עוגת גבינה אישית – גרסת סקיני

גרסה נוספת למתכון המנצח, תוך שימת דגש על הפן הבריאותי.

המטרה היתה לנסות להכין את הקינוח הקלאסי לשבועות, אותו פרסמתי בבלוג שלי לפני כמה ימים, תוך שימת דגש על הפן הבריאותי. הפחתתי את כמות השומן ואת המלח לעומת העוגה הרגילה, וגם גיוונתי עם הפירורים.

הנה השינויים שעשיתי: מיכל אחד של שמנת מתוקה 32% המרתי ביוגורט עיזים 2.8% שומן. חיסכון ענק בשומן ורווח של ערכים תזונתיים של יוגורט עיזים.
את הגבינה הלבנה הרגילה החלפתי בגבינה לבנה דלת מלח (של תנובה שהושקה לקראת החג).

ניגש ישר למתכון:
הכמות מספיקה לכ- 12 גביעי יין.

המרכיבים לפירורים המשודרגים:
250 גרם ביסקויטים פתי בר (שהן הכי פחות משמינות)
80 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס גרנולה או קורנפלקס או אגוזים. לא חובה!

המרכיבים לקרם הגבינה:
1 שמנת מתוקה 32% להקצפה
1 כף אבקת סוכר (אפשר יותר, אם אוהבים מאד מתוק)
2 גביעי גבינה לבנה דלת מלח
1 גביע יוגורט עיזים פיראוס
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:
לטחון במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים.
לצקת עם כף בתחתית כל כוס כף מהפירורים.
להניח 2 כפות מקרם הגבינה. אפשר כמובן בעזרת צנטר, אבל המראה החופשי מתאים לי כאן, אז הנחתי בכף.
לפזר מעל עוד פירורים ולהכניס למקרר להתייצבות.
להגשה ניתן לפזר קוביות קטנות של פירות.

למתכון הקלאסי לעוגת הגבינה המנצחת, יש להקיש על המילים ״עוגת גבינה״.

חג שמח!
בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.