הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

עוגה מפנקת במיוחד. כל ביס שלה עשיר בניחוח תפוז מרענן.

10/03/2015

עוגת מיץ תפוזים עשירה וריחנית ומעליה קרם קצפת מפנק.

הניחוח המיוחד שלה ימלא את הבית. עוגה נהדרת לאירוח וההכנה קלה ומהירה במיוחד.

אחרי שתטעמו, תתחילו ליישר לעצמכם פרוסה אחר פרוסה, עד שהעוגה תיגמר.

עם כזאת עוגה במקרר, נותר רק לשאול: ” נו, מי רוצה גם קפה?”

יאללה, מכינים…

1

עוגת מיץ תפוזים

החומרים לעוגה:

4 ביצים

כוס ורבע סוכר

1 שקית סוכר וניל

חצי כוס שמן קנולה

1 כוס מיץ תפוזים (מיץ סחוט טרי או מיץ מבקבוק)

2 כוסות קמח רגיל

1 שקית אבקת אפייה

להרטבת העוגה המוכנה:

חצי כוס מיץ תפוזים, ליקר תפוז לפי הטעם

לקרם:

1 כוס חלב

1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי חבילה שוקולד צ’יפס

 

אופן ההכנה:

להפריד 4 ביצים.

בקערת המיקסר להקציף את החלבונים לקצף לבן ויציב. לאחר מכן להוסיף לתוך הקצף המוכן כרבע כוס סוכר, מתוך כמות הסוכר שבמתכון ולהמשיך להקציף כדקה נוספת.

את קצף החלבונים לשמור בקערה בצד.

בקערה נוספת לערבב את החלמונים עם כל שאר החומרים של העוגה לעיסה אחידה. כשהעיסה אחידה לקפל לתוכה בתנועות קיפול עדינות את קצף החלבונים בעזרת מרית גומי.

את עיסת העוגה לשפוך לתבנית עוגה משומנת קלות בשמן קנולה או בחמאה.

לאפות בתנור בחום בינוני עד שהעוגה יציבה ומזהיבה (בד”כ זמן האפייה נע בין 35- ל-45 דקות אפייה. תלוי בתנור).

כשהעוגה יוצאת מהתנור לצנן אותה היטב. לאחר שהעוגה הצטננה, להרטיב את פני העוגה ברבע עד חצי כוס מיץ תפוזים. לטפטף מעל העוגה גם ליקר תפוז, לפי הטעם.

בינתיים מכינים את הקרם:

להקציף במיקסר 1 כוס שמנת מתוקה עם 1 כוס חלב ועם 1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל. כשהקרם אחיד לקפל פנימה חצי חבילת שוקולד צ’יפס מאיכות טובה.

את הקרם יש למרוח מעל העוגה הלחה. להחליק וליישר בעזרת מרית וליצור שכבת קרם אחידה ויפה.

3

מומלץ לצנן את העוגה במקרר לפחות שעתיים-שלוש לפני ההגשה. תתאפקו קצת. 

אחרי זה תרשו לעצמכם להתפנק עם כוס קפה ליד. בהצלחה.

 

 

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה