הבלוג של הבלוג של צילה

zila

בלוג בו תמצאו - סקירת מוצרים, מתכונים, השקות, מבצעים, לייף סטיל, נופש וחופשות טעימות וטעמים, ריחות וקולינריה והחשוב ביותר ציון מקומות נגישים ועד כמה הם נגישים וקצת מהחיים האישיים שלי ולו כדי שתוכלו להכיר את הפרסונה... +עוד

בלוג בו תמצאו - סקירת מוצרים, מתכונים, השקות, מבצעים, לייף סטיל, נופש וחופשות טעימות וטעמים, ריחות וקולינריה והחשוב ביותר ציון מקומות נגישים ועד כמה הם נגישים וקצת מהחיים האישיים שלי ולו כדי שתוכלו להכיר את הפרסונה מאחורי ההמלצות וקצת ביקורת על החברה בה אנחנו חיים. אמא של, אשתו של, הבת של ואזרחית של מדינה שעדיין לא עושה מה שצריך עבור האזרחים, ותואר בקרימינולוגיה שלא ממש עזר לי למצוא עבודה במדינה טרופה בה ההנגשה מיותרת לדידם של הרבה שיושבים בכנסת

עדכונים:

פוסטים: 213

החל מאוגוסט 2013

00

בישול הוא ניסוי וטעיה – מי שלא ניסה להגיע לטעם האופטימלי לא טועה.

ממולאים זו תורה שלמה. בדרך לשיחזור טעמי הילדות הממולאים שלי עברו הרבה יותר מידי ניסויים ועם הניסויים הגיעו הטעויות.

הראשונה הייתה החליטה של הכרוב. מודה, זה מעולם לא הצליח לי. מעולם. תמיד ובאופן עיקבי הכרוב היה מתבשל יותר מידי והעלים היו מתפרקים.

אחרי שנפתרה בעיית החליטה והפרדת העלים באה הבעיה השנייה – איך יוצרים ממולאים הנראים כחבילות קטנות ולא שקי בטון ענקיים.

הפיתרונות -

להכין ממלואים מכרוב קטן

להקפיא את הכרוב ולא לחלוט אותו

מתכון :

שני כרובים לבנים קטנים. להוציא להם את “הלב” בצורת משולש מבלי לפגוע בעלים לשטוף היטב ליבש מעט ולהקפיא  כיומיים. להקפיא. לא התבלבלתי.

700 גרם בשר טחון

בצל גדול מגורר על פומפיה גסה

4 שיני שום כתושים או מגוררים על פומפיה דקה

רסק עגבניות קטן

כפית כורכום (מוסיפה תמיד להכל)

חצי צרור פטרוזיה קצוצה

עלים משלושה מקלות סלרי קצוצים

מלח

פלפל שחור

תבלין לקציצות לפי הטעם

2 כוסות פלסטיק חד פעמיות  של אורז -עדיף לא בסמטי

לערבב הכל

את הכרוב להוציא מהקפיא  לילה קודם

להפריד את העלים.

לפרוס את העלה וחוך לו אתת החלק העבה מהאמצע בצורת משולש

לסובב אותו לחלק הרחב, להניח את המילוי ולסגור משני הצדדים ואז לגלגל כמו רולדה ולהניח בסיר על החלק “הפתוח”

רוטב :

4 כוסות מים

רסק עגבניות קטן

1 כף סוכר או סילן

מלח

פלפל שחור

לערבב הכל ולשפוך בזהירות ליד דפנות הסיר כדי שהחבילות הקטנות לא יפתחו.

להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי.

הערות :

לא שכחתי ולא התבלבלתי בסיר הממולאים אין שמן מלבד השומן שיש בבשר.

____________________________________________________________________

מכיוון שבישול הוא לא מדע מדויק כשמכינים ממלואים תמיד מרפי עומד לו מנגד ואז זה קורה- או שנשארים עלים או שנשארת תערובת הבשר.

כשאצלי נשארת התערובת אני מוסיפה ביצה אחת, מעט פירורי לחם ויוצרת קציצות ממנה ומניחה גם אותם בסיר

עוד מהבלוג של הבלוג של צילה

תצוגה מקדימה

קפה לואיז - משהו קטן וטוב בקריית מוצקין

  בשכונה שקטה בקרית מוצקין, ברחוב ורד  26  נמצא הסניף החדש והכשר של קפה לואיז. לא זו בלבד שהסניף כשר הוא כולל אוכל בריא צמחוני וחלקו טבעוני. קפה לואיז - חווית לקוח המשלבת מסעדה, בית קפה, מעדניה ובריאות. חייבת להודות...

תצוגה מקדימה

יום המשפחה - כשהמשפחה מצליחה לנצח את הכל

יצאנו מהפגישה עם הרופא, אחרי שהסביר הכל, לא מספיק שהסביר, אלא גם תלה את הצילומים על לוח הניאון והראה לנו, לשי ולי, בדיוק מה הבעיה, איפה היא נמצאת ומה יעשו בניתוח. ישבתי שם...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגה לימונית

התקשרו חבר'ה וביקשו שתחממו מים לקפה כי הם תוך שעה אצלכם ? לא קרה כלום, המתכון הבא לעוגה לימונית תפור בדיוק למיקרים כאלה. אז איך ? ככה בדיוק : 3 ביצים כוס סוכר שמנת...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה