הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

את הבראוניס השוקולדי הזה אני מכינה כל שנה לפסח. בראוניס בטעם שוקולד-קפה, עשיר באגוזי מלך והמון שוקולד צ’יפס. פינוק אמיתי שישכיח מכם את טעמו של המרור. המתכון המצולם בפנים.

06/04/2014

בכל שנה אני שולפת מהמגירה את מחברת המתכונים הישנה שלי ומחפשת בה את המתכון. גם השנה יככבו הבראוניס האלה כאחד המאכלים האהובים על בני משפחתי במהלך ימי החג.

בראוניס שוקולד-קפה עם המון אגוזי מלך ושוקולד צ’יפס. קצת טעם שפוי בין המצות, החרוסת והמרור. בפסח מכבבים כאן גם לחמניות בייגל’ס של פסח, קוביבות ושאר מטעמים.

הבראוניס האלה ברשימת ההכנות הקבועה לפסח.

אז בואו נתחיל.

photo49

בראוניס לפסח

החומרים:

100 גר’ שוקולד מריר (ניתן לשדרג ולהוסיף לטעם השוקולדי גם 1 כפית נס קפה מגורען)

200 גרם חמאה

1 ורבע כוסות סוכר (הפעם הוספתי גם שקית 1 של סוכר וניל)

1 כוס קמח תופח לפסח

1 כוס שוקולד צ’יפס

שלושת רבעי כוס אגוזי מלח קצוצים

קורט מלח

תמצית וניל (לפי הטעם)

4 ביצים

לפי המתכון המקורי שלי יש להוסיף מעט חלב, עד רבע כוס חלב (הפעם לא הוספתי)

photo23

אופן ההכנה:

להמיס את החמאה במיקרוגל.

photo25

להוסיף את השוקולד המריר ולערבב היטב.

 

photo26

 

 

 

לערבב עד שזה יהפוך לעיסה אחידה.

photo27

להוסיף סוכר, שקית סוכר וניל, תמצית וניל לפי הטעם, כפית נס קפה וקורט מלח.

photo28

להוסיף פנימה את הביצים.

photo310

לערבב עד שהעיסה שוב אחידה.

photo212

להוסיף קמח תופח לפסח. לערבב.

photo113

להוסיף נטיפי שוקולד צ’יפס בנדיבות ואגוזי מלך קצוצים גס. אפשר גם לחלק את כמות האגוזים כך: חצי כוס אגוזי מלך וחצי כוס אגוזי פקאן סיני, לשדרוג הטעם.

photo2

הנה העיסה לפני האפייה.

photo4

את העיסה האחידה לשטח על גבי תבנית ועליה נייר אפיה משומן בחמאה.

photo6

בד”כ את הבראוניס יש לאפות בחום בינוני כ35-40 דקות. לי יש תנור ש”עושה בעיות” ובכל פעם זמן האפייה משתנה ולעיתים מתארך.

אני מציעה לבדוק האם הבראוניס מוכנים כבר אחרי 35 דקות של אפייה. יש לנעוץ קיסם במרכז התבנית. אם הקיסם יוצא לא יבש ועליו העיסה עדיין נוזלית, יש להאריך את זמן האפייה.

משך האפייה לא אמור להימשך מעל ל-50 דקות. כמו במחברת המצולמת שלי, משך האפייה כחצי שעה עד 35 דקות. לי יש תנור “קריזיונר” אז זה משתנה. הפנים אמור להיות רך ושוקולדי.

photo41

כשמוציאים את התבנית מהתנור יש להשאיר את הבראוניס בתבנית לקירור ועדיין לא לחתוך לריבועים. לאחר הצינון (מחוץ למקרר) יש להפוך את התבנית על גבי נייר אפייה הפרוש על משטח או שיש.

יש לקלף את נייר האפייה מהבראוניס , לוודא שהבראוניס יציבים ולא מתפרקים ולחתוך לריבועים בעזרת סכין טובה.

הבראוניס נשמרים בקופסא אטומה במשך כמה ימים מחוץ למקרר.

photo47

בתיאבון.

פסח אביבי, שמח וכשר.

———————————————————————————————————————————————————————————-

אהבתם את המתכון? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.

פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.

 

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה