הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

עוקבים: 110

החל מיוני 2013

סלט פטריות שמפיניון ופקאן סיני קראנצ’י ופריך, שקוטף מחמאות בכל אירוח. רק חמש דקות הכנה והסלט מוכן.

29/04/2014

רק ארבעה מרכיבים, חמש דקות של הכנה ויש לכם סלט מיוחד וקראנצ’י, המתאים מאוד לאירוח חגיגי. ההכנה שלו היא קלה ביותר והטעם מדהים.

הסלט הזה מכבב בכל ארוחה חגיגית אצלנו במשפחה. כשאני מוזמנת להתארח מבקשים שאביא אותו.

נכון שהמרכיבים לא נמצאים בשליפה וצריך להיערך מראש, אבל שווה להתאמץ ולעשות קצת קניות.

את המתכון קיבלתי מבת דודתי, שהביאה פעם את הסלט באחד האירועים המשפחתיים. אין לי מושג מהו המקור שלו.

מאז והמתכון הספיק לעבור הלאה בין החברות שלי, הבנות במקום העבודה וכל מי שביקש אי פעם מתכון לסלט מעניין.

השבוע הוזמנתי לבראנץ’ בלוגריות מקסים של בנות סלונה ובחרתי להביא גם את הסלט שלי.

כמו שציינתי, בראנץ’ עם קראנץ’…

תתכוננו למדוד זמן. לדעתי בתוך פחות מחמש דקות ואתם יכולים לערוך שולחן ולהתחיל לאכול. יאללה להכנה.

10286903_615625211855258_6773570657625106471_o

סלט פטריות שמפיניון ופקאן סיני

3 סלסלות פטריות שמפיניון טריות מאוד

צרור גדול של  בצל ירוק דק ויפה

חבילה וחצי פקאן סיני (מסוכר)

רוטב סויה – לפי הטעם.

 

ההכנה: 

מנקים את הפטריות. חותכים את הפטריות שמפיניון לרבעים ומניחים בקערה. קוצצים דק את כל צרור הבצל ירוק. תקפידו שהבצל יהיה מאוד טרי זה מעניק קראנצ’יות ופריכות לסלט.

מוסיפים את הפקאן הסיני ומערבבים את שלושת המרכיבים.

את הסלט כפי שהוא כרגע שומרים במקרר עד ההגשה. סמוך למועד ההגשה להוסיף את רוטב סויה לפי הטעם ולערבב היטב.

הסלט לא צריך לשחות בתוך הרוטב, אלא להיספג בטעם של הרוטב סויה. הרוטב צובע אותו בצבע יפהפה ומשדרג את השילוב בין הטעמים.

בתיאבון!

עוד פינוק שהבאתי לבראנץ’ היה גביניות עם ריקוטה ודובדבנים… אבל זה לפוסט אחר.

2

תודה לבלוגריות ללייזה פאנלים ולקרן אגם על הצילומים היפים.

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה