מאפינס דלורית

מאפינס בטעם שעוד לא טעמתם! מתאים לאירוח, לפיקניק וכתוספת כייפית לכל ארוחה.

161230_135522_COLLAGE-1

הדלורית הנפלאה מגיעה לצלחת הפעם בדמות מאפינס. אמנם לדלורית טעם מתקתק, אבל אפשר להכין ממנה מאפינס מלוח.
אני הכנתי את המתכון הזה פרווה, כדי שיתאים גם עם ארוחות בשריות (למי ששומר…)
אבל, ניתן להוסיף גבינה או להמיר את המים בחלב.

מצרכים:
20161230_115810_HDR~2
1 דלורית
2 ביצים
1/3 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס מים
3 שיני שום
3 בצלים ירוקים
מלח
פלפל
שום גבישי
אורגנו

אופן הכנה

שוטפים את הדלורית מבחוץ, חותכים אותה לקוביות, על מנת שזמן הבישול יהיה קצר ומנקים אותה מהתוכן שלה. ראו תמונה מטה.
20161230_120356_HDR~2

מבשלים במים עם מעט מלח עד שהיא מתרככת.
בזמן שהדלורית מתבשלת, מוזמנים לחתוך את הבצלים הירוקים לפרוסות דקות ולכתוש את שיני השום. כמו בתמונה.
20161230_121847_HDR~2

לאחר שהדלורית מוכנה, מחכים שהיא תתקרר מעט, מוציאים את הקליפה ומועכים בתוך קערה לפירה.
בקערה גדולה טורפים את הביצים, המים והשמן. מוסיפים את פירה הדלורית את התבלינים (מלח, פלפל, שום גבישי ואורגנו).
לבלילה נוסיף את השום הכתוש והבצל הירוק עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים את תבניות המאפינס ומקמחים מעט מבפנים , על מנת שהמאפינס ישלפו בקלות.

יוצקים את הבלילה לתבניות עד כ-2/3 הגובה, כי הם מתנפחים. ניתן למלא בתבניות אלומניום של מספר מאפינס (לניקול יש תבניות אלומיניום חזקות) או בבודדים. ניתן גם מלא בתבניות רב שימושיות. מה שהכי נוח לכם.

20161230_125901_HDR~2
מילוי בתבניות אלומיניום של ניקול

20161230_130309_HDR~2
מילוי מאפינס בבודדים (גם של ניקול)

אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות. בידקו עם קיסם שהם מוכנים.

20161230_132913_HDR~2

תמתינו כמה דקות שהם יתקררו ותשלפו אותם מהתבנית.

20161230_133318_HDR~2

בתאבון!!! (בטוחה שכבר יש… 😉 )

20161230_133029_HDR~2

XOXO

אחת שיודעת 😉

קרין מילשטיין
סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)