הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

לכבוד ראש השנה, הוזמנתי להשתתף בתחרות בלוגרים שבה על המשתתפים להמציא מנה חגיגית, כשאחד ממרכיביה הוא רוטב הסויה היפני של Yamasa (יאמאסה). אני שמחה להגיש לכם את המנה שלי (יש גם מתכון)… תיהנו.

31/07/2013

ראש השנה כבר נראה באופק וחברת Yamasa הכריזה על תחרות בלוגרים לכבוד החג.

הוזמנתי להשתתף בתחרות, אשר בה על המשתתפים להמציא מנה חגיגית לשולחן החג, כשאחד ממרכיביה הוא רוטב הסויה של Yamasa (יאמאסה).

Yamasa (יאמאסה) הוא רוטב הסויה היפני והאמיתי המוביל ביפן. הוא עשוי מ-100% חומרים טבעיים, ובתהליך הבשלה טבעי ובהתאם למסורת רבת שנים. Yamasa הינו רוטב הסויה האהוב ביותר ע”י שפים מובילים בכל העולם ובארץ. טעמו מעשיר מאכלים ומעניק להם ארומה עדינה ומיוחדת המדגישה טעמים. צבעו מעורר את התיאבון והוא אינו משתנה במהלך הבישול.

קיבלתי שני מוצרים לצורך הכנת המנה:

Yamasa – רוטב סויה פרימיום מסורתי, אותו ניתן להשיג באריזת ליטר, 500 מ”ל ובבקבוק זכוכית מעוצב המכיל 150 מ”ל.

Yamasa – רוטב סויה טבעי מופחת מלח, מגיע בבקבוק זכוכית המכיל 150 מ”ל.

במסגרת התחרות, בחרתי להשתמש ברוטב סויה פרימיום מסורתי, הבקבוק בעל המכסה האדום.

כמשתתפת בתחרות, בחרתי להכין מנת פתיחה לערב החג. בארוחות חג בד”כ יש שפע של מאכלים ומטעמים, משקאות ויינות והסועדים טועמים מנות שונות ומגוונות.

לכן בחרתי במנה קלילה, מנה שתשדר חגיגיות, מנה שתהיה מרעננת וצבעונית ולא מכבידה על הסועדים כבר בתחילת הארוחה.

מנה שיש בה מתקתקות ובזכות רוטב הסויה העדין של יאמאסה, היא גם מקבלת טוויסט אסיאתי. מנה לא גדולה מדי, וגם שתהיה יחסית קלה להכנה, על מנת שמי שינסה להכין אותה,

לא ייתקל בקושי ויצליח.

המנה בה בחרתי היא: עלי פילו במילוי בטטות מקורמלות על מצע עלים ירוקים וקשיו.

אז שימו סינר, שיטפו ידיים ותצטרפו אלי למלאכת ההכנה של המנה, כבר מתחילים.

המצרכים הדרושים:

בצק עלי פילו חתוך לריבועים בהתאם לגודל הרצוי

כ-4 בטטות גדולות, טריות ויפות.

גבעולי עירית

4-5 כפות רוטב סויה יפני של יאמאסה

4-5 כפות רוטב מייפל

4-5 כפות שמן זית

שיני שום כתושות לפי הטעם (לפחות 4 שיני שום)

עלים ירוקים (רוקט למשל, אני בחרתי בעלי תרד צעירים האהובים עלי)

קשיו קלוי

חמוציות

צ’ילי (לא חובה)!

ההכנה:

מקלפים את הבטטות ושוטפים אותן. חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ושמים אותן בקערה.

להוסיף  לקערה רוטב סויה יפני יאמאסה

כעת יש להוסיף גם את רוטב המייפל, שמן הזית ואת שיני השום הכתושות.

כעת יש לערבב הכל לרוטב אחיד.

את הבטטות ברוטב יש לשים בתבנית חסינת חום ולאפות עד הזהבה ועד שהן מעט מתקרמלות בחום בינוני גבוה (200-180 מעלות, תלוי בעוצמת התנור).

אין צורך לאפות אותן עד ריכוך מלא, מאחר והן מיד ייכנסו שוב לתנור כמילוי לעלי הפילו.

בינתיים פותחים את חבילת עלי הפילו וחותכים את העלים לריבועים בהתאם לגודל הרצוי.

מכינים קערה קטנה ובה שמן זית, מברשת להברשת העלי פילו, ואת מילוי הבטטות שהצטנן מעט.

כל עלה מברישים במעט שמן זית, שמים בתוכו מעט ממילוי הבטטות

וסוגרים את פינות הריבוע לשקיק. וקושרים בעירית. הקצוות נדבקים זה לזה בזכות מריחת שמן הזית.

כמו כן יש אפשרות למלא את עלי הפילו לצורת סיגר.

כעת יש להכניס את הסיגרים והשקיקים לתנור ואפות בחום בינוני לזמן קצר עד הזהבה.

כך הם ניראים כשהם יוצאים מהתנור, זהובים ושזופים…

אם העירית התייבשה בתנור. ניתן לקחת גבעולי עירית טריים ולקשור את השקיקים מחדש…

למאפי הפילו הכנתי רוטב במחבת: מעט שמן זית , מעט סויה, רוטב מייפל, צ’ילי יבש וקשיו.

רק לכמה דקות עד שזה התחיל לקבל צבע יפה והסרתי את המחבת מהאש.

ועכשיו נעבור להגשת מנת הפתיחה החגיגית שהכנתי. לבחירתכם שתי אפשרויות הגשה:

מנת עלי פילו (שקיקים) במילוי בטטות מקורמלות, לצד קשיו מקורמל וצ’ילי יב ועלי תרד טריים

המנה החגיגית יותר היא צורת ההגשה של עלי הפילו כסיגרים:

סיגרים של עלי פילו במילוי בטטות מקורמלות על מצע של עלי תרד צעירים, קשיו וחמוציות ונגיעות של רוטב סויה יאמאסה ומעט שמן זית.

זו המנה שאני הכנתי לתחרות הבלוגרים של יאמאסה. המנה הזוכה תזכה את בעליה בסלסת שי של ליימן-שלייסל

והבלוגר/ית הזוכה יוזמן/תוזמן למסעדת אוליב במלון שרתון ת”א, לטעום את המנה שלו אותה יכין השף צ’רלי פדידה, שגם יבחר את המנה המנצחת בתחרות.

לי היה תענוג אמיתי לבשל…

ולבני ביתי היה ממש כיף לטעום ולחסל את המנה שהכנתי …

אני כבר מוכנה לחג… ואני מאוד מקווה שהשף של מלון שרתון, יזמין אותי לטעום את המנה שלי.

בינתיים, עד שיגיע ראש השנה, אני אשמח אם גם אתם תנסו להכין את המנה וליהנות ממנה. (תספרו לי איך יצא…)

ומאחר וזו תחרות, אז נא להרבות בלייקים…


————————————————–

הרוטב משווק בישראל ע”י ליימן-שלייסל ומיובא ע”י “מזרח ומערב”.

הרוטב כשר פרווה בהשגחת הבד”ץ ובאישורה של הרבנות. ניתן להשיג את רוטב יאמאסה ברשתות השיווק ואצל הקמעונאים הגדולים.

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה