הבלוג של הבלוג של צילה

zila

בלוג בו תמצאו - סקירת מוצרים, מתכונים, השקות, מבצעים, לייף סטיל, נופש וחופשות טעימות וטעמים, ריחות וקולינריה והחשוב ביותר ציון מקומות נגישים ועד כמה הם נגישים וקצת מהחיים האישיים שלי ולו כדי שתוכלו להכיר את הפרסונה... +עוד

בלוג בו תמצאו - סקירת מוצרים, מתכונים, השקות, מבצעים, לייף סטיל, נופש וחופשות טעימות וטעמים, ריחות וקולינריה והחשוב ביותר ציון מקומות נגישים ועד כמה הם נגישים וקצת מהחיים האישיים שלי ולו כדי שתוכלו להכיר את הפרסונה מאחורי ההמלצות וקצת ביקורת על החברה בה אנחנו חיים. אמא של, אשתו של, הבת של ואזרחית של מדינה שעדיין לא עושה מה שצריך עבור האזרחים, ותואר בקרימינולוגיה שלא ממש עזר לי למצוא עבודה במדינה טרופה בה ההנגשה מיותרת לדידם של הרבה שיושבים בכנסת

עדכונים:

פוסטים: 213

החל מאוגוסט 2013

03/12/2015

00

לחם שטוח או פוקצ’ה עם שמן זית וזעתר – ממש לא משנהה איך תקראו לזה כי מה שחשוב הוא שאחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה תהייה פעם שניה ושלישית וכך הלאה. בקיצור, תתמכרו לקלות שבהכנה לטעם ולריח האפיה.

מה מיוחד בלחם השטוח הזה ושונה ? טוב, זה מתחיל בטיפ שקיבלתי משף של מלון בו התאחרתי בקבלת הפנים היו פוקצ’ות קטנות עם זעתר ועוד מיני דברים נחמדים במבואה של המלון ולפוקצ’ות היה טעם מיוחד ומרקם כזה שלא נתקלתי בהם ותאמינו לי שאני אכלנית לא קטנה בעיקר כזו של בצקים על מגוון צורותיהם וסוגיהם. אחרי שאכלתי אחד ועוד אד ועוד וכן היה אפילו עוד ישבתי עם שי בפינות הישיבה  במלון ותהיתי בקול  מה שונה בבצק הזה משאר הבצקים שאני מכירה ומכינה. המסקנה הייתה כמות השמן. זה קרה – הגיע השף והתיישב בשולחן לידינו ואני לא הפסקתי לתהות בקול לשי קצת נמאס מהתהיות הקולניות האלה ופשוט ניגש לשף ושאל. להפתעת הרבה השף מיד שלף א המתכון ונתן אותו.

רבותיי, בבק הזה אין טיפת שמן ! כן, אין שמן.

למתכון -

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

2.5 כוסות מים

1 כף זעתר (לא חובה למי שלא אוהב)

2 כפות סילן

1 כף מלח

בקערת להכניס את הקמח והשמרים לערבב אותם להוסיף את המים  והסילן וללוש כשהבצק מתגבש להוסיף את המלח והזעתר ולהמשיך ללוש.

להניח לתפיחה כשעה.

להניח ניר אפיה על תבנית התנור לשפוך את הבצק לשמן בשמן זית את הידיים ושלטח את הבצק על התבנית. כעת ליצר שקעים עם האצבעות ולמרוח בנדיבות רבה את כל הבצק בשמן זית. בנדיבות רבה שזה אומר לפחות רבע כוס לפזר זעתר ולהניח להתפחה עוד כ 20 דקות.

בזמן שהלחם נח בתבנית לחמם את התנור ל 200 מעלות ולאפות כ 20 דקות.

זהו. לחם שטוח בלי שמן בבצק. טעים בטירוף

בתיאבון

עוד מהבלוג של הבלוג של צילה

תצוגה מקדימה

קפה לואיז - משהו קטן וטוב בקריית מוצקין

  בשכונה שקטה בקרית מוצקין, ברחוב ורד  26  נמצא הסניף החדש והכשר של קפה לואיז. לא זו בלבד שהסניף כשר הוא כולל אוכל בריא צמחוני וחלקו טבעוני. קפה לואיז - חווית לקוח המשלבת מסעדה, בית קפה, מעדניה ובריאות. חייבת להודות...

תצוגה מקדימה

יום המשפחה - כשהמשפחה מצליחה לנצח את הכל

יצאנו מהפגישה עם הרופא, אחרי שהסביר הכל, לא מספיק שהסביר, אלא גם תלה את הצילומים על לוח הניאון והראה לנו, לשי ולי, בדיוק מה הבעיה, איפה היא נמצאת ומה יעשו בניתוח. ישבתי שם...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגה לימונית

התקשרו חבר'ה וביקשו שתחממו מים לקפה כי הם תוך שעה אצלכם ? לא קרה כלום, המתכון הבא לעוגה לימונית תפור בדיוק למיקרים כאלה. אז איך ? ככה בדיוק : 3 ביצים כוס סוכר שמנת...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה