הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מיוני 2013

בלב מושב בני-ציון אשר בשרון, ממוקמת מסעדת הביסטרו היפהפיה גוז’ ודניאל. מקום שאפשר להתאהב בו כבר ברגע שנכנסים אליו. אז אני מזמינה אתכם להיכנס כבר עכשיו לאווירה הרגועה, מול הנוף הפסטורלי ולהתענג על הטעמים מהמטבח הצרפתי.

24/07/2013

בערב בו נולד יורש העצר הבריטי, התארחתי במסעדת גוז’ ודניאל, בערב בלוגרים, שנערך לכבוד תפריט הקיץ החדש.

כבר כשפוסעים בשביל אל המקום, בין שיחים ירוקים ועצים המוארים במנורות קטנות, מרגישים שזה עומד להיות ערב קסום.

גוז’ ודניאל הינה מסעדת ביסטרו כפרית יפהפיה, שאפשר להתאהב בה לגמרי, כבר ברגע שנכנסים אליה.

המסעדה המעוצבת, שהוקמה ע”י נטע-לי יהודאי ועידו פיינר, ממוקמת במבנה עץ רחב ידיים, והצבע השולט בה הוא לבן-שמנת. למסעדה חלונות ענקיים ומרפסת רחבה, שהנוף הפרוש מולה הוא נוף הפרדסים.

כשממולי הנוף הפסטורלי ולכוסות נמזג כבר היין הלבן, פלטר שרדונה (35 שקל לכוס), נותר לי רק להתענג על הטעמים מהמטבח הצרפתי, עליהם חתום השף רן פולק, (בעבר השף בברסרי, ובקופי בר, בת”א).

המסעדה מציעה תפריט ביסטרו עשיר, עם דגש על אזור דרום צרפת ואגן הים התיכון. המנות כולן עשויות מחומרי גלם טריים ואיכותיים ובהמון אהבה.

הערב נפתח ולשולחן הוגש לחם הבית, סלסלה ובה מגוון לחמים: פוקאצ’ות חתוכות, לחם כפרי ועוד לצד חמאה מוקצפת. (17 שקל)

המלצרית החביבה החלה להביא לנו את המנות הראשונות:

קלמרי סגול, כרוב מעושן וגבינת גאודה (38 שקל)

קלמרי בליווי כרוב סגול מעושן בפפריקה ומעל גבינת גאודה. מנה נהדרת לפתיחה לאוהבי פירות-הים.

שרימפס על הפלנצ’ה (48 שקל)

שרימפס בליווי שעועית ירוקה, מקלות של טורטיה פריכה, בצל סגול וכוסברה. מנה צבעונית, וחגיגית. מנה שזכתה למחמאות

רוטולו ריקוטה, זוקיני ונענע (46 שקל)

רולדה מבצק פסטה במילוי גבינת ריקוטה ו-3 סוגי זוקיני עם נגיעות נענע ורצועות זוקיני לעיטור. מנה חביבה, מרעננת וקלילה.

סלט עגבניות וגבינת המאירי (38 שקל)

עגבניות מזנים שונים: עגבניות בשלות וטריות, עגבניות תמר, עגבניות מנומרות ועגבניות שרי, בליווי גבינת המאירי ובזיליקום. סלט קליל וטרי. הגבינה משובחת.

סלט גוז’ ודניאל (42 שקל)

סלט ממבחר ירקות השורש: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר, סלק, צנון ובצל סגול בויניגרט הדרים. סלט קייצי ומרענן ברוטב טעים.

ניוקי סולת חמאה יין לבן ואגוזים (44 שקל)

ריבועי ניוקי סולת, נימוחים ורכים, בחמאה מושחמת, יין לבן ובניחוח מרווה, לצד עגבניות שרי צלויות, מעוטרות באגוזי מלך ופטרוזיליה קצוצה. מנה טעימה מאוד.


קרפצ’יו בקר, טימין ופרמז’ן (52 שקל)

מנת קרפצ’יו ומעליה פרמז’ן מגורר וטימין. מנה בשרית חגיגית, מצויינת לפתיחה.

תיקחו אתנחתא קלה, כי השף הנפלא, רן פולק המשיך להפתיע אותנו גם במנות העיקריות והמצויינות:

לברק שלם בטאבון (118 שקל)

דג לברק בתנור הוגש בשלמותו, על גביי נייר אפיה ובליווי תפוחי אדמה צלויים ועגבניות שרי צלויות. הדג היה עדין ורך. יופי של מנה.

פילה דג היום (דניס) בטאבון וירקות מהגינה (מחיר השוק)

פילה דניס בטאבון לצד מבחר ירקות: זוקיני, כרובית, פלפלים צהובים ואדומים, חציל, שומר ועוד. הדג היה מצויין והרוטב פסטו אורגנו – מאוד טעים.

שניצל וינאי וסלט מלפפונים גרמני (76 שקל)

מנת שניצל גדולה, לצד סלט מלפפונים ביוגורט ושמיר מעוטר בפלח לימון. מנה חביבה. (אני צמחונית, כך שהתרשמתי מהחוות דעת של שאר הסועדים).


שוק אווז קונפי וקרמל תפוחים (92 שקל)

המנה עשירה ומוגשת לצד פירה חלבי ורך ובעיטור עלים ירוקים. למנה טעם מתקתק. מנה נהדרת.

ספגטי פירות ים שני צבעים (92 שקל)

ספגטי טרי בעבודת-יד. פסטה בצבע הדיונון ופסטה רגילה. מוגש עם שרימפס, קלמרי, ראשי קלמרי וומעוטר במולים מלמעלה, ברוטב צ’ילי ופרנו, יין אניס צרפתי. מוגש עם בזיליקום, עלי רוקט ועגבניות קלופות.

פטוצ’יני א’-לא’ גיטרה (58 שקל)

פסטה טריה בעבודת-יד שנעשית בגוז’ ודניאל, על מיתרי גיטרה, ומכאן שמה של המנה.

הפסטה מוגשת אל דנטה. מדוייקת. הרוטב מעט חריף והצ’ילי מורגש בו. מנה נפלאה.

ניוקי פריזאי אספרגוס ופרושוטו (64 שקל)

ניוקי מבצק רבוך, רך ונימוח, ברוטב חמאה ויין לבן מוגש עם פרושוטו, אספרגוס ואפונת גינה. מנה צבעונית ויפהפיה.

לשמחתי, השף הכין עבורי את המנה בגירסה צמחונית, ללא הפרושוטו.

זו היתה מנת ניוקי נדיבה וטעימה. לדעתי זו היתה המנה המנצחת מבין העיקריות. זו שהכי אהבתי. התענגתי על כל ביס של ניוקי. כ”כ רך ומעודן, כמעט כמו לאכול עננים…

המנות העיקריות היו באמת נפלאות, והקינוחים שהגיעו לשולחן רק המשיכו את החגיגה:

פאבלובה של גילי

פאבלובה נהדרת בליווי מבחר פירות העונה. תענוג של קינוח. מתוק.

טארט טאטן

טארט טאטן משובח. תפוחים מקורמלים בדיוק כמו שאני אוהבת. רכים במידה הנכונה. לצד כדור גלידת וניל.

מוס שוקולד

מוס שוקולד אגדי מעוטר בקישוט קרמל ואגוזים. לאוהבי קינוחים מושחתים וטעימים בטירוף!  מענג.

טארט אגסים וגבינת ריקוטה

טארט אגסים נפלא וריקוטה על בסיס בצק פריך. מוגש לצד כדור גלידת וניל. הטארט עדין וטעים מאוד.
הערב היה נעים ומהנה. הארוחה כולה הייתה מצויינת. האווירה במקום רגועה. אומנם המקום היה מלא, אך עדיין היה די שקט ואפשר היה לשוחח בהנאה.
גוז’ ודניאל – מסעדה נפלאה המתאימה לארוחות בוקר כפריות, לארוחות משפחתיות וארוחות צהריים עיסקיות (מנה ראשונה הכלולה במחיר העיקרית). וממש ממש מתאימה למפגשים רומנטיים…
בימי שישי בבוקר יש בופה מפנק במיוחד!!!!

מאוד מומלץ!

גוז’ ודניאל
אנשי בראשית (ליד מגדל המים), מושב בני ציון
טל’: 09-7714122

ט.ל.ח

תודה ענקית לבלוגר ששת, שצילם חלק מצילומי המנות השונות. התמונה הפותחת והרביעית הן של הצלם: דרור כץ. את שאר התמונות אני צילמתי.

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה