הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

עוקבים: 110

החל מיוני 2013

עוגת גבינה ושוקולד שהיא תענוג. קלה ומהירת הכנה. עוגה מעולה לאירוח. לא תפסיקו ליישר.

28/10/2014

IMG_4181

תדמיינו עוגת גבינה רכה ומפנקת שהתחתית שלה שוקולדית וממכרת. שילוב של עוגת גבינה פירורים עם תחתית בטעם של כדורי שוקולד.

כשהחברה הטובה שלי ענבר מזמינה אותי לכוס קפה זו חגיגה. היא שולפת תבנית עוגה מהמקרר ואז אנחנו מתחילות ליישר. פשוט תענוג.

היא חותכת לי ככה פרוסה יפה, אבל העוגה ממשיכה לקרוץ לנו מהתבנית ולעשות סימנים של “קחי עוד”. לקחתי. גם את המתכון.

“אמא, זו אחת העוגות השוות”, אמרו הבנות שלי ברגע שטעמו אותה. אתם מוכרחים להכין ולהתרשם בעצמכם. הנה כך.

 

עוגת גבינה עם תחתית שוקולד

המצרכים לתחתית השוקולד:

חבילה של 250 גרם ביסקוויטים מסוג פתי-בר מפוררת דק /גס

150 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

4 כפות מים פושרים

המצרכים לשכבת הגבינה:

שני מיכלי שמנת מתוקה

1 חב’ אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

4 כפות סוכר

המצרכים לשכבת הפירורים:

70 גרם חמאה מומסת

120 גרם ביסקוויטים מסוג פתי-בר מפוררים דק

 

אופן ההכנה:

להכנת שכבת בסיס השוקולד:

ממיסים 50 גרם חמאה בקערה במיקרוגל. מוציאים מהמיקרוגל ומוסיפים את ה-150 גרם שוקולד מריר פנימה ומערבבים היטב, עד להמסה אחידה.

שופכים את השוקולד המומס מעל הביסקוויטים המפוררים גס ומערבבים היטב.

IMG_4145

מערבבים ומוסיפים את המים (עד 4 כפות) על מנת שהעיסה תהיה מעט רכה.

IMG_4149

משטחים את העיסה בתבנית משומנת במעט חמאה.

IMG_4154

מניחים את התבנית במקרר על מנת ששכבת הבסיס תתייצב.

מכינים את שכבת הגבינה:

מקציפים במיקסר 1 כוס חלב, שני מיכלי שמנת מתוקה (אני משתמשת במיכל אחד, אך המתכון המקורי מכיל שני מיכלי שמנת מתוקה והטעם בו עשיר ומפנק יותר), 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל.

IMG_4156

מקציפים עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים 500 גר’ גבינה לבנה וגם 4 כפות סוכר ומקציפים לתערובת אחידה.

IMG_4161

משטחים  בעזרת מרית מעל התחתית השוקולדית.

IMG_4166

מתקבל קרם גבינה אחיד. כשמשתמשים בשני מיכלי שמנת מתוקה, הקרם יותר יציב. מחזירים את התבנית למקרר.

IMG_4169

מכינים את שכבת הפירורים שמעל:

ממיסים במיקרוגל 70 גרם חמאה ומערבבים עם 120 גר’ ביסקוויטים מסוג פתי-בר מפוררים דק/גס .

IMG_4171

מפזרים את הפירורים בנדיבות על העוגה. מכסים את העוגה בנייר כסף ושולחים אותה לנוח במקרר. אני אוהבת לשים אותה במקפיא לפני ההגשה למשך זמן של חצי שעה עד שעה.

IMG_4180

כשהעוגה קרה ויציבה פשוט מתענגים על כל ביס ומתחילים ליישר…

IMG_4198

 

 

 

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה