הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

איך תכינו ממולאים שהם לא רק חגיגה לעיניים… אלא חגיגה אמיתית של טעמים. שווה לקרוא, כי יש גם קיצור דרך…

06/11/2013

בימי חמישי בצהריים מתחילה אצלנו בעבודה שיחת הבנות השבועית: מה נבשל לסופ”ש?

כל אחת מתחילה לשלוף רעיונות, מתכונים, מטעמים, שיטות תיבול… בקיצור כולנו בעיקר מקבלות מהשיחה הזו תיאבון.

המתכון לממולאים הנפלאים האלה גם הוא בין המתכונים האלה של ימי חמישי בעבודה.

זהו מתכון של חברה לעבודה, אך אני קצת שיניתי את המתכון המקורי שלה ושדרגתי לפי טעמי את התיבול.

עכשיו כשמתחיל להיות יותר קריר… זו ארוחה חמימה ונהדרת.

אני אוהבת למלא בעיקר קישואים וסלק…

אז הנה כבר מתחילים:

אני שוטפת היטב את הקישואים, אך לא מקלפת אותם. אני בוחרת בקישואים שמנמנים, שיהיה מקום למילוי.

בד”כ חותכת כל קישוא לחצי ומרוקנת בעזרת סכין טובה את פנים הקישוא. את פנים הקישואים שרוקנתי אני חותכת לקוביות קטנות ושומרת בצד.

אני מקלפת סלק, ומרוקנת גם את פנים הסלק וכמובן שומרת את הסלק שרוקנתי וגם אותו חותכת לקוביות. את הסלק המוכן למילוי, אני מניחה בסיר עם מים רותחים ומבשלת עד כדי ריכוך סביר.

אין צורך שהסלק יהיה לגמרי רך, מאחר והוא עוד אמור להתבשל עם המילוי בתוכו.

את הקישואים המרוקנים אני מטגנת במעט שמן זית עד הזהבה קלה בלבד.

בינתיים בסיר נפרד אני מבשלת אורז בסמטי הודי. את האורז יש לבשל בהתאם לאופן הנוח לכם.

את האורז המוכן אני מתבלת במעט שמן זית, פפריקה אדומה, כורכום, חמוציות / אוכמניות, לעיתים אני מוסיפה גם פיסטוקים, מבחר של עשבי תיבול שאתם אוהבים (למשל: פטרוזילה, כוסברה, נענע) מלח, פלפל שחור גרוס.

בסיר נוסף אני מכינה את הרוטב:

קופסת עגבניות מרוסקות, קופסת רסק עגבניות, מדללת שמן זית, פפריקה מתוקה בשפע, אורגנו, כורכום, מלח, פלפל שחור, שום לפי הטעם ותבלין לשקשוקה.

כמובן שמומלץ לדלל את הרוטב במעט מים. אם אוהבים אפשר להוסיף לרוטב גם תרכיז רימונים. להרתיח את הכל ואחר כך להנמיך את האש.

ואז אני מתחילה להכין את הממולאים:

אני שמה את מילוי האורז בתוך הסלק ובתוך הקישוא.

מסדרת את הסלק והקישוא בצורה יפה בתוך הרוטב. לתוך הרוטב אני שמה את קוביות הסלק והקישוא ששמרתי בצד.

כמובן שאני מכסה את הסיר… ומבשלת את הכל עד שהסלקים נעשים רכים אך משגיחה שהקישואים לא יהפכו יותר מדי רכים, כי אז הם יאבדו צורה וטעם.

כל מה שנשאר לעשות זה להתאפק עד שארוחה תתקרר… ולהתענג על הטעמים…

ומאחר והבטחתי לגלות לכם את הסוד

פינת קיצורי דרך: (סודות הממולאים…)

לפעמים מתחשק ממולאים, אבל אין את הזמן הנדרש לעמוד ולהכין אותם… מה אני עושה במקרה כזה?

מקלפת את כל הסלק והקישוא וחותכת אותם לקוביות. מכינה את רוטב העגבניות עם עשבי התיבול והתבלינים שהזכרתי קודם.

מכניסה את קוביות הסלק והקישוא לסיר וכשהתבשיל מבעבע ורותח, אני מנמיכה את האש וממשיכה לבשל עד שהירקות רכים.

התוצאה: תבשיל ירקות חמים בניחוח ובטעם של ממולאים.

את תבשיל הירקות מניחים בקערה מעל אורז לבן שבושל לחוד. ונהנים מכל ביס כמעט בלי להתאמץ…

אני מציעה לכם להשקיע ולהכין את הממולאים… אבל תמיד אפשר גם לנסות את קיצור הדרך.

(בצילום: התבשיל יצא קצת כתום… ובמציאות: יש לו צבע חיוני ומקסים של סלק)….

בתיאבון.

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה