הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

טעמים וחוויות מארוחת בוקר מפנקת עם מנה בשם: “אחרי הגשם”. והתענוג האמיתי, מתכון שקיבלתי מהשף למנה מפתיעה ומרעננת: פלאפל תרד פרמז’ן עם מטבל משגע.

14/02/2014

שישי בבוקר – זמן נהדר לבילוי זוגי. אין כמו ארוחת בוקר מפנקת על מנת לפתוח את סוף השבוע בכיף.

בדרך כלל אני נשאבת אל מקומות ידועים. אל ארוחות בוקר בטעם המוכר. אבל לפעמים מתחשק משהו אחר. מפתיע.

ניחוח של קפה טוב. גבינת חלומי מטוגנת. מנה בשם: “אחרי הגשם”, בריוש טרי. והכי הכי פלאפל תרד משגע שאת המתכון שלו קיבלתי באופן מיוחד מהשף.

כן, בכפר סבא, מצאתי מסעדה, שהטעמים והריחות של ארוחת הבוקר בה, עושים לי חשק לחזור.

“בליקר סטריט” בכפר סבא, מסעדה בהשראת רחוב בליקר בניו יורק. המסעדה מציעה תפריט ביסטרו עשיר ומפנק.

מגוון עשיר של ארוחות בוקר לא שיגרתיות, סלטים, כריכים, דגים, המבורגרים, בשרים, מנות מיוחדות לילדים ועוד.

ניתן לשבת במסעדה המעוצבת באווירה כפרית נעימה או ליהנות מהבריזה בחוץ, בישיבה במרפסת הרחבה.

אנחנו בחרנו ליהנות מארוחת בוקר מפנקת.

פתחנו את הבוקר בשני ספלי קפה הפוך, ובדקנו מה יש למקום להציע. כיף לגלות תפריט שיש בו מנות מפתיעות לארוחת הבוקר.

הזמנו לנו שתי ארוחות בוקר מהתפריט:

הראשונה, ארוחת בוקר כפרית –  חביתת עשבי תיבול וגבינות עיזים, פלאפל תרד ופרמז’ן, חציל קלוי, סלט עגבניות בצל וכוסברה פוקצ’ה זעתר, מיץ טבעי או שתיה חמה.

ארוחת הבוקר הנוספת - אחרי הגשם – פטריות פורטבלו ושמפניון מוקפצות עם גבינת חלומי על לחם בריוש, ביצי עין, סלט עלים, מיץ טבעי או שתיה חמה.

ארוחת הבוקר הכפרית, ארוחה מפנקת במיוחד. המלצרית הגישה לנו פוקצ’ה זעתר בתוספת שלושה מטבלים. זו הזדמנות לומר מילה טובה על השירות האדיב.

הוגשה צלחת גדולה ועליה חציל קלוי מעליו טחינה משגעת, חביתה עסיסית עם עשבי תיבול, סלט עגבניות טריות עם בצל סגול וכוסברה

והחלק המנצח במנה היו שני כדורי פלאפל תרד על רוטב יוגורט.

אני מאוד אוהבת תרד, וכדורי הפלאפל תרד עם הטעם העדין של גבינת פרמז’ן היו נפלאים. (תקראו עד הסוף, יש מתכון).

הארוחה הוגשה עם מיץ טבעי  - בן זוגי בחר במיץ גזר טרי.  זו היתה ארוחה טעימה, מענגת עם מגוון טעמים. בהחלט משביעה וראויה.

ארוחת הבוקר אחרי הגשם, אחת המנות המעניינות שטעמתי. עשירה בטעמים. לחם בריוש מטוגן קלות ועליה פטריות שמפיניון מוקפצות וגבינת חלומי מטוגנת.

מעל מגדל הפטריות נחו ביצי עין ועליהן עירית קצוצה. הפטריות המוקפצות והחלומי – בטעם חלומי. בעיני, הביס המושלם.

המנה הגיעה עם סלט עלים עשיר, מנוקד בעגבניות שרי וירק שורש מגורר.

בחרתי לצידם בלימונענע קרה ונהנתי מקפה הפוך שהוזמן קודם בנפרד.

להפתעתי, נשאר לנו מקום גם לקינוח מתוק. בחרנו בפאי לימון. יצירת אמנות קטנה ויפהפיה.

בצק פריך ורך במלית קרם לימוני ועשיר ומעל עיטורי מרנג.

עוד ארוחות בוקר מפנקות שמציעה “בליקר סטריט”:

קרוק מאדם – בריוש קלוי, קורנביף, מוצרלה, ביצים עלומות, רוטב מורייניה, סלט עלים, מיץ טבעי או שתיה חמה.

ביצים עלומות- תבשיל של : עלי תרד, עלי מנגולד , פיטריות שפניון  על פרוסת לחם בריוש ביצים עלומות ורוטב מורינייה.  סלט ירקות , מיץ טיבעי או שתיה חמה.

ועכשיו כמו שהבטחתי – מתכון השף לפלאפל התרד המשובח.  מומלץ קודם לטעום אותו בבליקר סטריט, זו מנה מנצחת.

תודה ענקית לשף על המתכון.


פלאפל תרד ופרמז’ן (צילום המתכון: חיים יוסף)

המרכיבים:

500 גרם תרד קפוא מופשר מסונן היטב וקצוץ בסכין (שנותר מ-3 ק”ג תרד שהופשר)

100 גרם בצל לבן קצוץ

10 גרם קמח

כפית אחת של פלפל שחור גרוס

20 גרם פרמאז’ן איכותי מגורד

30 גרם מוצרלה (לפיצה)

3 ביצים

2 גרם מלח

1 גרם כמון

מטבל לפלאפל תרד

250 מ”ל שמנת 30%

150 גרם לבנה 5%

מיקס עשבי תיבול, קצוץ דק

1 גרם מלח דק

10 מ”ל שמן זית

1 גרם פלפל שחור

אופן ההכנה

מערבבים את כלל המרכיבים היטב יחד. חשוב להקפיד על סינון יסודי של התרד. ליצור קציצה בצורת כדור .

מטגנים את הכדורים כ-8 דקות בשמן עמוק. את המטבל מורחים בצורה אסתטית על הצלחת, כבסיס לכדורי הפלאפל תרד פרמז’ן.

בתיאבון.

אתם מוזמנים להגיע, לגלות ולטעום את מה שיש לבליקר סטריט להציע. תיהנו. לא תצאו רעבים…

בליקר סטריט כפר סבא

רחוב ארבל 3, כפר סבא. טלפון: 09-7732323

ימים א’ – ו’  08:00 – 24:00, שבת  09:00- 24:00

אתר: http://www.bleecker.co.il/

סניף נוסף – בליקר סטריט הרצליה

רחוב בן גוריון 56, הרצליה. טלפון: 09-9500000

שעות פתיחה: ימים א’ – ו’  08:00 – 24:00, שבת  09:00 – 24:00

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה