הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

בואו ללמוד איך לגלגל סושי בעצמכם. יצירתי, צבעוני וטעים. לא תאמינו כמה זה קל…

25/09/2013

לפעמים ממש מתחשק לאכול סושי. רוב האנשים בד”כ מחפשים על דלת המקרר את המגנט עם מס’ הטלפון של הסושייה הסמוכה ומזמינים את אחת הקומבינציות, באריזה של 8 או 16. טעים, אבל לא תמיד מספק את התיאבון והרצון לסושי.

יותר משתלם ומהנה להכין סושי לבד בבית. לא תאמינו כמה זה קל!!!

אני מכינה סושי בעצמי… ובמגוון טעמים.

רוצים ללמוד לגלגל סושי? בואו נתחיל.

על מנת להכין סושי יש להצטייד ב:

מחצלת במבוק

סיר לבישול

כף עץ

קרש חיתוך

סכין


המצרכים הנדרשים:

1/3 + 1 כוס אורז לסושי (אורז עגול וקצר כמו של ריזוטו)

2/3 + 1 כוס מים

6 כפות חומץ אורז

חבילת אצות נורי לסושי

חתיכה קטנה של אצת קונבו (לא חובה)

רוטב סויה יפני (יאמאסה)

2 כפות סוכר

מעט מלח

וואסבי (למי שאוהב)

(אם הסושי מיועד לאירוח של כ-10 אורחים, מומלץ להכין כמות כפולה – אז גם משתמשים בכל החבילה של אצות הנורי, כי בד”כ משתמשים בחצי מהחבילה).

אני אוהבת סושי עם אבוקדו, גזר, מלפפון ירוק, סלמון מעושן וטונה. אני מכינה לי קערות עם המצרכים האלה חתוכים מראש.

בתמונה: גזר, אבוקדו ומלפפון ירוק חתוכים למקלות. תערובת החומץ המוכנה וסלמון מעושן.

מודדים את כמות האורז הנדרשת (כוס ושליש), שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב את האורז במי ברז.

מעבירים את האורז לסיר כבד, מוסיפים את המים ואצת הקונבו (אם רוצים, אני לא שמתי). מבשלים את האורז על אש בינונית בסיר, ללא מכסה.

לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר, מעבירים את האש ללהבה נמוכה יותר ומבשלים את האורז עוד כרבע שעה ומכבים את האש. אם שמתם אצת קונבו באורז, זה הזמן להוציא אותה. משאירים את הסיר מכוסה עוד כעשרים דקות.

בזמן שהאורז מתקרר יש להכין את תערובת החומץ, המעניקה לאורז את טעמו הייחודי.

התערובת מכילה: 4 כפות חומץ אורז, 2 כפות סוכר ורבע כפית מלח. את החומרים האלה מבשלים בסיר קטן על אש קטנה, רק עד שהסוכר נמס. לא מרתיחים. מניחים לתערובת להתקרר.

את האורז שהתקרר מעט וכבר לא רותח, מעבירים לקערה ובעזרת כף עץ מפרידים את גרגרי האורז שנדבקו זה לזה. את תערובת החומץ, שהכנו קודם, יש למזוג באיטיות לתוך האורז ולערבב פנימה בכף עץ. לאחר שתוסיפו את תערובת החומץ, האורז יהיה מבריק ויפה. עכשיו מחכים שהאורז יתקרר.

לאחר שהאורז התקרר, פורשים את מחצלת הבמבוק על משטח העבודה. על מנת שהאורז לא יידבק לאצבעות מכינים קערה קטנה עם מים + 2 כפות חומץ אורז.

לוקחים אצת נורי ומניחים אותה קרוב לקצה המחצלת במבוק ,כשהצד החלק והמבריק כלפי מטה והצד והמחוספס יותר פונה אליכם. מניחים כך שהקווים המעטרים את האצה יהיו בקווים אנכיים למחצלת. מרטיבים את האצבעות במים שבקערה שהכנו מראש, ומתחילים להניח את האורז על גבי האצה כך שיכסו את פני האצה כולה בשכבה דקה ודביקה. משאירים כסנטימטר ריק מאורז בקצה המרוחק של האצה, על מנת שאפשר יהיה לסגור את גליל הסושי.

עכשיו מחליטים מה רוצים לשים כמילוי לגליל הסושי. אני מניחה את המילוי כשני ס”מ פנימה בערך מקצה האצה. למשל שורה של מקלוני גזר, לצידם שורה של מקלונים שחתכתי מאבוקדו ושורה נוספת של מקלוני מלפפון ירוק. או למשל שילוב של ירקות וטונה. או ירקות ורצועות סלמון מעושן. שיהיה צבעוני ויפה. וכמובן טעים.

ומתחילים לגלגל. מרימים את קצה מחצלת הבמבוק ודוחפים את האצת נורי עם המילוי בתוכה בתנועת גלגול קדימה בעזרת המחצלת, כל הזמן מהדקים את המחצלת על הגליל שנוצר. עד שמתקבל גליל  מהודק היטב.

את הגליל שנוצר, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין הטבולה בקערת המים +החומץ אורז חותכים כל גליל לכ-8 מאקי-סושי.

מכמות האורז המוכן, ניתן להכין לפחות שישה גלילי סושי… כך שכמות הסושי המתקבלת כאן היא בהחלט כמות מכובדת.

בפעם הבאה שייתחשק לכם סושי, כנסו למטבח. מבטיחה שייצא לכם סושי יצירתי, צבעוני, טעים ובקלי קלות.

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה