הבלוג של יאנה בטלר

yanahai

אז..אני החלטתי לאכול ולהאכיל בריא!..(טוב,רוב הזמן לפחות) ..הבעיה היא שאני תמיד שוכחת מה שהכנתי,ולכן תמיד צריכה להמציא מתכונים מחדש..אז פה לפחות יהיה לי תיעוד למאכלים שאני מכינה,ואולי גם אתם תוכלו להנות מהם.. פה אגב,לא תמצאו... +עוד

אז..אני החלטתי לאכול ולהאכיל בריא!..(טוב,רוב הזמן לפחות) ..הבעיה היא שאני תמיד שוכחת מה שהכנתי,ולכן תמיד צריכה להמציא מתכונים מחדש..אז פה לפחות יהיה לי תיעוד למאכלים שאני מכינה,ואולי גם אתם תוכלו להנות מהם.. פה אגב,לא תמצאו מאכלים שכוללים מרק עוף(וחבריו), צבעי מאכל,מונוסודיום(וחבריו בשמות אחרים) וכל שאר המזיקים.

עדכונים:

פוסטים: 3

החל מאפריל 2015

פוסט ראשון. נתחיל במה שהכנתי אתמול לבני הבית היקרים שלי.

אז..הייתה לי שעועית מש,שכבר הייתי חייבת להכין איתה משהו. אז בלי לחשוב יותר מדי ,שטפתי ושמתי להשריה..אח״כ אמרתי לעצמי,נשבור את הראש ונראה מה נכין.

סלט לא התחשק..ותבשיל של מש בלבד גם לא..אז כמובן-נשדך לו אורז ..ועדיף בסמטי.

במשלוח הירקות האחרון שקיבלתי(אורגני) קיבלתי את הסלק עם עלים חתיכים..אז גם אותם שידכתי לתבשיל(כי באמת חבל עליהם).

 

וככה זה נראה בסוף :)

וככה זה נראה בסוף :)

ובעלי היקר לא יסתפק באורז עם שעועית בלבד..הוא צריך עוד איזה חלבון..ובמקפיא היו פרגיות. אז יאללה,נלך על זה.

(היה לי גם מלא גזר,שחייבים לעשות משהו איתו לפני שיילך לפח..אנחנו לא חובבים זריקת אוכל)

אז בסופו של דבר ,מה שהוכן…אורז בסמטי עם מש ועלי סלק,בתוספת פרגיות טעימווווות עם גזר,גמבה ובצל..(וג׳ינג׳ר).

 

אה,וכמעט שכחתי..הילדים והבעל אכלו בתאבון רב..עד הגרגיר מש האחרון ;)

ארוחה מזינה ,ולא קשה להכנה בכלל!

 

נתחיל עם המרכיבים  :

 

אורז עם שעועיות מש ועלי סלק(לגמרי אפשר לוותר עליהם,אבל כדאי להוסיף איזה ירק אחר במקום) :

 

*     1  כוס גדולה של אורז בסמטי שטוף

*       חצי כוס של שעועית מש שהושרתה לפחות 4 שעות (עדיף קצת יותר)

*     כמה כפות של ירק (עלי סלק/פטרוזיליה/שמיר/או מה שאוהבים )

*  תבלינים -כמון,קארי,מלח,פלפל..שימו לפי הטעם. (ולמי שטעם לא תופס אצלו -חצי כפית כמון,כפית מלאה קארי,בערך 2 כפיות שטוחות של מלח)

*    3 כוסות מים רתוחים

*מעט שמן לטיגון האורז בהתחלה.

ולהכנה-

תחילה נטגן את האורס שתיים-שלוש דקות ,אני אוהבת בשלב הזה להוסיף את התבלינים . להוסיף את המים ,להוסיף את המש והירק.

לתת לזה רתיחה של שתיים-שלוש דקות ולכסות את הסיר. לתת לזה להתבשל בערך חצי שעה מכוסה.אח״כ לטעום ,לראות שמוכן לטעמכם..אם לא,לסגור את הסיר לעוד כמה דקות.  להשאיר את הסיר פתוח קצת ,להפריד במזלג ..ומוכן.

 

אורז עם מש ועלי סלק

 

פרגיות עם ירקות :

 

500-600 גרם פרגיות (גם חזה עוף יתאים אם אין פרגיות)

להשרות ב: כף חומץ בלסמי ,כף קטשופ ,כף פפריקה(אפשר בנוסף גם חריפה) ,כפית שום גבישי,וכפית קארי.

לחתוך את הפרגיות לחתיכות קטנות ולשים במשרה ,לפחות לחצי שעה.

(טיפ קטן-אני גוזרת את הפרגיות במספריים הגדולות האלה,של העוף..הולך הרבה יותר מהר)

 

ירקות לטיגון :

2-3 גזרים חתוכים (בצורה שאתם אוהבים,אני חתכתי לרצועות)

גמבה אחת חתוכה לרצועות

בצל גדול חתוך לרצועות

ומעט שורש ג׳ינג׳ר קצוץ.

______

מתחילים בטיגון,הבצל ,מוסיפים גזר,גמבה ומחכים שמעט ישחים ,מוסיפים את הג׳ינג׳ר ונותנים לזה עוד דקה-שתיים.

 

מוסיפים את הפרגיות ומקפיצים עד שמוכן.. בערך 15-20 דק׳.

 

בתאבון!

קודם נתחיל בטיגון קל של  הירקות
קודם נתחיל בטיגון קל של הירקות

נמשיך ונוסיף את הפרגיות,אחרי שהיו לפחות חצי שעה במשרה

עוד מהבלוג של יאנה בטלר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד מוקה עם תחתית פיצפוצי אורז-טיפל׳ה מושחתת..

אז נכון שאנחנו מקפידים פה בבית לרוב על אוכל בריא ומזין..אבל מדי פעם,אפשר לחטוא,במיוחד אם זה לכבוד שבת המלכה. אז הרבה זמן אני רוצה לקנות רינג לעוגה,אבל משום מה, לקח לזה שנתיים לקרות. אז עכשיו,כשסוף כל סוף קניתי את הרינג...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה