הבלוג של אורית יפרח

יומני היקר

עדכונים:

פוסטים: 141

החל מאוגוסט 2012

קשים חייה של בלוגרית בסלונה והפעם אתגר האוכל: במסגרת פסטיבל “שף תאכל” נשלחתי לסקר עם בעלי שהסכים להקריב למעני את ערב שישי למסעדת “שולה” ברעננה. הדיל כולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח, כולן מנות לבחירה במחיר 84 ש”ח לארוחה וכך במסע לא מפרך של כ20 דק’ נסיעה מביתנו הגענו ביום שישי בערב למסעדת “שולה” ברעננה כמוצאים מקלט מדיני רגוע ושלו לאחר שנמלטנו מ20 בני נוער מצווחים ומרקדים שבאו לחגוג לבתנו הבכורה יום הולדת 17. המסעדה היא רחבת ידיים והעיצוב שלה חמים ומשרה אווירה נעימה, לפיה כל סועד יכול למצוא את מקומו השקט לאור תאורה רכה ומוזיקת רקע שלא מאיימת להשתלט על התודעה. באי המסעדה היו החל ממשפחות כולל ילדים צעירים וכן יש למסעדה מנות ילדים וכלה בזוגות יותר מבוגרים שבאו לאכול אוכל טעים ולשתות יין משובח בצוותא. כשהגענו אמרנו למארחת שנשלחנו מטעם סלונה לסקור את האוכל במסגרת “שף תאכל” ויש לומר שהתקבלנו בחביבות מחמיאה, אך לאחר שהתיישבנו ראיתי ששחר הבעלים מסתובב בין הסועדים כחתן ביום חתונתו ובודק לשלומם, מייעץ להם בבחירת המנות ואפילו מוזג להם בעצמו את היין, כך שהיחס שקיבלנו לא היה בזכות היותנו אורחי “שף תאכל”, אלא משום ששחר והצוות שלו באמת ממש נחמדים!

למנה ראשונה הגיעו 9 סוגי סלטים!!! בין היתר התכבדנו בסלט ירקות, כרובית מטוגנת קלות טבולה בשמנת חמוצה, בטטה קלויה, טחינה סמיכה, חצילים קלויים, סלט כרוב ברוטב צ’ילי מתקתק… הסלטים הגיעו בקעריות נאות בגודלן וליווי אותם פרוסות עבות של חלה. נהנינו מאוד מהמיגוון, מהטריות ומהטעם הביתי ומאוד נרגענו מהאפשרות לריפיל, למרות שלא היה צורך בכך.

למנה עיקרית, שחר המליץ על הפילה מושט עם חמאת עגבניות, ירקות שורש ופירה ואנחנו התלהבנו מהרביולי שריפמס עם ריקוטה ומנגולד בקונפי עגבניות ופלפלים. למרות שלא ממש ידענו מה זה קונפי… וקצת התביישנו לגלות את בורותינו החלטנו ללכת על המנה הזאת בכל זאת, בזכות הרביולי שרימפס ואכן צדקנו. הרביולי היה רך, אך לא צמיגי ולא עבה ולמילוי שלו היה טעם עדין של שרימפס ולגבי ההמלצה של שחר, כמובן שהוא צדק והמנה הייתה מאוד טעימה בזכות הדג שהיה רך ועסיסי מפנים וקריספי מבחוץ. מיותר לציין שכבר לא היינו רעבים כל כך אבל בתור כאלה שקיבלו חינוך טוב האוסר להשאיר בצלחת אכלנו יפה הכל.

ועתה הגיע עת הקינוח לאחר התלבטות קלה והתייעצות במלצרים החלטנו על קרם ברולה וטרפלס  וזה המקום לציין שבמסעדה נמצאים מלצרים רבים, כך שאין צורך לתזמן זמני המתנה מייגעים בין מנה למנה וחשוב להדגיש שתשומת הלב שקיבלנו לא הייתה בזכות היותנו אורחים מכובדים, וזאת מפני שממקום מושבנו ראינו כיצד המלצרים והמלצריות הולכים וחוזרים ונותנים מענה מהיר ושירות אדיב וחביב לכל הסועדים. הקרם ברולה היה ונילי עם זיגוג קרמל דק ועדין שהתפצח בפה והטרפלס היו שוקולדיים ונימוחים טבולים ברוטב קפה וקצת הצטערתי שהם נגמרו כל כך מהר…

אכלנו, שבענו וקראנו לשחר להיפרד בברכת תודה על האוכל הטעים והאירוח החמים שזכינו לו במסעדת “שולה” ברעננה ונראה כי נשוב לשם! חזרנו הביתה לחבורת בני השבע עשרה שעדיין צווחו וקיפצו וחשבתי לעצמי שהחיים הם יפים!

גלוי נאות: בכל המנות התחלקנו שווה בשווה עד הפירור האחרון…אני לא פריירית וגם הוא לא…

בתיאבון!

עוד מהבלוג של אורית יפרח

תצוגה מקדימה

‏‎Bring Back Our Boys

השבת, לאחר תקופה ארוכה שבה התאמצתי עד מאוד, החלטתי לנוח! לא מארחת לא מתארחת, לא כותבת ולא עובדת. סתם רציתי לנוח! והנה מאתמול התחילו לרוץ ברשתות החברתיות במיוחד בווטצאפ, שיש לומר לקח בגדול וגבר על הפייסבוק, השמועות על נערים...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

נפגשנו כך: שותפים לנצח...

להיות רווקה בת 28 בתחילת שנות ה90 זה לא היה "גליק" גדול. נדמה היה כי מסביבי כולן כבר היו נשואות ואפילו אחותי הקטנה ממני בארבע שנים כבר הייתה נשואה ולכל חתונה שהייתי הולכת אליה באי רצון מופגן, כמובן, הייתי שומעת בפעם האלף את...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

חמישה הדברים שבלעדיהם אני אינני אני

דבר ראשון שבלעדיו אני אינני אני, הוא בעלי!  נשים רבות כבר יצאו נגד המילה הזאת בעלי בגלל פירושה המילוני: האם האישה הוא רכושו וכמו שהוא בעל מכונית ובעל דירה הוא...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה