עיתונאית, בלוגרית, סופרת ומנהלת תוכן. מתמחה בכתיבת סיפורי חיים. כתבות דיוקן ומגזין. מחברת הספר "70 אבנים כחולות" ו"קפה אלמה" כתבת מסעות שטח על ג'יפים, בארץ ובחו"ל. חולה על הים וגם הוא מת עלי בחזרה.
עדכונים:
פוסטים: 50
החל מאפריל 2011
כשאומרים עלינו הירושלמים שאנחנו “עם” ויש לנו “אופי” אחר מתל-אביבים, אני נהיית גאנש שוקולד, מתוקה ובעלת מרקם נוח למשתמש. אנחנו אשקרה עם – יש לנו שפה, ודרך מיוחדת משלנו להתנהל, אנחנו מדברים בעיניים (אמת לאמיתה), אלופי העולם בקיצורי דרך, הסלנג שלנו מצחיק והדיבור כל כך מהיר שלא מאפשר לך לשים סל של שוק מחניודה בין מילה למילה. ויש לנו את המקומות שלנו שאנחנו מרגישים בהם בבית.
בשבוע שעבר, בין דיווח חדשותי אחד לאחר, הודעתי לאחותי ספונטנית (עם דגש על מודיעה) “תעלי על א’ הולכים למסע קניות לנפש בקניון ירושלים”, בד”כ אין בעיה, תוך חמש רגע היא מוכנה לכבוש את כל החנויות בקניון., אך בימים אלו כשהמצב לא כל כך מאפשר, כל יציאה, כרוכה בלוגיסטיקה. אבל תנו לי להגיד לכם מילה על לוגיסטיקה: היא תמיד, אבל תמיד מסתדרת מעצמה.
על כביש בגין הלב נפתח, לא הפליא אותי נהר המכוניות שנשפך ממנו היישר לתוך הקניון. כי ככה זה, להסתובב בקניון מרפא את הנפש.
קניון עזריאלי ירושלים שוכן כפנינת חן אורבנית בלב ליבה של שכונת מלחה בה גדלתי. הוא מחבר היסטוריה עם עידן חדש ועבורי להגיע אליו, זה בול כמו להגיע לבית . אני יודעת שבקניון תמיד אפגוש אנשים שאני מכירה. ריחות האפייה המקבלים את פני מתיישבים על תאי הזיכרון ומחזירים אותי בויש לבית של אימוש ז”ל ביום שישי, זה תמיד משמח אותי. חוץ מזה, הקניון בירושלים הותאם כמו סיר ומכסה לאוכלוסייה הירושלמית שמורכבת מאפשרי ובלתי אפשרי – ערבים לצד יהודים, חילונים לצד דתיים ומזרחים לצד אשכנזים והוא מותאם לבילוי בכל הגילאים, דבר שהופך אותו למיקרוקוסמוס של החיים בירושלים.
הקניון נפתח בשנת 1993 עם הרבה חשש האם הירושלמים יגדשו מקום סגור ויעדיפו אותו על פני בילוי “במשולש” (צומת המשביר, קינג ג’ורג’ ויפו). עבורנו הירושלמים, להחליף בילוי מוכר וידוע במקום סגור, בלי להסתובב עם פלאפל וטחינה נוזלת בדרך לסרט בקולנוע “אדיסון”, היה משוכה שידענו לעבור בחוכמה. לתת הזדמנות למקומות (לא רק לאנשים) זאת יכולת מופלאה שמתחוורת כמעוררת חיוך אצל הירושלמים.
על אף גודלו של הקניון, הוא נעים ומחבק בדיוק כמונו הירושלמים, חבקים סידרתיים. הוא ממוקם מול המעוז הירושלמי – אצטדיון טדי ובנוי על צלע הר (עונג כי הנוף מושלם!), אפילו גן ארכיאולוגי שגילתה רשות העתיקות יש מולו וחניות בשפע ומערכת אבטחה שלא מביישת מקומות כמו כנסת ישראל.
בפנים הוא מכיל את כל המותגים הבינלאומיים (מנגו וזארה אדידס, H&M ופוראבר 21 ועוד) לצד הישראלים (קסטרו, רנואר, פוקס הוניגמן ועוד). הוא עמוס ניחוחות, טעמים וצבעים ירושלמים אסליים למכביר (בימי שישי יש שוק איכרים מקסים). יש מאפיית נאמן ותופיניי מפגש השייח המיתולוגי, אבל אנחנו, כנהוג בקודש, לאחר הקניות התיישבנו בארומה – הסניף הראשון של הרשת בקניונים בארץ, לקפה ומאפה. עלי פינק אותנו בבורקות וקורסון שהתיישב לנו בול במקום שהביא אותנו לקניון למלכתחילה, הלב.
ואם כבר מגיעים לירושלים לביקור יש אטרקציות שחייבים לעשות:
למשל סיורי סגוויי, שמתחילים מאזור גן החיות התנ”כי, אזור טיילת ארמון הנציב, אזור ימין משה והעיר העתיקה, או אזור הגן הבוטני וקריית המוזיאונים. את סיורי הסגוויי מפעילות מספר חברות בירושלים.
מלבד סיורי סגוויי קיימים בירושלים סיורים מרתקים בתדירות כמעט יומיומית. אלה משלבים טעמים וריחות במוזאונים הפזורים בעיר או בשוק מחנה יהודה. בשני המקומות תוכלו ליהנות מירושלים במיטבה. המוזאונים מאפשרים לכם להסתובב בסמטאות ההיסטוריות להתחבר לירושלים מעט אחרת, ושוק מחנה יהודה יציע לכם ביקור שמשלב דוכנים, בתי קפה משגעים, מעורב ירושלמי כמיטב המסורת בסטקיית חצות או אוכל שמבושל על פתליות ב”עזורה”,
אין כמו שילוב של שופינג, תרבות ואוכל בעיר המדהימה הזאת.
***
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות