הבלוג של yaelis

yaelis

אני יעל. בלוגרית. מעצבת גרפית במקצועי. יצירתית ואוהבת אמנות. מבשלת ואופה מאכלי גורמה וקינוחים מושחתים. קוראת המון ספרות טובה וחברה בקהילת הקוראים הראשונים של ידיעות ספרים. מעדיפה הופעות של מוזיקת רוק. מכורה לכושר וספורט.

עדכונים:

פוסטים: 90

עוקבים: 110

החל מיוני 2013

בסופשבוע גשום, הכי כיף להתפנק עם מרק אפונה, כזה שמעלה אדים. להתחמם ולהרגיש חורף… הפעם גם עם נגיעה של צ’ילי. שווה. המתכון בפנים…

05/12/2013

קערה של מרק אפונה. לאחוז אותה בשתי ידיים, להתחמם ולהרגיש חורף. פתיחה נהדרת לסופשבוע גשום…

אפונה יבשה, תבלינים, בצל מטוגן…. כל הפינוקים בקערה אחת שמעלה אדים…

יאללה, בואו למטבח. מתחילים להכין את התענוג הזה.

הפעם הכנתי את המרק אפונה שלי באופן קצת שונה….

למרק האפונה שלי צריך:

אפונה יבשה כשתי כוסות שטופות במי ברז ומסוננות

בצל לבן יבש, אחד גדול, חתוך לקוביות

מעט שום כתוש

מעט פפריקה מתוקה

תבלין בשם: תערובת מקסיקנית לאורז (שאני קונה בחנויות אוכל מתמחות), אני מוציאה מהתערובת את הצימוקים והגרעיני דלעת… (לא לזרוק! לשמור. אפשר להוסיף לאורז)

שורש פטרוזיליה, קלוף, שטוף וחתוך לאורך

מעט שמן קנולה

תבלין צ’ילי

מלח

מים (או ציר ירקות)

ההכנה:

בסיר רחב אני מחממת מעט שמן קנולה, מוסיפה אליה את הבצל היבש, כשהוא מתחיל להזהיב קלות אני מוסיפה את תבלין התערובת המקסיקנית. מוסיפה גם את השום הכתוש.

כשהתבלינים מתחילים לפזר ארומה בחלל החדר, אני מוסיפה את האפונה היבשה, נותנת לה טיפ-טיפה טיגון קל ומיד מוסיפה את המים או ציר הירקות (אני אוהבת מרק סמיך, אז כמות המים בהתאם להעדפה האישית). מכניסה אל תוך הסיר גם את שורש הפטרוזיליה.

אני משאירה את שורש הפטרוזיליה בתוך המרק בשתי חתיכות גדולות, כך שמי שלא אוהב את שורש הפטרוזיליה, יכול לשלוף אותו מהסיר כשהמרק מוכן, זה נועד לתת ארומה קלה. מוסיפה ממש מעט פפריקה מתוקה ומלח לפי הטעם.

התערובת המקסיקנית נותנת למרק גוון מעט צהבהב, לעומת מרקי אפונה המוכרים והירוקים. כשהמרק רותח אני מנמיכה את האש ומבשלת את המרק עד ריכוך מלא של האפונה.

בתום הבישול אני מצננת את המרק לדרגה סבירה ואז טוחנת את המרק במוט בלנדר למרקם אחיד. (לפני כן, אפשר להוציא את שורש הפטרוזיליה מהמרק… או להשאיר אם אוהבים…).

כשהמרק במרקם הנכון… אני נותנת לו טוויסט אחרון.

אני אוהבת עקצוץ חריף, אז אני מפזרת מעט צ’ילי מלמעלה בעת ההגשה ומניחה בתוך המרק כמה קרקרים קטנטנים בטעם צ’ילי או זעתר, שמוסיפים טעם ויופי. הקרקרים הם תחליף מעניין יותר לקרוטונים.

אופציה נוספת למרק אפונה: תחילה לטגן את הבצל הלבן. להוסיף ממש מעט פפריקה מתוקה ושום כתוש. להוסיף את האפונה היבשה, את המים או ציר הירקות והמלח לפי הטעם. המרק שיתקבל יהיה בגוון יותר ירוק.

בעת ההגשה כדאי לעטר בעלי נענע טריים.

נכון שאתם כבר בדרך למטבח? בתיאבון…

עוד מהבלוג של yaelis

תצוגה מקדימה

קינוח מפנק ב-5 דקות / מתכון סוף

לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו. קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן...

תצוגה מקדימה

פירגון גדול לעסק קטן

בחיים צריך לדעת לפרגן. והפעם אני מפרגנת בשמחה לבית עסק קטן ומיוחד. כולנו יודעים כמה קשה לבעלי עסקים קטנים לשרוד בימים אלה. לא קל לשמור על מעגל הלקוחות הקיים ואף לנסות להגדילו. לרגל יום העסקים הקטנים שיחול ב- 2-3.1.2014 בחרתי...

תצוגה מקדימה

ראיון עם יוני פוליקר, על האלבום שבדרך, ההשראה המוזיקלית והחיים בכלל

היום אני מפנה את הבמה המרכזית בבלוג שלי לאמן צעיר ומוכשר במיוחד, יוני פוליקר. אומנם הוא רגיל לבמות גדולות בהרבה, אבל הפעם מתחשק לי לפרגן לאחד האמנים שאני יותר מעריכה. לא....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה