הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

האם כדאי לעשות תהליך ניקוי רעלים? ברור שכן. כל החוויות מתהליך של 5 ימים, שניראו לי כמו נצח, אבל גרמו לי להרגיש ממש טוב. בעיקר אחרי.

03/03/2014

apple

אף נחש לא הגיע בתנועות פיתוי והציע לי לאכול את התפוח. או ליתר דיוק, שני תפוחים ירוקים ליום – במשך 5 ימים. כשראיתי שאחדות מבנות סלונה מצלמות תמונות של תפוחים ירוקים בפוזות שונות, הסתקרנתי.

מה זה הטרנד החדש? למה אתן מצלמות תפוחים ירוקים?

אחת הבנות ענתה לי שמדובר בתהליך ניקוי רעלים. עכשיו הסקרנות רק גברה. ניקוי רעלים? איך? למה?

בלוגרית נוספת מסלונה שלחה לי את הלינק לפוסט  על ניקוי רעלים, שכתבה שרון ינובסקי קפלן.

נו, זה לא סוף העולם… חשבתי והחלטתי להצטרף לממלכת התפוחים הירוקים.

הלינק לפוסט המצויין של שרון נמצא כאן:

http://saloona.co.il/sharons/?p=176

בתהליך הניקוי, התפריט הוא פשוט יחסית. תיכנסו לפוסט של שרון ותראו מהו התפריט המלא.

שימו לב שהתפריט אינו מכיל סוכר, מלח, קפה ושומן. בקיצור הוא אינו מכיל!!!

אני צמחונית כבר מיליון שנה בערך, אז לא נבהלתי מכך שהתפריט מכיל אורז מלא וקטניית מאש, תפוחים ושאר ירוקים.  אבל לא היה לי שמץ של מושג, איך אני אשרוד בלי לשתות קפה.

אני שותה בין 4-5 כוסות קפה ביום! מכורה לקפה. מודה. פשוט מכורה. וכמובן חייבת ליד איזו עוגיה או קוביית שוקולד.

לגבי המתוקים לא הייתי מודאגת. באותה מידה שאני מכורה לקפה, אני מכורה גם לחדר הכושר.

ידעתי שמחכה לי תהליך ממש לא קל.

כבר ביום הראשון פישלתי. הכנתי לי שני תפוחי גרנד סמיט שטופים וחתוכים ליום העבודה. קופסת פלסטיק עם עלי בייבי… וחשבתי שאספיק לקנות תה ירוק, בכדי שאוכל לעבור את שעות העבודה באופן סביר. לא קניתי.

שתיתי מים. נכון, אין כמו מים. כבר בשעות הבוקר המוקדמות, הסתבר לי שגוף הרגיל לשתיית קפה מרובה, מזהה את החוסר וזה מתבטא במיגרנה איומה. מיגרנה שלא מהעולם הזה.

אחרי שחיסלתי את שני התפוחים בבוקר ואת עלי הבייבי בצהריים, הייתי בעיקר מורעבת. נזכרתי שלא טרחתי להכין ולבשל מראש, סיר אורז עם מאש. הגעתי הביתה בשעות הערב ופשוט הסתובבתי מול הסיר שהתבשל על האש.

למחרת כבר הייתי מאורגנת. היה סיר עם אורז בתוספת מאש במקרר. מלאי גדול של עלים ירוקים. נפלא. הכל היה מוכן להישרדות.

ביום השני הרעב קצת פחת. ביום השלישי התרגלתי לטעם הלא מתובל של האורז ואפילו חיכיתי לארוחה הזו. ביום הרביעי והחמישי עשיתי את התהליך קצת באופן מכני אבל…

כבר ביומיים הראשונים ההרגשה היתה יותר קלילה. תחושה של פחות כבדות בגוף. בימים הבאים הייתי במעין סוג של ניקיון פנימי. הרגשתי לגמרי מחוייבת לתהליך. היה לי כיף. הצורך בקפה פחת. גם הצורך במתוקים.

הרגשתי כמו מישהי מחודשת. מישהי שעשתה ריסטרט למערכת שלה. ריסטרט לגוף. זה עשה רק טוב. במקביל, התאמנתי כרגיל במכון הכושר ואכלתי בין לבין את האורז והמאש.

הטעם של האורז היה קצת משעמם, אך שמתי לב, שאכלתי רק כשהייתי רעבה. מיום ליום תחושת הרעב נמוגה.

בנוסף, היה גם בונוס שווה במיוחד – הירידה במשקל. כן ירידה כייפית כזו. ובקלות.

לאחר 5 ימים, החלטתי שאני לא חוזרת לתזונה הרגילה שלי, אלא ממשיכה לשמור על אורך חיים קצת יותר בריא. בתקווה להתמיד. הייתי בטוחה שבתום התהליך, ארוץ לשתות קפה או אקח קוביית שוקולד. לא.

לא נגעתי בקפה ולא בשוקולד. לא חשתי צורך. בתום התהליך הוספתי לתפריט מרק כתום וקצת אגוזים וראיתי שאני עדיין מרגישה נפלא (ויורדת במשקל). בקיצור שרדתי ועדיין מנסה להמשיך ולאזן את הגוף.

התחלתי בתהליך כשבוע לפני יום ההולדת שלי, ואיזו מתנה נהדרת זו הרגשה של קלילות, בריאות ונינוחות.

זו תהיה יומולדת עם פחות עוגות (בשבילי) אבל עם הרגשה ממש ממש טובה…

מדי פעם שווה לתת לגוף לנוח מהג’אנק פוד, ממזון מעובד ומתובל מדי. לנוח משתיית קפה, סוכר, מלח, שמן ועוד.

לא היה לי מושג כמה הגוף שלי, צריך את התהליך ניקוי רעלים הזה. אומנם אני לא אוכלת ג’אנק פוד, אבל שתיית קפה מרובה היתה בהחלט סיבה ראויה לעשות שינוי.

לפני שאני קופצת למטבח לקחת עוד תפוח ירוק, אני ממליצה להיכנס לפוסט של שרון ולקרוא.

אולי תחליטו גם אתם לערוך את השינוי. לעשות איזה ריסטרט קצרצר ולהמשיך הלאה.

זו הזדמנות מיוחדת לומר לשרון ינובסקי קפלן תודה רבה. תודה על התמיכה ועל שענית על כל השאלות הרבות והמציקות שלי בהמון סבלנות ובצורה נעימה.

 

אהבתם את הפוסט? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.

פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי

 

 

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה