הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

מאפינס בננות עם שוקולד חלב בלגי של קליבו… ההכנה מהירה והריח הארומתי של הבננות נפלא…

10/08/2013

רגע לפני שחשבתי לזרוק לפח שתי בננות בשלות מדי…

החלטתי להקדיש להן איזה 10 דקות ולהפוך אותן למאפינס מפנקים של שבת בבוקר.

אז מה היה לי כאן:

4 ביצים

1 כוס סוכר חום דמררה (סוכר חום מהסוג הבהיר)

לקחתי שתי בננות טו מאץ’ בשלות ומעכתי במזלג

מעט שקדים טחונים (2-3 כפות)

1 וחצי כוסות קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

קינמון והל לפי הטעם

קצת תמצית וניל

ושוקולד חלב בלגי משובח של קליבו (מעין שוקולד צ’יפס שקונים בחנויות האוכל המתמחות לאפייה)

ערבבתי את הכל בהמון אהבה (לפי הסדר בו רשומים כאן המצרכים)…

שפכתי בעזרת כף לעטרות נייר

ואפיתי בתבנית שקעים, בחום בינוני (180 מעלות) בערך כ- 25 דקות או עד שהזהיב.

יצאו לי מאפינס רכים עם טעם וארומה של בננות, ומנוקדים בהמון שוקולד חלב בלגי משובח.

אז בפעם הבאה שתתקלו בבננות בשלות מדי, שווה לנסות…

תיהנו.

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה