הבלוג של יונת חולי

Follow your ART

ציירת ומנכ"לית "נויה-אמנות ישראלית מקורית"

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מפברואר 2019

אחת הפסטות המוצלחות ביותר שהכנתי

28/07/2019

 

ביום שישי האחרון פתחתי את המקרר עם הדילמה השבועית – איזה פסטה אכין לארוחת הצהרים. במקרר חיכו לי יפיפיות, חייכניות וסבלניות עשרות פטריות מתוצרת מרינה שקיבלתי בסדנת הבישול המפנקת של סלונה.

להיות בלוגרית של סלונה זו חגיגת הפתעות מתמשכת, שבמסגרתה אנו נהנות גם מסדנאות בישול מעולות ומהנות.

בסדנה שנערכה בבית הספר לבישול דן גורמה על ידי פאני רוטשטיין הנהדרת התכנסנו כ- 40 בלוגריות, חובבות בישול, כדי ללמוד איך להנות ממוצרי מרינה פטריות הגליל.

כל אחת קיבלה סינר, אספה השיער, והצטרפה לאחת הקבוצות כדי להתנסות במתכונים הנהדרים שקיבלנו מפאני. פאני ריחפה בין הקבוצות, הסבירה, הדגימה, העירה, טעמה, פרגנה ועיקר העניקה מהידע הרב שלה בסבלנות אין קץ.

נהנות ולומדות

בסוף הסדנה, שבעה ומחוייכת, לאחר שזכיתי להכיר עוד נשים מעניינות, פונקתי עם ארגז מלא כל טוב – של פירות וירקות, שאותו הכנסתי למקרר וחיכו בסבלנות לתורן.

צילום: גלית סבג

בחזרה ליום שישי האחרון - שלפתי באופן אוטומטי את ספר הפסטה הגדול של בת’ אילון, אשר מלווה אותי במשך שנים, ובחרתי לעשות את המתכון אשר נוסה כבר בהצלחה בעבר ואשר צרפתי עבורכם:

 

 

mashroom 


ספגטיני ברוטב לימון

חומרים

500  גר’ ספגטיני

 400 גר’ פטריות יער

רבע כוס שמן זין

 50 גר’ + 1 כף חמאה

1  וחצי כפיות מלח

פלפל טחון טרי

מיץ משני לימונים

אופן ההכנה

  1. שוטפים, מנגבים ופורסים הפטריות לפרוסות דקות יחד עם הגבעולים
  2. ממיסים בסיר רחב את 50 גרם החמאה עם שמן הזית. מוסיפים את כל הפטריות ומערבבים 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון
  4. מרתיחים כמות מים גדולה עם כף מלח גס ומבשלים את הפסטה לדרגת “אל דנטה”.
  5. מסננים הפסטה ומוסיפים לפטריות יחד עם כף החמאה
  6. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומתענגים על התוצאה

 

תודה לסלונה, מרינה פטריות הגליל ולפאני רוטשטיין על סדנה מאד מוצלחת. מחכה כבר לבאה

עוד מהבלוג של יונת חולי

תצוגה מקדימה

למה בחרתי באמנות?

 ברגע שאני נכנסת לסטודיו לציור אני נרגעת. הריחות של הצבע והאנרגיה במקום, מאפשרים לי להוריד טורים, ולחוות סוג של מדיטציה, מן שקט פנימי שכל כך אין לי מחוצה לו. היופי שבסטודיו אני מצליחה להתנתק גם מהסלולר ופשוט יושבת לצייר...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

המלון הראשון בישראל

הוא איש עסקים מוכשר, מבוסס ומצליח שהגיע לתל אביב לשלושה ימים לסגור עסקה חשובה ולפגישות עם לקוחות ומשקיעים. מתגורר במלון יפיפה בשדרות רוטשילד בתל אביב. המלון אליו הוא נוהג להגיע בכל אחד מביקוריו בישראל. העיר תוססת...

תצוגה מקדימה

ניו יורק בלילה

יש לי המון חלומות. ואם כבר חלומות - אז שיהיו גדולים לא? בילדותי אהבתי בתי בובות והיה לי חלום שכשאגדל יהיה לי קניון ענק לבתי בובות והמון ילדות תהיינה מאושרות בזכותי. לאחר מכן חלמתי שעל גג ביתנו הישר והלא מנוצל אבנה איזה...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה