הבלוג של יוליה פריליק ניב

yuliap

אמא של יונתן, מאיה ונועם, נשואה לעדו, עיתונאית על גבול הגרפומנית, עורכת ב"מסע אחר" במשך יותר משש שנים בעברי, וכיום עיתונאית ועורכת עצמאית

עדכונים:

פוסטים: 12

החל מאוקטובר 2012

במסעדת אסיה מוניקה לא חייבים לבחור בין אוכל אסייתי מורכב לבין אוכל אמריקאי משובח. והשבוע כדאי במיוחד – תפריט משתלם ושווה במסגרת פסטיבל “שף תאכל”

15/01/2014

יש לנו חולשה לאסייתיות, ולא, זה לא מה שאתם חושבים. אנחנו פשוט אוהבים אוכל אסייתי טוב ונאמן למקור עד כמה שאפשר וזה לא קל. למה לא קל? חומרי הגלם רבים לא תמיד נגישים במטבחי הלבנט, והבעיה הכי גדולה: החך הישראלי לא מורגל בטעמים המקוריים, ולעתים האוכל הולך לאיבוד בתרגום.

הבחירה הראשונה שלנו לבילוי במסעדה יהיה כמעט תמיד בגוון אסייתי. יפני או תאילנדי ואפילו הודי או סיני, שבכלל איבד לא מעט מזהותו במהלך העלייה לארץ הקודש. לכן כשהחל שבוע “שף תאכל” (מ-12 עד 23 בינואר), וקיבלתי הזמנה לאכול במסעדת אסיה מוניקה בקניון שרונים בפאתי הוד השרון, השמחה הייתה רבה. כשנכנסים פנימה לחלל גדול ומעוצב במוטיבים אסייתים מודרניים, כולל התאורה הנכונה, שוכחים שנמצאים בקניון הומה. ובכלל, הבחירה למקם דווקא בשרון מסעדה שונה מהשטאנץ המקובל במחוז, מבורכת. מגיע גם לתושבי השרון אוכל מורכב, עשוי טוב ביד שף (וונג הסיני במקרה שלנו) מיומנת, עם שילובים מעניינים.

זה לא הביקור שלנו במסעדה המשלבת אוכל אסייתי ואוכל אמריקאי בסגנון קליפורני (מה זה אומר? הרבה בשר!). כשנפתחה בשנת 2010 מיהרנו לדגום אותה, במיוחד כששמו של השף דניאל זך מ”כרמלה בנחלה” נקשר בה. אבל הפעם הגענו כדי לבחון ולטעום את ה-FIX MENU שמציעים במסעדה במסגרת פסטיבל “שף תאכל” ב-84 שקל לסועד.

אז מה אוכלים?

למנות הראשונות נצמדנו לתשוקה האסייתית והלכנו על סלט סוּם טאם – סלט פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, רצועות גזר, שעועית ירוקה, שום, נענע, ליים, רוטב דגים, צ’ילי ובוטנים מרוסקים ובטח עוד כמה מרכיבים כמו סוכר דקלים. זו מנה תאילנדית מנצחת שאפשר לאכול בכל קרן רחוב ובכל דוכן בשוק, כמו גם במסעדות רבות. הסלט פיקנטי ומלא ברבדים: חמוץ, חריף, קריספי, מלוח ועוד. מנה ראשונה נוספת הייתה צ’ה ג’יו – שני אגרולים צרים וארוכים במילוי ירקות מוקפצים ומטוגנים בשמן עמוק, לצד מטבל פלפלים פיקנטי. מנה מהמטבח הווייאטנמי שמזכיר את האגרולים המוגשים גם במסעדות סיניות רבות, בהבדלים כאלו ואחרים. סלט הפפאיה היה מרשים יותר והותיר טעמים מעניינים בפה, אבל אולי היינו משוחדים מראש.

אגרולים צ'ה ג'יו למנה ראשונה

בשלב המנות העיקריות הגיעה ההתלבטות לשיאה, אם בראשונות קשה לבחור רק שתי מנות מתוך שבע המוצעות בתפריט, הרי שבעיקריות נוסף מימד הרה-גורל של תפיסת עולם קולינרית. ובמילים פשוטות יותר – האם להיצמד למטבח האסייתי המוצלח ועתיר המרכיבים או לחצות בשניות את העולם מהמזרח הרחוק עד למערב הפרוע וללכת על מנה בשרית טיפוסית בסגנון אמריקאי? המסעדה אוחזת בשני הכובעים במידה שווה פחות או יותר (אבל אם תשאלו אותי, המטבח האסייתי דורש יותר מיומנות, אבל זה כבר לדיון אחר) ומאפשרת לסועדים לבחור בין שתי תפיסות עולם קולינריות שונות מאוד במהותן. וזה גם מה שיפה בתפריט מגוון כל כך, כל סועד יכול ללכת אחרי נטיית ליבו מבלי להתפשר.

החלטנו לא לשים את כל הביצים בסל אחד ולבחור במנה אחת אסייתית, להלן פילה דג קאטפיש ברוטב קארי אדום (פיקנטי על גבול החריף), רוטב קוקוס, פטריות, קרעי באק צ’וי וכוסברה טרייה. המנה המצוינת מגיעה בליווי קערת אורז לבן, המהווה מצע (וממתן חריפות) לנתחי הדג הנימוח. צורת האכילה מזכירה את סגנון האכילה בתאילנד: כל סועד מקבל קערת אורז ומוזג לעצמו מהקערות הגדולות והמשותפות המוגשות למרכז השולחן. ובכן, “מנות מרכז שולחן” הוא לא טרנד ישראלי חדש, אלא מסורת אכילה מקובלת וארוכת שנים במזרח הרחוק.

המנה השנייה הייתה המבורגר בקר שנטחן במקום, מוגש בלחמנייה בליווי חסה, פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ וטבעות בצל סגול, וכמובן צ’יפס פריך. מנה קלאסית שהיא שם נרדף לאוכל אמריקאי. ההמבורגר עסיסי והמנה טעימה, אבל מי שמחפש אוכל מתוחכם עדיף שיישאר ביבשת אסיה. מדי יום יש שתי מנות ספיישל מתחלפות (בתוספת 20-10 שקלים). בערב שבו ביקרנו הוכתר סלמון ככוכב הערב ומנות הספיישל היו על טהרת הדג הנורווגי.

המבורגר בקר עסיסי

הדיל כולל גם קינוח לכל סועד, לבחירה מותך חמישה קינוחים. בגזרת הקינוחים ידם של האסייתים על התחתונה. אמנם מנת הטפיוקה בחלב קוקוס ופירות טעימה ומרעננת, אבל היא הפסידה בנוק-אאוט לעוגת הגבינה הניורקית שהוגשה עם שבבי עוגיית אוראו מלמעלה ורוטב פירות יער אדומים. למתלבטים צפויה הכרעה קשה בין פאדג’ שוקולד, וופל אמריקאי מושחת ועוד.

קינוח מנצח - עוגת גבינה ניורקית

שלוש מנות לסועד (ראשונה, עיקרית וקינוח) יעלו 84 שקל, אם לא תתפתו לבחור מנות בתוספת, אבל אם בכל זאת בא לכם להתפנק – תפריט הקוקטיילים הוא הפינוק האמיתי (40-30 שקל לקוקטייל). כך או כך, ארוחה כזו שלא בימי “שף תאכל” תעלה לכם כמעט כפול.

לסיום יש לי שתי המלצות, קצת מנוגדות, אבל ככה זה בחיים: הראשונה – כדאי לבוא בזוג או עם חבר\ה\ים, לשבת על הבר, להזמין סושי שמגלגלים לכם מול העיניים ולהזמין דרינקים של אלכוהול משובח; השנייה – לבוא עם הילדים בצהריים או בשעות הערב המוקדמות ולשלוח אותם להוציא מרץ בגן השעשועים החדיש והענקי שצמוד למסעדה. זה win-win situation.

אסיה מוניקה, מתחם שרונים, הוד השרון, 09-7465353. יש חנייה חינם בשפע, ידידותי לילדים, יש עסקיות בצהריים ויש שירות משלוחים. לא כשר.

בפסטיבל “שף תאכל” משתתפות 70 מסעדות ברחבי הארץ, והוא נערך בתאריכים 23-12 בינואר (צלצלו להזמין מקום עכשיו!). מדובר בפעם ה-17 בתשע השנים האחרונות שהפסטיבל מתקיים ומאפשר לקהל הרחב לטעום שפע של ז’אנרים ומנות במחירים הוגנים, כולל התייחסות לטרנד העכשווי של אוכל טבעוני.

לתפריט המבצע של אסיה מוניקה: http://isc.wcdn.co.il/w9/v/chef_tochal/menus/09-7465353.pdf

לרשימה המלאה של המסעדות המשתתפות: http://chef-tochal.walla.co.il/

* התמונות באדיבות מסעדת אסיה מוניקה ויח”צ. פייסבוק:www.facebook.com/asiamonic

דניאל זך, השף וונג וחומרי גלם טריים לסושי. יאמי

עוד מהבלוג של יוליה פריליק ניב

תצוגה מקדימה

צאו לאפרת דובדבני מהרחם

כדרכן של פיקנטריות המערבות נשים, חופשת לידה וקריירה, גם הדיווח על מנכלי"ת בית הנשיא, אפרת דובדבני, מרעיש עולמות. דובדבני, כך לפי הדיווחים שלה עצמה, התייצבה לישיבה חשובה שעות ספורות לאחר שהביאה לעולם את צאצאה השלישי. מאז...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

די להורות הרופסת!

הורות רופסת (הסבר בהמשך) היא בעיני אחת הצרות הגדולות של האנושות בעידן המודרני, לא פחות. סליחה על ההתחלה הדרמטית ועל ההכרזה הפומפוזית, אבל בפתחה של התקופה הסוערת של השנה,...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

את יכולה לעשות הכל (כמעט)

היום הזה התחיל בדברים שחייבים לעשות - ביקור במוסך (יש רעשים באזור הגלגל מצד ימין, תודה ששאלתם) וגיחה שבועית ללשכת האבטלה (סליחה, התעסוקה, מיתוג זה האלוהים החדש). ואי שם באמצע היום קיבלתי שיחת טלפון מעניינת בנוגע לעבודה....

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה