הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

לזניית חצילים משובחת. מעולה לאירוח או לארוחת ערב ביתית ומפנקת.

21/10/2015

lazaniya2s

אחת המנות שהכי כיף וקל להכין זו לזניה. תדמיינו לזניית חצילים משובחת…

מנה משביעה ומקסימה לאירוח או סתם לארוחת ערב מפנקת. לזניה חמה משודרגת בחצילים ולמעלה המון גבינה מוקרמת.

מתחשק לכם? גם לי. אז הנה המתכון ללזניית חצילים טעימה במיוחד.

 

לזניית גבינות וחצילים

המצרכים:

חבילת עלי לזניה

שמן זית

 לרוטב העגבניות:

גביע גדול של רסק עגבניות

קופסת עגבניות כתושות ברסק

בערך רבע כוס שמן זית

כף גדושה של פפריקה מתוקה

1/3 כוס מים

אורגנו יבש בשפע

מלח (לפי הטעם)

 לתערובת הגבינות:

1 גביע גבינה לבנה 5%

1 גביע קוטג’ 5%

3 ביצים

שום כתוש (לפי הטעם)

אורגנו יבש

פלפל שחור גרוס גס

מלח (לפי הטעם)

בין השכבות:

פרוסות חצילים אפויות בתנור

מעל הלזניה:

גבינה צהובה מגוררת בשפע

אפשר להוסיף ולשדרג גם עם גבינה בולגרית, פרמז’ן או כל גבינה שאוהבים 

אופן ההכנה:

בתבנית משומנת במעט שמן זית מניחים עלי לזניה. יש לכסות בעלי לזניה את תחתית התבנית. אם נשאר רווח בין התבנית לעלים שהנחנו, מומלץ לשבור ידנית עלי לזניה ולהניח.

להניח את התבנית עם עלי הלזניה בצד.

IMG_2623

נכין את רוטב העגבניות: נשים שמן זית בסיר, רסק עגבניות שאפשר להוסיף לו גם קופסת עגבניות כתושות ברסק, כשליש כוס מים, פפריקה מתוקה, שום כתוש (אני שמה כמות של 3-4 שיני שום כתושות), מלח  (לפי הטעם) ואורגנו יבש בשפע.

IMG_2609

לערבב היטב ולבשל  בסיר על אש קטנה. אם אוהבים רוטב דליל מוסיפים עוד קצת מים. אני מעדיפה את הרוטב מעט סמיך. להסיר מהאש ומעט לצנן בטמפרטורת החדר.

IMG_2616

עכשיו נכין את תערובת הגבינות:

נערבב היטב בקערה גבינה לבנה וגבינת קוטג’, נוסיף 3 ביצים, מלח, פלפל שחור גרוס גס, אורגנו בשפע ומלח.

IMG_2628

IMG_2631

נפרוס חצילים שטופים ונקיים לעיגולים (לא דקים מדי). להניח את החצילים על גבי נייר אפייה, בתבנית אפייה. להבריש את החצילים משני הצדדים בשמן זית ולאפות בחום בינוני עד הזהבה.

hazilimד

הרכבת הלזניה:

ניקח את התבנית עליה הנחנו את שכבת עלי הלזניה הראשונה. אותם נכסה בתערובת הגבינות.

IMG_2635

למי שאוהב/ת חצילים,  זה הזמן לשים מעל שכבת הגבינות פרוסות חצילים. מי שלא אוהב חצילים יכול להמיר את החצילים במילוי אחר (תרד למשל).

אפשר גם לשים ישר את רוטב העגבניות מעל תערובת הגבינות ולוותר על החצילים.

IMG_2636

נניח שכבה שנייה של עלי לזניה. מעליהם שוב נשים את תערובת הגבינות. שוב פרוסות של חצילים ואחר כך רוטב עגבניות מעליהם.

נניח שכבה שלישית של עלי לזניה.

IMG_2639

נכסה אותה היטב בכל שארית רוטב העגבניות.

IMG_2671

נפזר בנדיבות גבינה צהובה מגוררת אפשר גם לשדרג בגבינת קשקבל מגוררת. היא מעניקה ללזניה טעם נהדר.

IMG_2680

נכסה בנייר כסף את תבנית הלזניה. נוודא שנייר הכסף אינו נוגע בשכבת הגבינות העליונה. בחמש דקות האחרונות של האפייה מומלץ להסיר את הנייר.

כך הגבינה הצהובה תזהיב ותבעבע.

נאפה בחום של 175 מעלות כ-35 עד 40 דקות.  תלוי בחום התנור. כדאי לבדוק מדי פעם האם הלזניה כבר מוכנה.

בהצלחה ובתיאבון.

IMG_2689

הלזניה כבר יוצאת מהתנור והבית מתמלא בריח נפלא. קדימה, תערכו שולחן. אוכלים.

טיפ – מומלץ לצנן את הלזניה במקרר לפני החיתוך וההגשה. כך היא תתייצב וניתן יהיה לפרוס אותה כראוי.

אבל בינינו, מי באמת יכול להתאפק עכשיו?

תתענגו.

———————————————————————————————————————————————————————————-

אהבתם את המתכון? נהנתם מהלזניה שלי? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.

פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.

 

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה