הבלוג של הבלוג של צילה

zila

בלוג בו תמצאו - סקירת מוצרים, מתכונים, השקות, מבצעים, לייף סטיל, נופש וחופשות טעימות וטעמים, ריחות וקולינריה והחשוב ביותר ציון מקומות נגישים ועד כמה הם נגישים וקצת מהחיים האישיים שלי ולו כדי שתוכלו להכיר את הפרסונה... +עוד

בלוג בו תמצאו - סקירת מוצרים, מתכונים, השקות, מבצעים, לייף סטיל, נופש וחופשות טעימות וטעמים, ריחות וקולינריה והחשוב ביותר ציון מקומות נגישים ועד כמה הם נגישים וקצת מהחיים האישיים שלי ולו כדי שתוכלו להכיר את הפרסונה מאחורי ההמלצות וקצת ביקורת על החברה בה אנחנו חיים. אמא של, אשתו של, הבת של ואזרחית של מדינה שעדיין לא עושה מה שצריך עבור האזרחים, ותואר בקרימינולוגיה שלא ממש עזר לי למצוא עבודה במדינה טרופה בה ההנגשה מיותרת לדידם של הרבה שיושבים בכנסת

עדכונים:

פוסטים: 214

החל מאוגוסט 2013

11666267_10153543997413738_5324860104693566364_n

שמרים. לפני מספר שנים לא זו בלבד שלא הסכמתי לנסות להכין מאפים מבצק שמרים. כן, לא פשוט להתחיל להעסק עם בצק שמרים, או בעצם פשוט מאוד הבעיה הייתי הפחד מזה שלעולם לא אצליח להגיע לתוצאות הרצויות.

עם הזמן הבנתי שגם אם לא מצליחים בפעם פעמיים הראשונות עד כדי כך שזורקים הכל לפח זה רק תורם לניסיון.

לחם. עוגות שמרים הן  בצד אחד וממול להן נמצא הלחם. לאפות לחם זה כבר עיניין אחר, כאן יש מעט מרכיבים העשויים להתחבר יחד לבצק וממנו להכין את הלחם. אפיה של לחם זו תורה אחרת. אבל הלחם עצמו בעל בצק בסיסי וממנו ניתן לעוף רחוק רחוק על גלי הדמיון.

מה יש בלחם הזה ?

בצק בסיסי -

3.5 כוסות קמח רגיל (לא חייב קמח מיוחד ללחם)

1 כף סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

כוס ורבע מים פושרים

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית או כל שמן אחר

בקערת המקסר עם וו הלישה להניח את קמח והסוכר ולערבב, להוסיף את השמרים להמשיך לערבב ולהוסיף את המים כשסיימתם עם המים תוסיפו את השמן והמלח ולערבל על מהירות נמוכה לפחות  5 דקות. לא, עוד לא סיימנו- עכשיו מתחילהה הבעיה הגדולה מכיוון שישנם סוגים שונים של קמח כך מידת המיים לא יכולה להיות מדוייקת. עכשיו שימו לב לבצק שבקערה – אם הוא יבש מידי הוסיפו מעט נוזלים. אם הוא דביק הוסיפו בהדרגה קמח עד שהבצק יהייה רך וגמיש.

לכסות את הקערה ולהניח להתפחה הבצק אמור להכפיל את ניפחו.

הבצק נח אבל אתם עוד לא. קחו את העגבניות החצויות הרטובות ושימו בקערה הקטנה, הוסיפו 2 כפיות סוכר, 1/3 כוס שמן זית ומעכו עם בלנדר מוט או מעבד מזון או כל מכשיר אחר שיש אצלכם במטבח.

העגבניות האלה הן תוצרת חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית לחווה יש שישה סניפים ברחבי הארץ, מלבד העבגניות ניתן לרכוש חליטות, תבלינים ועוד מיני תערובות לתיבול :

11693831_10153562189983738_4966619825205670427_n

בית לחם הגלילית 04-9533405

קיבוץ חולתה 04-6915008

קרית חיים 04-8724875

פולג נתניה 09-7680099

אשקלון 08-9109324

אילת 08-6332331

נחזור לעינייננו.

יש מחית ?

11694979_10153562190898738_4041815414337771700_n

לפזר קמח על משטח עבודה ולהוציא את הבצק מהקערה (שימו לב שלא יהייה יותר מידי קמח כדי שהבצק לא יצא יבש מידי ) לרדד את הבצק למרוח עד חצי ממנו מהמחית ואז לגלגל לרולדה מהצד של המחית ולהניח בתבנית כשהצד  הפתוח כלפי מטה.

לחמם את התנור ל 200 מעלות, כשהתנור חם לאפות כ 30 דקות

להוציא מהתנור ומהתבנית ולהניח על רשת כדי שהלחם יתקרר.

טיפ – לחם על סוגיו מומלץ לאפות בתבניות מתכת ולא חד פעמיות מכיוון שהן שומרות את החום טוב יותר וכך הלחם נאפה טוב יותר

בתיאבון :)

עוד מהבלוג של הבלוג של צילה

תצוגה מקדימה

קפה לואיז - משהו קטן וטוב בקריית מוצקין

  בשכונה שקטה בקרית מוצקין, ברחוב ורד  26  נמצא הסניף החדש והכשר של קפה לואיז. לא זו בלבד שהסניף כשר הוא כולל אוכל בריא צמחוני וחלקו טבעוני. קפה לואיז - חווית לקוח המשלבת מסעדה, בית קפה, מעדניה ובריאות. חייבת להודות...

תצוגה מקדימה

יום המשפחה - כשהמשפחה מצליחה לנצח את הכל

יצאנו מהפגישה עם הרופא, אחרי שהסביר הכל, לא מספיק שהסביר, אלא גם תלה את הצילומים על לוח הניאון והראה לנו, לשי ולי, בדיוק מה הבעיה, איפה היא נמצאת ומה יעשו בניתוח. ישבתי שם...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגה לימונית

התקשרו חבר'ה וביקשו שתחממו מים לקפה כי הם תוך שעה אצלכם ? לא קרה כלום, המתכון הבא לעוגה לימונית תפור בדיוק למיקרים כאלה. אז איך ? ככה בדיוק : 3 ביצים כוס סוכר שמנת...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה