הבלוג של יאנה בטלר

yanahai

אז..אני החלטתי לאכול ולהאכיל בריא!..(טוב,רוב הזמן לפחות) ..הבעיה היא שאני תמיד שוכחת מה שהכנתי,ולכן תמיד צריכה להמציא מתכונים מחדש..אז פה לפחות יהיה לי תיעוד למאכלים שאני מכינה,ואולי גם אתם תוכלו להנות מהם.. פה אגב,לא תמצאו... +עוד

אז..אני החלטתי לאכול ולהאכיל בריא!..(טוב,רוב הזמן לפחות) ..הבעיה היא שאני תמיד שוכחת מה שהכנתי,ולכן תמיד צריכה להמציא מתכונים מחדש..אז פה לפחות יהיה לי תיעוד למאכלים שאני מכינה,ואולי גם אתם תוכלו להנות מהם.. פה אגב,לא תמצאו מאכלים שכוללים מרק עוף(וחבריו), צבעי מאכל,מונוסודיום(וחבריו בשמות אחרים) וכל שאר המזיקים.

עדכונים:

פוסטים: 3

החל מאפריל 2015

אז נכון שאנחנו מקפידים פה בבית לרוב על אוכל בריא ומזין..אבל מדי פעם,אפשר לחטוא,במיוחד אם זה לכבוד שבת המלכה.
אז הרבה זמן אני רוצה לקנות רינג לעוגה,אבל משום מה, לקח לזה שנתיים לקרות.

אז עכשיו,כשסוף כל סוף קניתי את הרינג המיוחל..הייתי חייבת לבצע בו ניסיון ראשון.

והניסיון הזה הוליד עוגת (גלידה אפשר להגיד) שוקולד עם תחתית שוקולדית של פיצפוצי אורז ..

טוב ,נתחיל במרכיבים:

לתחתית : 2 כוסות פיצפוצי אורז
100 גרם שוקולד מריר/חלב (אני עשיתי חלב)
70 גרם חמאה
(אני הלכתי על מעט שמנת מתוקה גם)

שכבת שוקולד :
1 שמנת להקצפה
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות סוכר חום(או לבן)

שכבה עליונה:

1 שמנת מתוקה
1 מעדן yolo שוקולד לבן
2-3 כפות גדושות גבינה לבנה
2-4 כפות סוכר
וכף שטוחה של נסקפה

(אני הייתי ממליצה גם על 2-3 כפות פודינג וניל.לי פשוט לא היה)

ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר/חלב (אני אוהבת חלב)
100 מ״ל שמנת מתוקה

__________________________

נתחיל בלהמיס בבן מארי את השוקולד עם החמאה ,אח״כ לערבב עם הפיצפוצי אורז ולשטח בתבנית שבחרתם -ולמקפיא ל20-30 דק׳

נמשיך עם הבן מארי ונמיס 200 גרם שוקולד.
נתחיל להקציף שמנת עם סוכר.

נוסיף בהדרגה את השוקולד.

כשזה ייראה יפה ואחיד-לשטח מעל הפיצפוצי אורז
ו..להחזיר שוב למקפיא

בינתיים נמשיך בשכבה השלישית ,
נתחיל להקציף שמנת עם סוכר,נוסיף את המעדן,גבינה וקפה נמס.

להקציף את הכל בצורה אחידה ולשטח מעל שכבת השוקולד.
ושוב להחזיר להקפאה.

ואחרון חביב..להמיס את השוקולד חלב עם השמנת בבן מארי אחרי שהעוגה הייתה לפחות חצי  שעה במקפיא,להוסיף את הציפוי ולהחזיר להקפאה .

להשאיר את העוגה בהקפאה כמה שעות להתייצבות . להוציא מהקפאה כשעה לפני האכילה.

בתאבון!

עוד מהבלוג של יאנה בטלר

תצוגה מקדימה

אורז בסמטי עם מש ופרגיות עסיסיות בצד..

פוסט ראשון. נתחיל במה שהכנתי אתמול לבני הבית היקרים שלי. אז..הייתה לי שעועית מש,שכבר הייתי חייבת להכין איתה משהו. אז בלי לחשוב יותר מדי ,שטפתי ושמתי להשריה..אח״כ אמרתי לעצמי,נשבור את הראש ונראה מה נכין. סלט לא...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה