הבלוג של הבלוג של צילה

zila

בלוג בו תמצאו - סקירת מוצרים, מתכונים, השקות, מבצעים, לייף סטיל, נופש וחופשות טעימות וטעמים, ריחות וקולינריה והחשוב ביותר ציון מקומות נגישים ועד כמה הם נגישים וקצת מהחיים האישיים שלי ולו כדי שתוכלו להכיר את הפרסונה... +עוד

בלוג בו תמצאו - סקירת מוצרים, מתכונים, השקות, מבצעים, לייף סטיל, נופש וחופשות טעימות וטעמים, ריחות וקולינריה והחשוב ביותר ציון מקומות נגישים ועד כמה הם נגישים וקצת מהחיים האישיים שלי ולו כדי שתוכלו להכיר את הפרסונה מאחורי ההמלצות וקצת ביקורת על החברה בה אנחנו חיים. אמא של, אשתו של, הבת של ואזרחית של מדינה שעדיין לא עושה מה שצריך עבור האזרחים, ותואר בקרימינולוגיה שלא ממש עזר לי למצוא עבודה במדינה טרופה בה ההנגשה מיותרת לדידם של הרבה שיושבים בכנסת

עדכונים:

פוסטים: 213

החל מאוגוסט 2013

11012168_10153543995293738_6519860975004053421_n

הוזמנתי לארוחת טעימות במסעדת אל – סולטאן שנמצאת בכפר, בית זרזיר שבעמק יזרעאל.

כחיפאית  שפקדה  כמעט את כל המסעדות  המזרחיות שיש לעיר להציע לא חשבתי שלמסעדת אל- סולטאן יהייה מה לחדש לי, שהרי האוכל כמעט זהה בכל המסעדות המזרחיות מלבד הארוח הריהוט המיקום הכלים והעיצוב.

אז זהו שכאן הייתה הטעות שלי. מסעדת אל – סולטאן אינה מסעדה מזרחית היא מסעדה המגישה אוכל עממי בדואי שעליו מופקד השף סולטאן.

השף סולטאן לא בוגר שום אקדמיה לבישול. בעצם כן. השף בוגר האקדמיה  שאותה ניהלו ביד רמה סבתו ואימו . נכון, המטבח המשפחתי היא האקדמיה בה צמח השף סולטאן.

המסעדה נמצאת בכניסה לכפר בית זרזיר שמאלה בכיכר בערך קילומטר נסיעה ישר ואז בצד שמאל תוכלו למצוא אותה.
בלב השדות של עמק יזרעאל שם שוכן כפר בית זרזיר, על הכביש המחבר את צומת המוביל היישר לעמק יזרעאל דרך רמת ישי.

טיילתם ?

חשקה נפשכם בהפסקה קולינארית המשלבת חווית אירוח ואוכל שלא מצאתי במסעדות מזרחיות אחרות ? אז הגעתם למקום הנכון.

השף סולטאן מופקד על המטבח. בשיחה עם השף התברר לי שכבר בשעה 03:00 הוא נכנס למטבח כדי להתחיל בהכנות.

המסעדה היא עסק משפחתי, ילדיו ואחייניו עובדים בה ובן דודו מנהל אותה. כל עסק שהמשפחה מנהלת אותו מצליח בזכות האינטרס המשותף יש לכולם ומלבד האוכל שמהווה חוויה קולינארית גם האחווה המשפחתית תורמת להצלחה.

המסעדה לא מפוארת ולא נראית כלקוחה מתוך מגזין עיצוב. דווקא בפשטות העיצוב והריהוט יש בה מן הקסם והאוטנטיות ש המיקום האוכל והמקום.

מנות הפתיחה  כוללות –

עלי גפן וכרוב ממולאים

11403045_10153543996148738_1752065744082672411_n

קובה שאת בשרו קוצץ השף ולא מעביר במטחנת בשר וזה ההבדל הגדול מכל קובה אחרת שאכלתם באותה צלחת יש גם כדורי פלאפל וטחינה וירקות כבושים  

19998_10153543996578738_437146839412783020_n1508656_10153543997033738_8037155248878513269_n11539614_10153543996058738_4934859982258784679_n

בר סלטים עשיר, צבעוני, ריחני וטרי

מנות  נוספות המוגשות כמנות פתיחה הן –

11540917_10153543997693738_1750704486139879650_n

חומוס בייתי שכבר הוכתר על ידי טובים וגדולים ממני כחומוס טוב ביותר בארץ ! עם גרגרי חומוס נימוחים ושמן זית בכמות נדיבה.

11709513_10153543996343738_3328843524184898131_n

במיה. תשכחו מכל מה שלמדתם על במיה, כן ? הבמיה הזו מיוחדת במינה.

11138126_10153543996228738_4793403643053071026_n

מקלובה.

עד כאן גם הצימחונית וגם הטבעונים יכולים להינות ממנות משובחות עם טעם מיוחד וטריות.

המסעדה מציעה גם מגוון בשרים המוצעים “על האש” מגיעים היישר משני האיטליזים האיכותיים שמחזיקה המשפחה בשפרעם וכפר יאסיף. שי ואני כבר לא יכולנו להכיל ולאכול יותר. בהחלט ניתן להנות ולשבוע ממנות הפתיחה והסלטים. לכן, הזמנו רק שיפוד אחד של קבב ואחד של פרגית.

11202062_10153543995993738_4374991755496568360_n

כלי חרס.

11200875_10153543997528738_4425002713658398980_n 11138126_10153543996228738_4793403643053071026_n

המקלובה הגיעה לשולחן מכוסה בקערת חרס. אני חשבתי שזו “הפוזה” של המקום אבל מיד קיבלתי הסבר – קערת החרס שומרת על החום של המקלובה עד שהסועדים יחליטו שהגיעה שעתה וכך היא יכולה להשאר על השולחן כשקערת החרס שומרת על החום והטריות

19027_10153543996888738_7421796753463466139_n

לשתיה ביקשתי מים. כזו אני, רק מים ולא משנה איפה אני אוכלת. המים גם הגיעו בכד חרס הכד שומר עליהם צוננים ובלי טעם לוואי ממשקאות אחרים אשר מוגשים כך.

את כלי החרס ניתן לרכוש במקום  :)

מסעדת אל סולטאן: טלפון 04-6514544

מסעדת אל סולטאן כנסו לכאן 

_______________________________________________________________________

נגישות -

מאז הנכות החלטתי לא  להגיע למקומות שאינם נגישים גם אם בכניסה יש ” רק מדרגה קטנה אחת”. לא. מדרגה קטנה אחת זה כבר לא נגיש ! וכדאי לכולם להבין את זה ועד כמה המצב מהותי.

מסעדת אל סולטאן נגישה. בכניסה ישנה רמפה בגובה אפס. גם עם זה יש בעיות לא מעטות ועסקים חושבים שפטרו עצמם בכך שאמנם הניחו רמפה אבל לא בגובה אפס.

מה הכוונה לגובה אפס ?

גובה אפס זה אומר בלי הפרשי גבהים בעליה. המסעדה עצמה מרווחת וניתן לנוע בתוכה מבלי להתנצל בפני הסועדים שיזוזו כדי שניתתן יהייה לעבור.

כן,  נשמע טריוויאלי. אבל בשטח הדברים נראים אחרת.

19027_10153543996888738_7421796753463466139_n

עוד מהבלוג של הבלוג של צילה

תצוגה מקדימה

קפה לואיז - משהו קטן וטוב בקריית מוצקין

  בשכונה שקטה בקרית מוצקין, ברחוב ורד  26  נמצא הסניף החדש והכשר של קפה לואיז. לא זו בלבד שהסניף כשר הוא כולל אוכל בריא צמחוני וחלקו טבעוני. קפה לואיז - חווית לקוח המשלבת מסעדה, בית קפה, מעדניה ובריאות. חייבת להודות...

תצוגה מקדימה

יום המשפחה - כשהמשפחה מצליחה לנצח את הכל

יצאנו מהפגישה עם הרופא, אחרי שהסביר הכל, לא מספיק שהסביר, אלא גם תלה את הצילומים על לוח הניאון והראה לנו, לשי ולי, בדיוק מה הבעיה, איפה היא נמצאת ומה יעשו בניתוח. ישבתי שם...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגה לימונית

התקשרו חבר'ה וביקשו שתחממו מים לקפה כי הם תוך שעה אצלכם ? לא קרה כלום, המתכון הבא לעוגה לימונית תפור בדיוק למיקרים כאלה. אז איך ? ככה בדיוק : 3 ביצים כוס סוכר שמנת...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה