הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

אני מכינה את לחם הבננות שהכינה טטיאנה לאלכסנדר, מתוך אחד הספרים בטרילוגיה הכי ארוכה שיש. והמתכון, המלצה אישית מהסופרת פאולינה סיימונס.

03/02/2014

הנה שוב אני מחברת בין בישול וספרות… והפעם מומלץ שתפנו לעצמכם הרבה זמן.
שלושת הספרים הבאים, הם עבי כרס במיוחד (רק הספר השלישי בטרילוגיה לבדו, מכיל 888 עמ’), אבל סיפור אהבתם של טטיאנה ואלכסנדר הוא רומן כל כך מיוחד ושווה להקדיש לו זמן.
הטרילוגיה: “פרש הברונזה”, “טטיאנה ואלכסנדר” ו-”גן הקיץ” מאת פאולינה סיימונס, תחילתה במצור שמטילה גרמניה על לנינגרד, בה חיה טטיאנה מטאנובה.
טטיאנה מתגוררת בדירה צפופה עם אחותה, אחיה ושני הוריה, בתנאי עוני ורעב מחפירים בימי סטאלין. טטיאנה מתאהבת באלכסנדר, קצין בצבא האדום, אך גם דאשה אחותה מתאהבת בו.
אלכסנדר נושא עימו סוד אפל על עברו והתקופה המטלטלת והמחרידה של המלחמה היא רקע לרומן מהפנט המתפתח בין השניים.
בספר השני בטרילוגיה, “טטיאנה ואלכסנדר”, טטיאנה כבר בת 18 והיא נמלטת מלנינגרד לאחר מלחמת העולם השנייה ומתעדת להתחיל בחיים חדשים באמריקה. היא אלמנה והרה העובדת בתור אחות ומנסה להמשיך הלאה בחייה אך בברית המועצות נמצא עדיין אהובה משכבר הימים, אלכסנדר, שנמלט מהוצאה להורג. הוא מוביל את גדוד חייליו באירופה ההרוסה וחלומו לראות שוב את טטיאנה.
ב“גן הקיץ” הספר המסכם את אהבתם רבת השנים, הם מקימים יחדיו את ביתם בארצות הברית ומגדלים ביחד בתקווה מחודשת את בנם אנתוני. ב“גן הקיץ” הזוגיות הנדירה שלהם עומדת שוב למבחן והם צריכים למצוא את הדרך לאפשר לה לשרוד ולהתקיים.
בתחילה לא ידעתי שמדובר בטרילוגיה. מאחר וכבר קראתי את “הנערה מכיכר טיימס” של אותה סופרת, ספר השונה לחלוטין מהסאגה הרומנטית שכאן, השאלתי מהספריה גם את “טטיאנה ואלכסנדר” ומיד התאהבתי בגיבורי הסיפור הסוחף. אחר כך קראתי את “גן הקיץ”, השלישי בסדרה ורק לבסוף את “פרש הברונזה”.
מבין השלושה הטוב ביותר בעיני הוא “טטיאנה ואלכסנדר”. לעומתו, “פרש הברונזה”, שנחשב המוכר והאהוד יותר מבין שלושתם, הוא הפחות מוצלח.
בדיוק בתקופה שסיימתי לקרוא את הטרילוגיה, ערכה הסופרת פאולינה סיימונס הגרלה מיוחדת באתר שלה. היא ביקשה מהגולשים לשלוח לה מתכון האהוב על בני המשפחה ולספר עליו.
היא ציינה שהפרס יהיה ספר שלה שיצא במהדורה מוגבלת: “Tatiana’s Table” ורק עשרה גולשים יזכו בו. שלחתי לה את מתכון הבראוניס שלי וכתבתי עליו בכמה מילים.
לאחר כחודש התקיימה ההגרלה ובאתר שלה הופיעו שמות עשרת הזוכים. שמי היה ביניהם. השם היחיד מישראל, בין שמות של גולשים מהעולם.
כך קרה שקיבלתי את הספר המיוחד עם הקדשה אישית מפאולינה סיימונס.
הספר “Tatiana’s Table”, שעדיין לא תורגם לעברית, מכיל את המתכונים שבישלה טטיאנה לאלכסנדר והם מוזכרים לאורך הטרילוגיה.
כמו שאתם רואים קיבלתי המלצה אישית מפאולינה לבחור במתכון המסויים הזה.
בהמלצתה בחרתי להכין ממנו את לחם הבננות, שהוא בעצם מעין עוגת בננות בחושה ומאוד טעימה. ניסיתי לאתר את איזכור המתכון בכל אחד משלושת הכרכים אך לא הצלחתי
(מאחר וכמעט כל אחד מהספרים מכיל קרוב ל-700 עמ’, תאמינו לי שזו היתה משימה לגמרי בלתי אפשרית). פאולינה כתבה שטטיאנה הכינה את לחם הבננות בפעם הראשונה שהגיעה לאמריקה. נסתפק בכך.
לחם בננות (בתרגום שלי)

המצרכים:
110 גרם חמאה, בטמפ’ החדר
1 כוס סוכר
2 ביצים
4 כפיות מיץ לימון
כפית גרידת קליפת תפוז
שליש כוס מים
1 כפית תמצית וניל
4 בננות בשלות מרוסקות
3/4 1 כוסות קמח רגיל
כפית סודה לשתייה
אופציה: 50 גר’ אגוזי מלח וחצי כוס שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה:
להקציף במיקסר את החמאה עם הסוכר. להוסיף את הביצים.
להוסיף את מיץ הלימון וגרידת קליפת התפוז. לערבב את תמצית הוניל והמים פנימה.
אני התעצלתי להקציף במיקסר. ערבבתי ידנית. אבל אני מקווה שאתם תשקיעו יותר…
להוסיף גם את הבננות המרוסקות (הבננות בהן השתמשתי לא היו ממש רכות, לכן חתכתי אותן בסכין לחתיכות קטנטנות).
בקערה נפרדת לערבב את הקמח, הסודה לשתיה והמלח ואחר כך להוסיף אותם לקערה.
לשפוך את העיסה לתבנית משומנת. ניתן לערבב לתוך העיסה את אגוזי המלך והשוקולד צ’יפס.
אני השתמשתי בתבניות נייר מעוטרות בגודל קטן ומיוחד, לכן הכנתי מספר עוגות קטנות, לא בגודל תבנית אינגליש קייק רגילה.
אחת העוגות, בדיוק כמו במתכון של פאולינה, ללא שום תוספת.
העוגה השניה – הוספתי למעלה מטבעות שוקולד בלגי 73% מוצקי קקאו.
העוגה השלישית – פזרתי מעל סוכר חום וחתיכות קשיו. עוגה זו גלשה בתבנית, מסיבה לא ברורה ולכן לא מצולמת בסוף התהליך.
הנה שלושת העוגות, לפני ההכנה:
העוגה עם הקשיו והסוכר החום
והעוגה עם עיטור מטבעות שוקולד בלגי
לאפות בחום של 180 מעלות כ-45 דקות. ולהתאהב…
עוגת הבננות (או כפי שפאולינה סיימונס מכנה, לחם הבננות), אכן טעימה.
הייתי מוותרת על הסודה לשתייה ומחליפה אותה באבקת אפייה. בכל אופן, התוספת של השוקולד הבלגי היתה משובחת.
“זה היה יום מושלם. למשך חמש דקות לא היתה כלל מלחמה, וזה היה פשוט יום ראשון קסום של חודש יוני בלנינגרד.
כשנשאה טטיאנה את עיניה מן הגלידה, ראתה חייל מתבונן בה מעברו האחר של הרחוב. היה זה עניין שבשגרה לראות חייל בעיר כלנינגרד,ששוהה בה חיל-מצב.
לנינגרד היתה מלאה חיילים. לראות חייל ברחוב היה כמו לראות גברות זקנות עם סלי קניות, או תורים, או בארים או בירה.
ברגיל היתה טטיאנה מביטה דרכו אל הרחוב וממשיכה הלאה, אלא שהחייל הזה עמד מעבר לרחוב ובהה בה, כשעל פניו הבעה שכמוה לא ראתה טטיאנה מעולם.” (“פרש הברונזה”, עמ’ 35-36)

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה