הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

עוגת גבינה ניו יורק עשירה ונימוחה. ההכנה קלה ומהירה. והטעם? תענוג אמיתי.

06/05/2014

IMG_2341

עוגת גבינה אפויה ועשירה שמכינים בקלי קלות. עוגה חגיגית ומרשימה עם תחתית מבצק פריך ועליה מלית אפויה של גבינות שמנת וריקוטה בניחוח וניל.

מעל הכל קרם מפנק ואוורירי. אני מבטיחה לכם שלא תפסיקו ליישר אותה, מהרגע שתטעמו את הביס הראשון.

עוגה שההכנה שלה מהירה. הכנת בצק בחמש דקות. מלית גבינות בערבוב קליל ולתנור.

תכינו שתי קערות נקיות, כוס מדידה, כף לערבוב ואפשר להתחיל.

החומרים לבצק:

3 וחצי כפות סוכר

1 כוס ורבע קמח רגיל

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

אופן ההכנה:

לערבב היטב את חומרי הבצק. אפשר לערבב בכף רגילה. אפשר לערבב במיקסר את הבצק עם וו לישה או פשוט ללוש ידנית עד לקבלת בצק.

בתחילה הבצק ייראה כמו בצק פירורים.

IMG_2282

לאחר שהחמאה תתחמם מעט מהערבוב, כל הפירורים יתאחדו ויתקבל כדור בצק רך, חלק ואחיד.

IMG_2289

את הבצק יש לרדד על גבי תבנית משומנת בנדיבות בחמאה. כעת יש לדקור את הבצק קלות בעזרת מזלג ולאפות בתנור באפייה עיוורת (אפייה חלקית) כרבע שעה בחום בינוני.

IMG_2290

בתום האפייה יש להוציא את התבנית מהתנור ולצנן מעט בטמפרטורת החדר.

כעת נכין את מלית הגבינות.

מלית הגבינות:

2 גביעי גבינת שמנת ניו יורק של “מחלבות גד” 30% שומן

שליש מיכל גבינת ריקוטה פרסקה של “מחלבות גד”

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כף תמצית וניל משובחת

ממשיכים באפייה:

מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינות למרקם אחיד ודי נוזלי.

IMG_2295

לשפוך את המלית מעל שכבת הבצק האפויה חלקית שהצטננה קלות.

IMG_2321

להחזיר את התבנית לתנור ולאפות את העוגה בחום של 175 מעלות כ-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת צבע יפה ומעט זהוב.

מומלץ לוודא שהעוגה התייצבה היטב ואיננה נוזלית במרכז.

IMG_2338

את העוגה ניתן לקשט בקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

להקציף את שלושת המרכיבים במיקסר עד לקבלת קרם יציב ורך.

מעל הקרם ניתן לפזר תותים, שוקולד מגורר, אגוזים קצוצים או כל מה שאתם אוהבים.

IMG_2342

אני זילפתי קישוטים מהקרם. פיזרתי מעל פרחי הזילוף שוקולד מריר מגורר ולבסוף קישטתי בשוקולד פררו-רושה.

הטעם המיוחד והנימוח של העוגה הוא בזכות הבחירה בגבינת שמנת בעלת מרקם עשיר ושמנתי. בחרתי בגבינות מסדרת ניו יורק 30% ובגבינת ריקוטה פרסקה עם הטעם האיטלקי והמעודן של מחלבות גד. העוגה שהתקבלה יצאה מאוד רכה ונימוחה, נפרסה בקלות לפרוסות והשילוב בין שתי הגבינות יצר עוגה מעודנת ומאוד חגיגית.

IMG_2361

אתם מוזמנים לנסות ולאפות את עוגת הגבינה בעצמכם וכמובן לשתף אותי בתוצאות.

בתיאבון ובהצלחה.

———————————————————————————————————————————————————————————-

אהבתם את המתכון? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.

פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.

 

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה