הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

עוקבים: 110

החל מיוני 2013

המרק הכתום שלי. עשיר, סמיך ובעל צבע נפלא (עם הפתעה)… והכי חשוב בריא… אתם מוזמנים ללמוד להכין…

09/11/2013

הפעם אני מלמדת אתכם להכין את המרק שאני הכי אוהבת.

מרק סמיך, עשיר ובריא עם כל הירקות הכתומים ועוד כמה הפתעות.


אז מה צריך לקנות, בשביל להכין את המרק הכתום שלי:

3-4 בטטות טריות וגדולות (מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות).

שתי חתיכות דלעת די גדולות (בד”כ זה מגיע כבר חתוך וארוז בניילון נצמד גם במרכולים וגם אצל הירקן) – להסיר בסכין את הצד של הקליפה הקשה ולחתוך את הדלעת לקוביות.

מי שאוהב מוזמן להוסיף גם 2 גזרים (במרק שבתמונה אני וויתרתי על הגזר), מי שמעוניין להוסיף,אז שוב לקלף ולחתוך לעיגולים יפים.

שורש סלרי, שורש פטרוזיליה – לקלף את שניהם ולחתוך לחתיכות קטנות ממש.

בצל לבן יבש אחד גדול – מקולף וחתוך לקוביות.

חתיכה קטנה של ג’ינג’ר (רק לקלף, אין צורך לחתוך).

חתיכה גדולה של קליפת תפוז טרי, שטופה. אין צורך לחתוך אותה (אמרתי שיהיו הפתעות, נכון?!)

פפריקה אדומה מתוקה, כורכום.

שום כתוש לפי הטעם.

מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

מעט שמן זית.

דרך אגב, שמתם לב לעובדה, שאני לא משתמשת כלל באבקת מרק?! המרק הוא על טהרת החומרים הטבעיים!!!

נתחיל בהכנה:

לתוך סיר גדול (ואני מתכוונת ממש גדול) לשפוך מעט שמן זית. כשהשמן מתחמם להוסיף את השום הכתוש, הבצל, הפפריקה והכורכום.

כשהשום והבצל מתחילים להיצבע בתבלינים והבצל מתחיל טיפה’לה להזהיב ולהתרכך,

לשפוך לתוך הסיר את כל הירקות החתוכים, בקיצור את כל שאר המרכיבים של המרק כולל מלח ופלפל שחור גרוס. (לא להיבהל מכך שכמעט לא נשאר בסיר מקום למים)…

להוסיף מים רותחים, אין צורך להוסיף המון מים, מאחר ואני אוהבת מרק סמיך ועשיר, שהדגש של הטעמים שלו הוא הירקות ולא טעם מיימי ודלוח.

כשהמרק רותח והירקות מתחילים להתרכך, אני מנמיכה את האש ומבשלת את המרק בסיר מכוסה חלקית עד ריכוך מלא של כל הירקות.

כשהירקות רכים והמרק נראה מוכן, אני בודקת ומתקנת את התיבול. מי שאוהב את החריפות העוקצנית של שורש הג’ינג’ר מוזמן להשאיר אותו בתוך המרק.

מי שמעדיף שהמרק פחות יושפע מהדומיננטיות של הג’ינג’ר, מוזמן לדוג אותו עם כף מתוך המרק. דווקא את קליפת התפוז כן מומלץ להוציא מהמרק בשלב זה.

קליפת התפוז נועדה להעניק למרק ארומה מעניינת, אבל אם נשאיר אותה בתוך המרק, היא תהיה מרירה.

את המרק המוכן מצננים מעט ואז טוחנים אותו למרקם אחיד בעזרת מוט בלנדר. מתקבל מרק סמיך, עשיר ובעל צבע כתום נפלא.

זהו מרק מאוד משביע, שהוא ארוחה של ממש. אני אוהבת את המרק הזה בשילוב עם קרוטונים.

אפשר כמובן לזלף מעליו מעט שמנת מתוקה או חמוצה… (אני מוותרת על התוספת הקלורית הזו).

אתם כבר מוזמנים להכין, לטעום וליהנות.

והכי חשוב לספר לי איך הצליח לכם…

שיהיה בתיאבון!

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה