הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

מכירים את זה כשהאורחים מגיעים בעוד רבע שעה וחייבים להכין משהו מרשים ומהר? או שהבטחתם להביא קינוח לאירוע ואין לכם די זמן להתקשקש במטבח?! מתכון לקינוח מפנק ומרשים שמוכן בחמש דקות, מתכון סוף

30/12/2013

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו.

קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן בתוך חמש דקות.

הפעם אני מכינה קינוח עם שמנת מתוקה, תותים, פודינג אינסטנט וניל וביסקוויטים מצופים בשוקולד לבן.

בחרתי בכלי הגשה חד פעמיים בצורת פרמידה קטומה והפוכה. הכלים האלה תמיד ניראים מרשימים.

אני דואגת למלאי מראש. ניתן לרכוש אותם באריזות המכילות 20 כלים, בחנויות לכלי בית חד פעמיים.

כך תמיד כשאורחים מגיעים במפתיע, אני יכולה להיות בהיכון ולשלוף אותם מהארון ולהגיש בהם קינוחים.

המצרכים הדרושים:

חב’ ביסקוויטים בציפוי שוקולד לבן

1 מיכל שמנת מתוקה

1 חב’ אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

סלסלת תותי שדה יפים ואדומים שטופים, נקיים ומנוגבים

ההכנה:

אני מקציפה בקערת המיקסר את השמנת מתוקה + 1 כוס חלב + 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל. לקרם רך.

את הקרם אני מחלקת לשתי קערות.

לתוך אחת מהן אני מוסיפה את התותים, שאותם אני מגררת בפומפיה דקה לתוך הקרם ומערבבת אותם פנימה. (ניתן כמובן לטחון את התותים בבלנדר או במעבד מזון, אני בחרתי באופציה הפחות מלכלכת והיותר מהירה).

בכלי ההגשה השקופים אני מסדרת שני חצאי ביסקוויט מצופה בשוקולד לבן, כשהביסקוויטים ניצבים אנכית על דפנות הכלי מבפנים, זה מול זה. החלק של השוקולד הלבן פונה כלפי חוץ.

לתוך כלי ההגשה אני מוזגת את הקרם המכיל את תוספת התות בערך עד 3/4 מגובה הכלי. ודופקת קלות את הכלי על השולחן, כך הקרם שבתוך הכלי מתאזן בצורה ישרה ויפה בכלי.

הקרם נמזג בין הביסקוויטים, כך שהביסקוויט עם השוקולד הלבן נשאר ניצב ונראה מבחוץ כמו מלבן שוקולד ומסביבו הקרם.

בינתיים אני לוקחת את הקרם ללא תוספת התות ומכניסה אותו לשק זילוף חד פעמי עם צנטר שאני אוהבת, שיעניק מראה קלאסי לקינוח.

על הקרם אני מזלפת קישוטים צפופים, במרקם אחיד ואסתטי.

לבסוף אני לוקחת תות שלם, שטוף ונקי ומניחה במרכז הקינוח למעלה.

קיבלתי קינוח יפה, מושקע ומפנק.

לא להאמין שאפשר להכין אותו רק בחמש דקות!!!!

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים בחושה, עסיסית וקלה

עוגת תפוחים מהירת הכנה, קלה ועסיסית. עוגה עשירה עם אגוזי מלך ותמרים ועוד כמה הפתעות שמעשירות את הטעם. עוגה שמתאימה לאירוח ונהדרת לצד ספל תה. רק לערבב את המצרכים ו......

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה