר להכפיל את נפחו.

לא טרחנו לנקות סביבנו; לקחנו את עצמנו ויצאנו מהבית לסיבוב בפארק. כל פעם אני מגלה מחדש עד כמה האוכלוסיה בצפון העיר שונה מזו שבדרומה. בכלל, לפי הפארק נראה שרובה מורכבת מנשים (שאוכלות לחם לייט) ופעוטות.

כשהבצק הכפיל את נפחו הוצאנו אותו מהקערה למשטח מקומח וחילקנו ל-2 חלקים שווים. השטחנו את הבצק לכדי אליפסה כשצדו התחתון חלק. קיפלנו אותו כמו מעטפה וסגרנו את הבצק תוך מתיחה (אבל מבלי לקרוע אותו). אחר כך גלגלנו את הכיכר תוך כדי מעיכה של הצדדים כדי לקבל צורת כיכר שקצותיה צרים יותר (את הקצוות יש לקפל פנימה ולהדק). הנחנו את הכיכרות על נייר אפייה מקומח בקמח תירס, כיסינו בניילון צמוד רפוי ומעל שמנו מגבת כדי שהניילון יכסה היטב את כל הבצק והוא לא יתייבש. שוב נתנו לכיכרות לתפוח עד שיכפילו את נפחם.

בינתיים, פתחנו יין וכל אחד מאיתנו לקח חתול וצפינו בסרט.

הנחנו את הנייר עם הכיכרות על אבן שמוט שחוממה בתנור כ-45 דקות בערך, בחום של 220 מעלות. שפכנו בזהירות כוס מים רותחים לתבנית מתכת חמה בחלקו התחתון של התנור ליצירת אדים. התזנו על דפנות התנור מים כל חצי דקה שלוש פעמים. 7 דקות אחרי שהכנסנו את הכיכרות לתנור הוצאנו את התבנית עם המים, הנמכנו את החום ל-190 מעלות והשארנו את הכיכרות כ-30 דקות נוספות עד שהטמפרטורה הפנימית שלהם הגיעה ל-96 מעלות (או עד שנקישה על תחתית הכיכר תפיק צליל חלול). עם סיום האפייה קררנו את הכיכרות על רשת.

הסרט הסתיים. גם בקבוק היין. חזרתי הביתה מאוחר. בבוקר התעוררתי לאיטי. יופי קמה לפני וכבר התמזגה עם המחשב. הסתכלתי קדימה: קאטו השתרע לי בין הרגליים ופרנק שכב לצידי בתנוחתו הגורית. הצלחתי להגיע לפרנק והכנסתי אותו מתחת לשמיכה. ככה המשכתי לנמנם עוד כמה דקות לצד גרגורים נעימים. ריח הקפה לא הותיר לי ברירה אלא לקדם את היום. שני החתולים ואני פסענו לעבר המטבח ואמרנו ליופי בוקר טוב. אחר כך הכנו ארוחת בוקר. הלחם היה טרי טרי.

מרכיבים (לשתי כיכרות)

450 גרם קמח חיטה מלאה

250 גרם קמח לחם

300 גרם מים קרים (מיליליטר, גרם, במים זה אותו הדבר)

180 גרם רוויון (לא מיליליטר, אלא גרם)

110 גרם דבש (אותו דבר)

36 גרם גלוטן

20 גרם שמרים יבשים

17 גרם מלח

עוד מהבלוג של זהר כוכבי והנחתום

תצוגה מקדימה

פוגאס זיתים

(לפי מתכון של אלי אברהם, אופה ארטיזן ומרצה ב"בישולים") הרבה זמן שהנחתום ואני רוצים לאפות פוגאס זיתים. בשיטוטינו במרחבי האינטרנט "התברר" שמדובר בתשובה של פרובאנס לבאגט הפריזאי, או בתשובה הצרפתית לפוקאצ'ה האיטלקית. ואנחנו...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

פיתות (50% קמח מלא)

כאשר מכינים פיתות יש חשש קל מהקטע של הכיס. ייפתח או לא ייפתח? הנחתום ואני כבר הכנו פיתות בעבר הרחוק, ולכן ידענו שהן קלות להכנה, ובכל זאת, עניין הכיס עמד שם ברקע, כמו כיס אוויר בראש, וידענו שהוא יעלם רק ברגע שהן יתחילו...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לחם שאור עם גרעיני דלעת

הכנת הסטרטר הוצאנו את המחמצת מהמקרר שעה לפני הכנת הסטרטר והעברנו לקערה. הוספנו קמח ומים – אבל שימו לב להוסיף מים רק עד שניתן ללוש לכדי כדור קטן. לאחר מכן שימנו קלות קערה (בשמן...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה