הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

עוקבים: 110

החל מיוני 2013

בראוניס שוקולד-קפה בניחוח ממכר במיוחד. תענוג של ממש.

17/11/2013

הבראוניס השוקולדיים האלה נהדרים ליד כוס קפה. הם תענוג של ממש לילדים והכי הכי כיף לארוז אותם בכלי יפה ולפנק חברה טובה…

כשאני מוציאה אותם מהתנור, כל הבית מתמלא בריח ממכר של קפה. אם תכינו אותם, מומלץ תכף ומיד לאחסן אותם בקופסה סגורה, אחרת תמצאו את עצמכם אוכלים אותם בשיטת “חבר מביא חבר”…

הבראוניס האלה הם שדרוג של מתכון של חברה טובה שלי… אבל כמו כל מתכון משובח שאני מקבלת, אני חייבת לתת לו את הטאץ’ האישי.

אז קבלו את המתכון לבראוניס השוקולד-קפה שלי.

המצרכים:

150 גר’ שוקולד מריר איכותי

200 גר’ חמאה

4 ביצים

1 ורבע כוסות סוכר (אפשר חצי חום-חצי לבן)

1 ורבע כוסות קמח לבן

שקית סוכר וניל

תמצית וניל לפי הטעם

1 כפית אבקת נס קפה (אפשרי מגורען)

ליקר שוקולד (לא חובה)

בערך חצי חבילה שלי שוקולד צ’יפס

ההכנה:

אני ממיסה במיקרוגל את החמאה. שוברת את השוקולד לקוביות, מוסיפה לחמאה המומסת ומערבבת לעיסה אחידה.

מוסיפה פנימה את אבקת הנס קפה ומערבבת.

לאחר מכן אני מוסיפה את הביצים, אחת-אחת, ומערבבת פנימה. הבאים בתור הם: הסוכר, הסוכר וניל ותמצית הוניל.

כשהעיסה אחידה אני מוסיפה את הקמח בהדרגה ולבסוף את השוקולד צ’יפס.

אני משמנת תבנית אפייה בחמאה. מניחה עליה נייר אפייה וגם אותו משמנת בחמאה.

את העיסה השוקולדית והמעט נוזלית, אני שופכת על גבי נייר האפייה שבתבנית.

התנור צריך להיות מכוון לחום בינוני וזמן האפייה המשוער הוא כחצי שעה. (אפילו בתנור שלי כל פעם זה קצת אחרת.)

מומלץ לשים קיסם בתוך הבראוניס ולבדוק אם זה כבר מוכן. הקיסם לא צריך לצאת לגמרי יבש אבל בוודאי שלא מאוד לח…)

אחרי שמוציאים את הבראוניס מהתנור לצנן אותם מעט ואז לחתוך לקוביות יפות.

אין צורך להזמין את כולם לבוא ולטעום… הם כבר יגיעו בעקבות הריח…

תיהנו. ותספרו לי איך יצא לכם…

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה