הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

פשטידת קישואים וגבינות ריחנית, בורקס מבצק פריך במלית גבינות ותפוחי אדמה. ולקינוח – עוגת גבינה אפויה עם דובדנים טריים. כמה פינוקים שיהפכו כל בראנץ’ למושלם. המתכונים נפלאים גם לאירוח חלבי בשבועות.

27/05/2014

שבת בבוקר יום יפה. אני מפתיעה את המשפחה בבראנץ’ מפנק חלבי כמיטב המסורת.

סוף שבוע מאחורינו, אבל שלושת המתכונים כבר כאן.

בורקס פריך במילוי חלבי משודרג. פשטידת קישואים ריחנית ונפלאה ולסיום מתוק – עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים.

על השולחן תוספות מפנקות: ירקות, גבינות וגם שלושת המאכלים שעושים חשק לעוד. שווה לקרוא, להתרשם ולהכין.

בורקס פריך במילוי תפוח אדמה וגבינות

החומרים לבצק:

3 וחצי כוסות קמח רגיל

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 כפות מים

2 כפות שמן

גביע יוגורט

קורט מלח

החומרים למילוי:

תפוח אדמה גדול מבושל

1 ביצה טרופה

200 גרם גבינת פטה כבשים תנובה

פלפל שחור גרוס

30 גרם גבינת רוקפור תנובה

30 גרם גבינת קשקבל גלעד תנובה

____________________________

1 ביצה טרופה למריחת מעל הבורקס לפני האפיה.

____________________________

 אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים בקערה גדולה.

20140524_105722

ללוש היטב את כל החומרים לכדור בצק אחיד, גמיש ורך.

20140524_110119

אם הבצק דביק מדי והחמאה לא מאפשרת לעבד אותו, יש להוסיף בכל פעם מעט קמח עד שמתקבל בצק נוח לעיבוד ולא דביק.

כשהבצק אחיד ונוח לרדד על גבי נייר אפיה ולקרוץ בעזרת רינג, כוס או חותכן עיגולים אחידים.

20140524_111152

כעת נכין את המילוי: את חומרי המילוי לערבב בקערה נפרדת.

20140524_111240

למעוך את הגבינות ותפוח האדמה ולערבב למלית אחידה.

20140524_111700

לשים מעט מהמילוי במרכזו של כל עיגול.

20140524_111849

לסגור לצורת סהר. להניח על גבי נייר אפיה בתבנית. למרוח בחלמון טרוף את הבורקס. אפשר לפזר קצח אם אוהבים.

20140524_113841

לאפות בחום בינוני עד שמזהיב כ-20 דקות או קצת יותר. לזלול בהנאה.

20140524_125952

————————————————————————————————————————————————————–

פשטידת קישואים וגבינות

אני השתמשתי בחצי מכמות המילוי של הבורקס ובחצי מכמות הבצק הפריך שלו וכך נשארו לי חומרים להכנת פשטידת קישואים וגבינות.

את חצי הבצק שנותר מהבורקס, רידדתי לעיגול על תבנית אפייה מאלומיניום ודקרתי את הבצק במזלג.

20140524_115447

אפיתי בחום בינוני אפייה חלקית של 20 דקות והוצאתי מהתנור.

למלית: לקחת חצי כמות מהמלית לבורקס

(כאן מופיעים החומרים לכמות המלאה)

תפוח אדמה גדול מבושל

1 ביצה טרופה

200 גרם גבינת פטה כבשים תנובה

פלפל שחור גרוס

30 גרם גבינת רוקפור תנובה

30 גרם גבינת קשקבל גלעד תנובה

להוסיף 2 ביצים טרופות

קישוא ענק מגורר בפומפיה גסה

שמיר טרי קצוץ

כף וחצי בצל מטוגן יבש (שקונים בחנויות תבלינים)

אופן ההכנה:

לערבב היטב את חומרי המילוי.

20140524_115044

20140524_115226

לשפוך את המלית על הבצק האפוי חלקית.

20140524_122634

לפזר גבינות קשות מלמעלה.

לבחור בגבינות קשות לפי העדפה אישית: פרמז’ן, גבינה צהובה, קשקבל גלעד, רוקפור, גבינת פטה כבשים.

אני פיזרתי גבינת פטה כבשים נהדרת של תנובה, שהעשירה את המרקם והניחוח של הפשטידה ואת טעמם של הירקות.

גם המלית מכילה גבינות משובחות שמוסיפות לירק טוויסט מעניין.

20140524_122820

לאפות בחום בינוני כחצי שעה או עד שמזהיב.

20140524_145450

————————————————————————————————————————————————————–

עוגת גבינה אפויה ודובדבנים

החומרים לבצק:

3 וחצי כפות סוכר

כוס ורבע קמח רגיל

120 גרם חמאה קרה

1 ביצה

החומרים למילוי:

2 גביעי גבינה לבנה 5% תנובה (500 גרם כל אחת)

חצי גביע גבינת שמן נפוליאון תנובה בטעם טבעי

4 ביצים

1 כוס סוכר

תמצית וניל (לפי הטעם).

סלסלת דובדבנים טריים מגולענים.

החומרים לקרם העוגה:

את הקרם מורחים על העוגה רק לאחר שהעוגה הצטננה ועברה קירור במקרר.

1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן

1 כוס חלב

1 חב’ אינסטנט פודינג וניל.

אופן ההכנה:

לשים את חומרי הבצק בקערה.

20140524_103837

ללוש עד לקבלת כדור בצק אחיד.

20140524_104322

לשטח ולרדד את הבצק על גבי נייר אפיה עגול בתבנית קפיצית.

20140524_105013

לאפות באפייה עיוורת כ20 דקות בחום בינוני. לצנן מעט.

לערבב היטב את חומרי המלית.

20140524_112145

לצפות את דפנות התבנית הקפיצית בנייר אפייה משומן.

20140524_112828

לשפוך את חומרי המלית על גבי הבצק שנאפה חלקית. לאפות את מלית עוגת הגבינה כ-45 דקות בערך עד שעה של אפייה

זמן האפייה תלוי בתנור הביתי, התנור שלי אופה את העוגה כשעה פלוס. צריך שהמלית לא תהיה נוזלית במרכז העוגה.

האפייה היא בחום של 180 מעלות.  לגלען דובדבנים טריים. לפזר אותם מעל העוגה כרבע שעה לפני תום האפייה, כשהעוגה כבר די יציבה.

20140524_133837

כשהעוגה קרה (לצנן אותה במקרר) להקציף במיקסר 1 מיכל שמנת מתוקה + 1 כוס חלב + 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב. לזלף בצורה יפה מעל העוגה.

20140524_145348

לעטר בדובדבנים טריים. לצנן את העוגה מספר שעות לפני ההגשה.

20140524_150535

בתיאבון.

20140524_150802

אלו היו שלושת המתכונים. מקווה שההכנה תהיה קלה והצילומים יסייעו לכם בשלבים השונים.

 

———————————————————————————————————————————————————————————-

אהבתם את המתכונים? נהנתם מהצילומים וההסבר? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.

פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.

 

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה