טיפי מציפי

הבלוג של טיפי מציפי

zlivneh

ציפי ליבנה היא אחות מוסמכת ומומחית להתמכרות לסוכר. ציפי פיתחה שיטה מיוחדת לגמילה מסוכרים המבוססת על המחקרים העדכניים ביותר ומדעי המוח הנקראת "שיטת ה-י.ע.ד.". שיטה ייחודית זו כבר הוכחה כיעילה עבור עשרות אנשים שנעזרו... +עוד

ציפי ליבנה היא אחות מוסמכת ומומחית להתמכרות לסוכר. ציפי פיתחה שיטה מיוחדת לגמילה מסוכרים המבוססת על המחקרים העדכניים ביותר ומדעי המוח הנקראת "שיטת ה-י.ע.ד.". שיטה ייחודית זו כבר הוכחה כיעילה עבור עשרות אנשים שנעזרו בה כדי להגמל מסוכרים וקמחים ולרדת במשקל. מטרת התכנית היא לחיות ב"משקל בריא ובראש חופשי" מהמחשבות האינסופיות סביב האוכל. ציפי עורכת סדנאות קבוצתיות, ומלווה יחידים וזוגות בתהליך ייחודי כדי לאכול בצורה נבונה לכל החיים.

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מפברואר 2019

  • טיפי מציפי

    ההבדל בין דיאטה לבין אכילה נבונה

    פסח ואכילה נכונה – לפעמים נדמה שהם שני מונחים מנוגדים. כשמדובר על אימוץ הרגלי אכילה בריאים, פסח זה מתכון לאסון. יציאה מהשגרה, אוכל לא רגיל, סעודות גדולות, טיולים, ומלא ממתקים וממלחים, לא בדיוק מספקים את התנאים האידיאליים, ובואו לא נשכח את המצה עם שוקולד. לרבים קשה לשמור בפסח, גם לחלק מהלקוחות שלי, וגם לי. העניין ...

    תגובות

    פורסם לפני 5 months
  • טיפי מציפי

    להיות כמו כולם (או לא)

    תצוגה מקדימה

    בן אדם הוא חיה חברתית. אחד ממנגנוני ההישרדות שהתפתחו אצל בני האדם, הוא לחיות בחברותה. אנו בנויים לחפש חברה כי זה מעלה את סיכויינו לשרוד. המשמעות היא שהחברה מכתיבה לנו בהרבה תחומים בחיינו. הסביבה משפיעה על מה שאנחנו מאמינים, על הלבוש, על קודים של התנהגות, וכמובן על האוכל שאנו אוכלים. כשעליתי מקנדה, חברה מבית ספר ...

    תגובות

    פורסם לפני 6 months
  • טיפי מציפי

    האם עוגיפלצת מרחוב סומסום מכור לסוכר?

    תצוגה מקדימה

      עוגיפלצת מרחוב סומסום היה דמות שבלט לי מאד בילדות והרגשתי הזדהות עמוקה איתו. למה, אתם שואלים? כי עוגיפלצת משוגע על עוגיות. השאלה היא האם האהבה שלו למתוקים כבר הפכה לאובססיה של ממש? האם עוגיפלצת מכור לסוכר?   עוגי מבלה כל יום, כל היום, בחיפוש אחר עוגיות. אין רגע שהוא לא חושב על סוכר ומה ...

    תגובות

    פורסם לפני 6 months
  • טיפי מציפי

    עידן הפוסט-שפע

    כולם אומרים שאנחנו חיים בעידן של שפע. לדעתי זה לא נכון. כבר מזמן עברנו משפע לשפע-מוגזם ואנחנו דוהרים לכיוון של הגזמה פראית. כחברה צרכנית, כל ספקי הצרכים רוצים לעשות לנו “וואו”. המטרה היא, שנראה את המוצר ונגיד “אני רוצה את זה!” והמטרה האולטימטיבית היא, שנגיד “אני חייבת את זה, ויהי מה”. כל משווק יודע שכדי ...

    תגובות

    פורסם לפני 6 months
  • טיפי מציפי

    האם זה נכון שנעים מת מזמן?

    כשהגעתי לארץ בתור עולה חדשה, לקח לי זמן להבין את המשפט “נעים מת מזמן”. מיהו נעים הזה שכולם מדברים על מותו? היום המשפט הזה פחות בשימוש, וכשמדובר על אוכל, נדמה שנעים חי ובועט. אינספור פעמים שמעתי אנשים מספרים שהם אכלו למרות שלא באמת רצו או שידעו שלא צריכים אבל “לא נעים”. יש לנעים הרבה “בני דודים”. ...

    תגובות

    פורסם לפני 6 months
  • טיפי מציפי

    פורים בפתח ורופאי השיניים אינם במתח בכלל.

    תצוגה מקדימה

    נדמה שכמות הממתקים, עוגות, שוקולדים ומה לא, שצורכים בחמישה שבועות  מ-י”ד אדר לבין כ”ב ניסן (פורים, פסח ומימונה) הם ללא גבולות. כאילו שכללי תזונה נכונה אינם תקפים בעונה הזאת. פוס למשחק ואחריי המבול, ושוב נדבקים לאשליה שאחרי החגים “ניקח את עצמינו בידיים” ונחזור למוטב. כולם מדברים על כך שאכילה מופרזת של סוכר מביאה להשמנה, סכרת...

    תגובות

    פורסם לפני 6 months
  • טיפי מציפי

    הסוכר משמין יותר מהשומן.

    לפני משלוחי המנות בפורים, חשוב להזכיר את הגילויים המדעיים על כך שהסוכר ממש משמין. כל הסוכרים, הקמחים הלבנים, ועמילנים אינם רק ״קלוריות ריקות״. הן הקלוריות המשמינות ביותר. בקלוריות זה לא רק עניין של כמה אכלתם, אלא מאיפה הן הגיעו ואיך הגוף מעכל אותן. אחת הסיבות העיקריות שהסוכר משמין יותר היא האינסולין. האינסולין הוא הורמון שמופרש...

    תגובות

    פורסם לפני 7 months
  • טיפי מציפי

    ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי בסלונה!

    מה לי ולאכילה נבונה? לפני כשנתיים, הבת שלי הציעה לי לכתוב בלוג על פרוייקט החיים שלי, “אכילה נבונה” וההתמכרות לסוכר. בתור אחת שמרגישה שליחות בנושא הזה נעניתי בחיוב. אני מודה לה על היוזמה ועל ההזדמנות שנפתחה בפני אז עם עיתן דבר ראשון. זה גם נותן לי את המקום לשאול את עצמי ואתכם, הקוראים, שאלות מעניינות ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 months

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה