זהר כוכבי והנחתום

הבלוג של זהר כוכבי והנחתום

לחם חי

הנחתום: המקבילה האנושית של לחם שאור; זהר נמצא כאן: http://yofizohar.wordpress.com

עדכונים:

פוסטים: 16

עוקבים: 49

החל ממרץ 2010

  • זהר כוכבי והנחתום

    לחם דבש מחיטה מלאה

    תצוגה מקדימה

    סשן האפייה התקיים הפעם בערב. הגעתי אל הנחתום במזג האוויר הנעים שנחת על העיר לאחר הסערה. החתולים פתחו את הדלת מופתעים, התחכחו בי קלות וחזרו לספה להשלים שעות נמנום. הנחתום ואני החלטנו על סוג הלחם שנאפה ומייד התחלנו במלאכה. שמנו את כל המרכיבים מלבד המלח בקערת המיקסר ולשנו כ-7 דקות. כמו תמיד, לאחר איחוד החומרים ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    לחם דלעת, או Tainted Loaf

    תצוגה מקדימה

    לפי מתכון, בשינויים קלים, של סמדר זורע-ברמק מהספר “על הלחם לבדו” אני, חיית סבנטיז שכמוני, הגעתי לנחתום בהתקף אייטיז. על אף שהדבר לא נכפה עליו, לנחתום לא הייתה ברירה אלא להעביר סשן אפייה לרקע תומס דולבי, טירז פור פירז, ניו אורדר, סופט סל, אלביס קוסטלו ואחרים. חיפוש מהיר ביו-טיוב, ושוב אפשר לשמוע את  I Scare ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    פוגאס זיתים

    תצוגה מקדימה

    (לפי מתכון של אלי אברהם, אופה ארטיזן ומרצה ב”בישולים”) הרבה זמן שהנחתום ואני רוצים לאפות פוגאס זיתים. בשיטוטינו במרחבי האינטרנט “התברר” שמדובר בתשובה של פרובאנס לבאגט הפריזאי, או בתשובה הצרפתית לפוקאצ’ה האיטלקית. ואנחנו בסך הכל רצינו לדעת איך זה להכין אותו, ואיך הוא מרגיש בפה. אז ביררנו בעצמנו. ערב לפני אפיית הלחם...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    לחם רוסי כהה

    תצוגה מקדימה

    סשן האפיה התקיים הפעם אצלי. מצד הנחתום הסשן נפתח בחישוב כמויות, ומהצד שלי בהכנת המרכיבים השונים (ויש הרבה הפעם) על השיש. בעוד אנחנו עסוקים בכמויות ומרכיבים, נפתחה הדלת ויופי נכנסה עמוסה בכל מיני דברים, ובעיקר בסלטים מפורדיס. אז אחרי החיבוקים והנישוקים, שלקחו קצת זמן, פיטפטנו וכאלה. ואחר כך ערכנו שולחן ואכלנו ואכלנו ואכלנו. אחר כך ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    מקלות זיתים וגבינה

    תצוגה מקדימה

    (לפי מתכון מספרו של אורי שפט – “המדריך המלא לאפייה ביתית”) לקראת ארוחה שבת מורחבת אצל הנחתום ובן זוגו, החלטנו לעשות משהו פאנקי (כלומר… יותר מהרגיל), לדוגמה, מקלות זיתים וגבינה – צירוף מילים טעים. כל כך. ראשית, כמעט לפני שמתחילים, יש לנקות את הזיתים היטב מחרצנים. רק אז לערבב אותם בקערה נפרדת עם השום, הגבינה ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    לחם סלק וטימין

    תצוגה מקדימה

    בערב שלפני סשן אפיית הלחם הנחתום הכין את הבצק המקדים: הוא ניגש למטבח, התרכז, הכניס את כל החומרים של הבצק (המקדים) לקערה וערבב בכף. לסיום הוא כיסה את הקערה בניילון נצמד, ניקב בניילון מספר חורים קטנים והשאיר את הבצק בחוץ ל-12 (עד 16) שעות. אחר כך הוא הלך לישון וחזה את העתיד בחלומותיו הורודים. למחרת ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    פיתות (50% קמח מלא)

    תצוגה מקדימה

    כאשר מכינים פיתות יש חשש קל מהקטע של הכיס. ייפתח או לא ייפתח? הנחתום ואני כבר הכנו פיתות בעבר הרחוק, ולכן ידענו שהן קלות להכנה, ובכל זאת, עניין הכיס עמד שם ברקע, כמו כיס אוויר בראש, וידענו שהוא יעלם רק ברגע שהן יתחילו להתנפח. כמו צניחה, רק כשהמצנח נפתח אתה באמת יכול להתחיל לנשום, כי ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    לחם שיפון וחיטה מקמח מלא

    תצוגה מקדימה

    הבוקר התחיל בארוחת בוקר דגנית למדי בה הנחתום, בן זוגו ואני קשקשנו על הא ודא. כבר ידענו איזה לחם נאפה היום – לחם שיפון וחיטה, שניהם, לבקשתה של יופי, מקמח מלא. על הנחתום עוברים כל מיני דברים, ומבחינת ענייני הלחם אני מרוויח מזה את העובדה שבאופן יחסי הוא מסכים לעבוד עם קמחים מלאים בקלות. אז ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    לחם שאור עם גרעיני דלעת

    תצוגה מקדימה

    הכנת הסטרטר הוצאנו את המחמצת מהמקרר שעה לפני הכנת הסטרטר והעברנו לקערה. הוספנו קמח ומים – אבל שימו לב להוסיף מים רק עד שניתן ללוש לכדי כדור קטן. לאחר מכן שימנו קלות קערה (בשמן קנולה) והכנסנו לתוכה את הסטרטר תוך כדי סיבובו כדי לצפותו בשמן. בשלב זה כיסינו בניילון נצמד והשארנו בטמפרטורת החדר בערך 4 ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • זהר כוכבי והנחתום

    באגט

    תצוגה מקדימה

    במקרים מסוימים צריך לדעת להפריד בין בריא לטעים. במקרה של באגט, ההתמסרות לטעים היא בריאה מאוד. לכן, כשהנחתום הציע שנכין באגטים, אפילו לא לחצתי שנכניס לעיסה קמח מלא. חוץ מזה, להתמסר זה נעים. הכנת הבאגט דורשת שני שלבים מקדימים: הכנת הבצק הישן (יום מראש) יש לערבב את החומרים (הרשימה למטה) במיקסר במשך 10 דקות, ולאחר ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה